Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Whitepaper
15-06-2017  |  1197x
Deel dit bericht

Dynamische beeldanalyse van metaalpoeders

Deeltjeskarakterisering van metaalpoeders met dynamische beeldanalyse

De productiecapaciteit voor gespecialiseerde metaalpoeders neemt wereldwijd toe. Vooruitgang in productietechnologieën creëren een vraag naar aangepaste en strak gecontroleerde poeders met onderscheidende eigenschappen in termen van chemische samenstelling, deeltjesgrootte verdeling en deeltjesmorfologie, aangezien deze een grote invloed hebben op de daaropvolgende verwerking. Dit geldt voor gebruikelijke poedermetallurgie processen (mengen-samenpersen-sintering) evenals meer geavanceerde technieken zoals ‘Metal Injection Molding’ (MIM) of ‘Additive Manufacturing’ (AM). Voor MIM wordt metaalpoeder gemengde met een bindmiddel en ingespoten in een gietvorm, gevolgd door thermische of chemische verwijdering van het bindmiddel en uiteindelijk sinteren.

Een snel groeiende technologie voor de productie van metalen delen is Additive Manufacturing. De term omvat verschillende technieken zoals selectief laser sinteren, selectief laser smelting of elektronenbundelsmelting. Bij al deze processen wordt het product laag voor elkaar gebouwd. Elke laag wordt gesinterd van een glad oppervlak van metaalpoeder door een laserstraal, gevolgd door het toevoegen van een nieuw laag poeder.

In dit artikel (in het Engels) presenteren we een aantal voorbeelden van hoe de grootte en vorm van typische metaalpoeders zoals Ti64, Al, Ni, Cr, W, alsmede legeringen kunnen worden gekenmerkt door dynamische beeldanalyse.

Bedrijfsinformatie

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag