Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Berichten augustus 2020

Plaats uw bericht
Labinrichting conform COVID-maatregel
Labinrichting conform COVID-maatregel
Door gebruik te maken van stalen tafelframes met verrijdbare onderbouwcontainers is met een 150 cm tafelraster een “COVID-maatregel-conforme” opstelling te creëren. Door de verrijdbare onderbouwcontainers deels onder de tafelbladen uit te trekken, wordt een werkplek tijdelijk geblokkeerd en kan 1,5 meter werkafstand gerespecteerd worden. Het oppervlak van de bovenzijde van de rolcontainer kan door de laborant zelfs als tijdelijk extra “werkblad” gebruikt worden. Peter van Heesewijk – Laboratoriumadvies & ontwerp -L3Q
31-08-2020  |  660x  |  Kort nieuws  | 
Speciale pakketprijs BradyPrinter i3300  Slechts één euro voor de meest gebruikersvriendelijke laboratoriumprinter
Speciale pakketprijs BradyPrinter i3300
Slechts één euro voor de meest gebruikersvriendelijke laboratoriumprinter Profiteer nu van een speciale pakketprijs. Betaal slechts één euro* voor een BradyPrinter i3300 laboratoriumlabel printer plus Brady Workstation Labsuite bij aanschaf van: * label- en inktrollen van minimaal € 1.099 * een 3-jarig Brady Assist Field Servicecontract, inclusief installatie en training, van € 515 Normale prijs: € 3.159, nu € 1.615*, uw voordeel dus € 1.544 En u profiteert van de SmartCell-technologie bij de BradyPrinter i3300. Die zorgt voor het automatisch instellen van het labelformaat. Daarmee behoren kalibratie en onnodig labelafval tot het verleden. Bovendien zijn printlint en labelmateriaal snel en gemakkelijk te vervangen. Ideaal als u vaak van label wisselt. Bel of mail ons uiterlijk 30 november 2020 voor een op maat offerte: 0346-269090 of mail via de link hiernaast. * Actieprijs alleen geldig indien u voor 1 december 2020 een offerte op maat van ons heeft ontvangen.
31-08-2020  |  457x  |  Productnieuws  |   | 
Een jaar extra garantie op Memmert apparaten Actie geldig tot 31-12-2020
Een jaar extra garantie op Memmert apparaten
Actie geldig tot 31-12-2020 Krijg nu 1 jaar gratis garantie op uw huidige garantie van 1 jaar voor uw Memmert apparaat na registratie op de Memmert website. Memmert biedt u een extra bonus wanneer u uw apparaat op de Memmert website registreert. Nadat uw garantie is verlopen, ontvangt u de benodigde reserveonderdelen nog een jaar gratis. Maatwerk aangepaste apparaten zijn uitgesloten. Bekijk alle actievoorwaarden via de link hiernaast in onze Memmert webshop. Daar kunt u bovendien zonder in te loggen onze actieprijzen vinden van alle Memmert apparaten. Dijkstra Vereenigde is uw Memmert expert voor Nederland.
28-08-2020  |  432x  |  Kort nieuws  | 
OPTi Multi® digitale handrefractometer Meer dan 10.000 metingen in de palm van uw hand.
OPTi Multi® digitale handrefractometer
Meer dan 10.000 metingen in de palm van uw hand. Draagbaar. Betrouwbaar. Digitaal. Wilten Instrumenten lanceert met trots de nieuwe OPTi Multi® digitale handrefractometer van Bellingham & Stanley. Deze digitale handrefractometer beschikt over alle handrefractometerschalen van Bellingham + Stanley, wat betekent dat u niet langer extra hoeft te betalen voor modellen met een hoge brix. Verder past het in de palm van uw hand en is het in staat is om u meer dan 10.000 metingen te geven. Het beschikt over een roestvrijstalen prismaschotel die de monstertemperatuur snel stabiliseert en een duurzame IP65-behuizing. Zo eenvoudig als 1, 2, 3 De ingebouwde bibliotheek met 50 gangbare schalen kan op elk moment worden verwisseld en geselecteerd. De keuze van de schaal is aan jou. Met tot 3 schalen direct beschikbaar met een druk op de knop, is de OPTi MUlti® de meest veelzijdige refractometer met veel functies op de markt. Brix nodig voor de ene toepassing en alcohol voor de volgende? Geen probleem. Het wisselen van weegschaal
27-08-2020  |  514x  |  Productnieuws  |   | 
Boom B.V. viert haar 125 jarig bestaan
Boom B.V. viert haar 125 jarig bestaan
Vandaag 125 jaar geleden op 26 augustus 1895 richtte Jan Adolf Boom het familiebedrijf Boom B.V. op. In de loop der jaren is er veel veranderd en levert het bedrijf een groot assortiment aan laboratoriumapparatuur, - benodigdheden en chemicaliën. Ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan, start Boom naast de maandelijkse jubileumacties een extra winactie. Vanaf vandaag tot het einde van het jaar maakt u kans op één van de microliterpipetten óf 100 euro aan Labware shoptegoed. Meld u aan voor de algemene Boom nieuwsbrief (1 a 2x per maand) en maak kans op een één van de prijzen. Bent u al ingeschreven? Dan speelt u automatisch mee. Uiteraard wordt u persoonlijk benaderd wanneer u een prijs heeft gewonnen.
26-08-2020  |  583x  |  Kort nieuws  | 
Webinar: Elementanalyse in de petrochemie met de Xrf spectrocube maandag 21 september van 10.00 tot 11.15 uur.
Webinar: Elementanalyse in de petrochemie met de Xrf spectrocube
maandag 21 september van 10.00 tot 11.15 uur. Leuk dat je nieuwsgierig bent naar de webinar over elementanalyse in de petrochemie. De webinar vindt plaats op maandag 21 september van 10.00 tot 11.15 uur. Deelname is gratis. Wat mag je verwachten? Dat we op een leuke en interessante wijze vertellen over wat de nieuwe XRF analyzer te bieden heeft voor de kwaliteitscontrole in de petrochemie. De volgende onderwerpen komen aan bod: • Efficiënt omgaan met ASTM-protocollen tijdens je analyse • Het verkorten van je analysetijd • Het personaliseren van kalibraties voor specifieke elementen • Het bekijken van analyseresultaten in de nieuwe software Voor vragen en of andere zaken kan je bellen naar +31 (0) 76 508 6000. U kunt vragen naar Baris Celik. Je bent van harte welkom bij de webinar.
24-08-2020  |  474x  |  Productbeschrijving  |   | 
Instrument Enclosures ST1 Veiligheidskasten / Containment Systemen
Instrument Enclosures
ST1 Veiligheidskasten / Containment Systemen ST1 Balans veiligheidskasten of balance enclosures zijn specifiek ontworpen om de analist te beschermen tegen blootstelling bij de hantering en afweging van krachtige, gevaarlijke poeders en stoffen. De ST1 veiligheidskasten hebben een unieke turbulentie-vrije, low flow ontwerp waarmee gevoelige analytische balansen kunnen werken zonder schommelingen en beschermt tevens de analist. Niet alleen balansen kunnen hierin maar ook andere instrumenten, zoals titratie opstellingen, auto-samplers enz. enz Specificaties ST1 Veiligheidskasten - Onafhankelijk getest voor ECL (Exposure Control Limit) van minder dan 20ng/m³ - Een granieten bodemplaat geeft stabiliteit en is eenvoudig schoon te maken. - Ergonomisch ontwerp voor de analist om comfortabel te werken - Unieke dubbel uitgevoerde luchtsensor geeft alarm als de luchtsnelheid onder het veilige niveau komt - Veilig verwisselen van HEPA filter (eens in de 3 jaar nodig) - Beschikbaar in 900mm, 1200mm en 1500mm uitvoeringen,
21-08-2020  |  573x  |  Productbeschrijving  | 
Verschijning Boek Kwaliteitszorg en statistiek in het laboratorium
Verschijning Boek Kwaliteitszorg en statistiek in het laboratorium
Van dit op veel opleidingen gebruikte studieboek is vorige week een geheel herziene druk in full colour verschenen. Het kwaliteitszorggedeelte is afgeslankt en herschreven en in dit deel zijn belangrijke en minder belangrijke onderwerpen nu van elkaar gescheiden. In het statistiekgedeelte wordt voor het eerst gebruik gemaakt van MS Excel. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor statistische benadering van de onderwerpen enorm uitgebreid. In het statistische gedeelte is een hoofdstuk over uitschieters toegevoegd, passen de auteurs in het hoofdstuk over laboratoriumcontrole door vernieuwde inzichten andere interpretaties toe en is het bepalen van detectiegrenzen aan de laatste internationale afspraken aangepast. Met los te gebruiken formule- en tabellenboekje. Bestelbaar bij Uitgeverij Syntax Media, ISBN 9789491764448, Prijs € 39,-.
18-08-2020  |  547x  |  Kort nieuws  | 
Veilig werken in een veiligheidswerkbank Bestel gratis uw ‘veiligheid op het lab’ poster.
Veilig werken in een veiligheidswerkbank
Bestel gratis uw ‘veiligheid op het lab’ poster. CleanAir by Baker Veiligheidswerkbanken zijn volledig veilig voor persoon-, product- en milieu wanneer ze bij de klant aankomen. Echt belangrijk is de manier waarop de gebruiker met en in de werkbank werkt. Om de veiligheid van de gebruiker, het product en de omgeving te waarborgen heeft CleanAir by Baker een poster ontworpen met de meest voorkomende veiligheidsfouten gemaakt in het laboratorium. Neem contact met ons op en we zorgen dat de poster zo snel mogelijk bij u komt om in uw eigen lab te hangen. De poster is ook in digitale versie verkrijgbaar. Veiligheid boven alles..
17-08-2020  |  481x  |  Productnieuws  |   | 
Hitma vraagt aandacht voor belang schone lucht
Hitma vraagt aandacht voor belang schone lucht
Jaarlijks sterven in Nederland 12.000 mensen en worden er 100.000 ziek doordat de binnen- en buitenlucht vervuild en ongezond is. Hiermee staat luchtvervuiling in de top 4 van veroorzakers van ziekte en sterfte in Nederland (op dezelfde plaats als roken en overgewicht). Hitma wil meer bewustzijn creëren voor de noodzaak van schone, gezonde binnen- en buitenlucht. Dit doet het bedrijf onder andere door het partnerschap met Viridi Air. Effectieve oplossing Er wordt de laatste jaren veel gesproken over schone lucht maar concreet wordt er nog weinig gedaan. Viridi Air is van mening dat het stimuleren van bedrijven en overheden om te investeren in gezonde binnen- en buitenlucht op een positieve manier de meest effectieve oplossing is. Hitma draagt met de meetinstrumenten van Sysinno bij aan gezonde binnen- en buitenlucht en voldoet hiermee aan de criteria om partner te zijn van Viridi Air. De Sysinno-luchtkwaliteitsensoren zijn door Viridi Air beoordeeld en hebben het
17-08-2020  |  441x  |  Kort nieuws  | 
Nieuwste release van NIST Mass Spectral Library NIST20 nu verkrijgbaar via Da Vinci
Nieuwste release van NIST Mass Spectral Library
NIST20 nu verkrijgbaar via Da Vinci In de nieuwste release van de NIST Massa Spectrale Bibliotheek, die de NIST Tandem Massa Spectrale Bibliotheek, de NIST / EPA / NIH Massa Spectrale Bibliotheek en de Nist gc retentie Index Database bevat, is het aantal verbindingen en spectra sinds de versie van 2017 aanzienlijk verhoogd. De nieuwe versie; NIST20, is verkrijgbaar via Da Vinci Laboratory Solutions voor integratie met bestaande instrumenten. Toegang tot diverse bibliotheken Via de NIST producten krijgt u toegang tot gegevensproducten, waaronder EI- en tandem MS-bibliotheken (klein molecuul en peptide), een GC-retentie-indexverzameling en bepaalde vrij beschikbare, gespecialiseerde spectrale bibliotheken. Beschikbare tools voor gegevensanalyse zijn onder meer AMDIS (Automated Mass Spectral Deconvolution and Identification System for GC / MS), de Mass Spectrum Interpreter (verbindt chemische structuren met massaspectra) en het Mass Spectral Digitizer Program. Meer weten? Neem contact op voor meer informatie
17-08-2020  |  506x  |  Productnieuws  | 
Pharmatest WHT-4 Volautomatische Tablet Hardheids Tester
Pharmatest WHT-4
Volautomatische Tablet Hardheids Tester Het volledig geautomatiseerde 4-in-1 tablet tester WHT 4 test vier parameters van elk sample: gewicht, dikte, diameter en hardheid. Tevens is hij volledig USP / EP-compatibel. De nieuwe WHT 4 is een geïntegreerd systeem dat compleet wordt geleverd met een industriële pc – met een draaibaar touchscreen – en de voorgeïnstalleerde WHT32-software met optionele 21 CFR Part 11-conformiteit. De software bevat een database met methoden en resultaten. Export van gegevens naar externe systemen, zoals LIMS is mogelijk via USB- en LAN-interfaces. Een multi-batch feeder (WHT 4-SM) en single batch feeder (WHT 4-SM1) zijn optioneel ook verkrijgbaar.
15-08-2020  |  405x  |  Productnieuws  | 
Fully Automated and Controlled Catalyst Screening Units for the Laboratory Configurable activity and selectivity testing in a small footprint
Fully Automated and Controlled Catalyst Screening Units for the Laboratory
Configurable activity and selectivity testing in a small footprint Norcross, GA, USA – August 13, 2020. Micromeritics Instrument Corp., the world’s leading supplier of high-performance material characterization technologies, helps scientists in catalyst development and screening save time and resources with its Micromeritics Flow Reactor series. The highly advanced modular laboratory screening models Micromeritics FR-50, FR-100, and FR-200 accommodate a wide variety of reactions including but not limited to hydrocracking, hydrotreating, isomerization, hydrogenation, hydrodesulphurization (HDS), oxidation, hydrodenitrogenation (HDN), reforming (aromatization), GTL (Fischer-Tropsch), and steam reforming. These benchtop reactors are also ideal for research studies on topics such as biofuels, methane activation, and sustainable reactions and bring commercially relevant conditions for catalyst research into the lab. The FR series compact design saves expensive lab space and can be optionally installed within a fume hood. Highly accurate
13-08-2020  |  416x  |  Productnieuws  | 
Showroom blijkt goed alternatief voor beurzen en symposia 25e bezoeker verwelkomd in nieuwe showroom Poly Temp Scientific
Showroom blijkt goed alternatief voor beurzen en symposia
25e bezoeker verwelkomd in nieuwe showroom Poly Temp Scientific Vorige week ontving Poly Temp Scientific de labmanager van een Internationaal Paardenbedrijf. Binnen dit bedrijf is de opslag van semen een vitaal onderdeel. Om dit te professionaliseren en veiliger te maken was er interesse in cryogene opslag. Normaal gesproken was de labmanager naar een beurs gegaan om daar te kijken naar de mogelijkheden. Dit soort evenementen gaan helaas niet door in deze tijd dus werd er een bezoek gebracht aan de nieuwe showroom van Poly Temp Scientific in Bolsward. Veilig alternatief Dit was alweer de 25e bezoeker aan de nieuwe showroom van het Friese familiebedrijf. Omdat er geen vakbeurzen en symposia zijn is dit een goed en veilig alternatief. Vooraf kan er door de bezoeker kenbaar worden gemaakt in welke apparatuur interesse is. "We hebben niet altijd ons gehele assortiment op voorraad gezien de diversiteit maar de meest gangbare apparatuur staat hier klaar. En anders zorgen we dat het er komt. Aanverwante leveranciers van bijvoorbeeld labstoelen
13-08-2020  |  429x  |  Kort nieuws  |   | 
Kristallijne faseanalyse van elektrodematerialen in Li-ion-batterijen Focus op batterijen
Kristallijne faseanalyse van elektrodematerialen in Li-ion-batterijen
Focus op batterijen GRATIS webinar Malvern Panalytical biedt op 19 augustus 2020 een gratis webinar aan over hoe kristallografische analyse met röntgendiffractie (XRD) kan worden gebruikt om kritisch belangrijke parameters in kathode- en anodematerialen te analyseren. De ontwikkeling van nieuwe, zeer efficiënte batterijmaterialen vereist een diepgaand begrip van de stabiliteit en omkeerbaarheid van materialen bij lading-ontlading cycli. De materiaalstabiliteit bij hoge laadspanningen wordt grotendeels bepaald door de onderliggende kristallijne fase. XRD is een veel gebruikte analytische techniek om kristallijne fasen, grootte en afwijkingen te onderzoeken, die een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van hoogwaardige batterijmaterialen. Tijdens ons volgende webinar zullen we laten zien hoe kristallografische analyse met XRD kan worden gebruikt om kritisch belangrijke parameters in kathode- en anodematerialen te analyseren, zoals de chemische samenstelling en kristallietgrootte in
13-08-2020  |  420x  |  Kort nieuws  | 
Bioprocess automation, Biopharma, Fermentators & Bioreactors Automate more than 20 Fermentation systems with a single powerful and a user-Friendly software.
Bioprocess automation, Biopharma, Fermentators & Bioreactors
Automate more than 20 Fermentation systems with a single powerful and a user-Friendly software. Are you one of those who have never dreaming of being able to control the fermentations of many reactors even from your living room ? Solaris makes your dream come true with Leonardo 3.0. Leonardo is a web based software, installed on a 24” all-in-one touch screen interface. This new graphic interface support the remote access management of up to 24 parallel units with for each up to 6 parameters simultaneously. If you need more information, contact our expert Hans Sluimer.
13-08-2020  |  435x  |  Kort nieuws  |   | 
Empyrean brengt nieuw wonder naar XRD Exclusief digitaal lanceringsevenement
Empyrean brengt nieuw wonder naar XRD
Exclusief digitaal lanceringsevenement De zeer succesvolle Empyrean röntgendiffractometer is zojuist beter geworden met een geheel nieuwe detector. De detector zorgt voor een sprong voorwaarts in de systeemcapaciteit en staat op het punt om röntgendiffractie naar een hoger niveau te tillen, wanneer hij op 27 augustus wordt gelanceerd. De detector verbetert de prestaties aanzienlijk voor alle poederdiffractietoepassingen en opent een nieuwe wereld voor geweldige XRD. Neem deel aan ons online lanceringsevenement en ontdek de voordelen die onze nieuwe detector kan opleveren voor uw onderzoek en processen. Agenda • Geschiedenis en ontwikkeling van de detector en de technologie • Live demonstratie • Keynote • Live Q & A-sessie Kosteloos Onze röntgendiffractie-experts demonstreren de exacte voordelen van de nieuwe functies voor onderzoek en kwaliteitscontrole. Zorg ervoor dat je je gratis plekje boekt voor de digitale lancering (Engels gesproken) en kom als eerste meer te weten. Kijk op een van de Malvern Panalytical
13-08-2020  |  447x  |  Productnieuws  | 
LabForRent: Full service Health & Care incubator/accelerator BioVille, Campus Diepenbeek University of Hasselt
LabForRent: Full service Health & Care incubator/accelerator
BioVille, Campus Diepenbeek University of Hasselt BioVille is a full service incubator/accelerator for young and growing life sciences companies active in the field of Health & Care. Its infrastructure is flexible tailor made ranging from offices to custom-built laboratories. In addition to high-quality infrastructure, the organisation offers extensive administrative and technical services and access to a large, relevant and international network. BioVille is an initiative of investment company LRM, POM Limburg and Hasselt University, supported by EFRO and the Flemish government. The incubator/accelerator works according to the Plug & Play principle. The infrastructure of the incubator building (2000 m2) is housed in two wings that respond to the specific needs of the residents: – The Early-development (2-level) wing with its small offices and laboratories with sizes ranging from 15 to 60 m², flexibly furnished to the customer’s specifications, is the perfect habitat for young, starting entrepreneurs. – The Late-development
13-08-2020  |  464x  |  Kort nieuws  | 
Laboratorium.shop vernieuwde website Hygiëne sleutelhanger als gift
Laboratorium.shop vernieuwde website
Hygiëne sleutelhanger als gift LabMakelaar Benelux B.V. blijft volop in ontwikkeling. Omdat de tijd en ontwikkelingen niet stilstaan hebben wij de webshop van Laboratorium.shop vernieuwd. Laboratorium.shop biedt als onderdeel van LabMakelaar Benelux B.V. een uitgebreid assortiment gebruikte én restpartijen algemene laboratorium benodigdheden, zoals o.a. glaswerk, glas- en maatpipetten, verbruiksartikelen, statiefmateriaal en kunststof laboratorium artikelen. Om de vernieuwde webshop te vieren geven wij cadeautjes weg. Bij elke bestelling vanaf € 50,- bij Laboratorium.shop of LabMakelaar.com ontvangt u nu een multifunctionele 5-in-1 roestvrijstalen hygiëne sleutelhanger cadeau. Open deuren, druk op knoppen van liften, verkeerslichten en geldautomaten of bedien mobiele apparaten contactloos. Inclusief flesopener. Een makkelijke manier om jezelf te beschermen tegen het Coronavirus.
10-08-2020  |  560x  |  Kort nieuws  | 
Uiteenvaltijd Tester van PharmaTest Semi-geautomatiseerde uiteenvaltijd tester PTZ Auto
Uiteenvaltijd Tester van PharmaTest
Semi-geautomatiseerde uiteenvaltijd tester PTZ Auto De Ptz auto uiteenvaltijd testers zijn verkrijgbaar als systemen met één, twee, drie of vier stations. Elke desintegratie-korf kan onafhankelijk worden bediend. Ze zijn uitgerust in volledige overeenstemming met de huidige USP en EP Farmacopee. Een groot LCD-scherm en een alfanumeriek toetsenbord worden gebruikt om product- en testinformatie in te voeren, zoals de beoogde uiteenvaltijd voor elke positie en de bad- en mediatemperaturen. Er kunnen maximaal 16 verschillende testmethoden in het geheugen van de uiteenvaltijd tester worden opgeslagen. Een testscherm toont de runtime-informatie zodra een uiteenval - of desintegratie-test is gestart. De individuele uiteenvaltijd van elk sample nadat het visueel werd gedetecteerd, kan eenvoudig worden geregistreerd door op de overeenkomstige numerieke toets te drukken. De totale testtijd voor het station wordt aan het einde van een run weergegeven. Een resultatenrapport inclusief de individuele uiteenvaltijden kan worden afgedrukt
10-08-2020  |  390x  |  Productnieuws  | 
SpeedLab: labmeubilair beschikbaar in 2 weken Ontdek dit gamma in onze e-Shop
SpeedLab: labmeubilair beschikbaar in 2 weken
Ontdek dit gamma in onze e-Shop SpeedLab is een nieuw gamma Ardesta van de firma ANALIS. Een Standaard- & Modulaire labmeubelair dat reeds na 2 weken beschikbaar is: Het is esthetisch en zeer eenvoudig te monteren en installeren. Het gamma omvat: Labtafels van massief laminaat: standaardtafels met werkblad van Trespa Toplab + Waterdichte labtafels van Trespa Labtafels van gehard glas: standaardtafels met een werkblad van gehard glas. Vochtbestendige labtafels van gehard glas. Mobiel meubilair en wastafelmeubilair Puntafzuiging Laboratoriumstoelen Medische toetsenborden en muizen Oogbad en veiligheidsdouches Kranen Toebehoren
06-08-2020  |  563x  |  Productnieuws  |   | 
BIOplastics Smartridges voor MagNa® Pure 96 Nu beschikbaar
BIOplastics Smartridges voor MagNa® Pure 96
Nu beschikbaar Eind april 2020 heeft BIOplastics een alternatief voor de MagNa® Pure Processing Cartridges op de markt gebracht. Begin maart heeft BIOplastics besloten via een verkort productontwikkelingstraject van slechts 7 weken het product op de markt te brengen om hiermee een oplossing te bieden aan de op dat moment bestaande wereldwijde tekorten. Met de introductie van de initiële versie van de Processing Plates zijn de grootste tekorten opgelost en kon op korte termijn de COVID-19 testcapaciteit worden uitgebreid. Terwijl de laboratoria meer en meer COVID-19 testen hebben kunnen uitvoeren, heeft BIOplastics het product verder ontwikkeld en verbeterd tot het definitieve product, de Smartridge (patent pending), dat sinds 4 juli beschikbaar is. De Smartridges hebben dezelfde afmetingen als de oorspronkelijke Processing Plates en worden uit hetzelfde DNA, RNA, DNase en RNase vrije ruwe materiaal gemaakt. Het verschil tussen de Processing Plates en Smartridges is de vorm van
06-08-2020  |  599x  |  Productnieuws  | 
Videovlog Elementanalyse met de nieuwe XRF spectrometer
Baris trekt zijn labjas aan en vertelt over de nieuwe Spectrocube. Na een iets frustrerende start komt hij helemaal tot rust. Wat zijn nou de knelpunten van XRF analyse op het lab? Hoe gaat de XRF analyzer er mee om? Veel kijkplezier.
05-08-2020  |  598x  |  Productnieuws  | 
Oude HPLC, GC, GC-MS, LC-MS, Aas en icp-Ms zijn geld waard Verdien geld met uw oude chromatografie instrumenten
Oude HPLC, GC, GC-MS, LC-MS, Aas en icp-Ms zijn geld waard
Verdien geld met uw oude chromatografie instrumenten In uw magazijn, onder een dikke laag stof, ligt uw oude chromatografie apparatuur weg te roesten. U verwacht het misschien niet, maar er ligt geld op de plank. Een nieuw chromatografie instrument is aangeschaft en wat doet u met uw oude systeem? Het meest gegeven antwoord is: " Zet het maar in het magazijn, deze kunnen wij nog wel gebruiken voor onderdelen." Gebeurt dit ook? Nee, echter haast nooit. Onderdelen passen niet, het kost veel te veel tijd en geld om het oude systeem weer gebruiksklaar te maken. Waarom biedt u niet uw oude HPLC, GC, GC-MS, LC-MS, AAS en ICP-MS aan bij Labrecycling? En ontvang geld voor uw volgende investering. Voor onze klanten in Afrika zijn wij onder andere op zoek naar: GC-systemen * Perkin Elmer Clarus 500/580/600 * Agilent 7890A and 7890B * Agilent 6890N * Agilent 6890Plus * Agilent 5890 Serie II GC * Shimadzu GC2010/ GC2010 Plus/ GC2014 * Thermo Trace 1300 and Trace 1310 * Thermo Focus * Thermo Trace GC Ultra HPLC-systemen *
05-08-2020  |  650x  |  Kort nieuws  |   | 
Models for the enhanced characterization of porous materials Micromeritics’ ongoing commitment to NLDFT models for greater accuracy in porosity characterization
Models for the enhanced characterization of porous materials
Micromeritics’ ongoing commitment to NLDFT models for greater accuracy in porosity characterization Norcross, GA, USA – 19 May 2020. Micromeritics Instrument Corp., a global leader in material characterization technologies, offers a number of non-local density functional theory (NLDFT) models which underlines its ongoing commitment to refine the performance of gas adsorption techniques for materials with microporous structure. Customers can pick from more than 30 NLDFT models to match the properties of their material (chemical composition, pore geometry) and understand pore size distribution of a probe more effectively. The company also offers what is believed to be the first commercially available NLDFT model for a MOF (metal organic framework). Micromeritics customers can download any of the models, free of charge, and have access to future models as they are developed and released. Easily applied with existing software, the models improve the accuracy of porosity metrics derived from gas adsorption data: Porosity is performance-defining for many materials, with
04-08-2020  |  440x  |  Productnieuws  | 
Unique, high productivity catalyst evaluation unit for ETH Zurich Accelerating the development of innovative catalysts for sustainable, eco-efficient processes
Unique, high productivity catalyst evaluation unit for ETH Zurich
Accelerating the development of innovative catalysts for sustainable, eco-efficient processes Norcross, GA, USA – 21 April 2020 Micromeritics Instrument Corp., a leader in material characterization technology, has delivered a bespoke high productivity catalyst evaluation unit, the Micromeritics Multi Catalyst Reactor 4 – MR-4, to the advanced Catalysis engineering (aCe) group at ETH Zurich (Switzerland) to accelerate work on heterogeneous catalysts that address environmental and energy challenges. The group is led by Professor Javier Pérez-Ramírez, a prize-winning chemical engineer renowned for his work in this field. The new unit allows the group to generate high quality data at an unprecedented rate to enable the application of ‘digital’ catalyst development, machine-learning algorithms, and advanced statistical modelling to accelerate progress. “’Digital catalyst development is in its infancy,” said Professor Pérez-Ramírez “but to unlock its potential we need to generate significant quantities of high-quality kinetic data. The new catalyst evaluation rig
04-08-2020  |  480x  |  Kort nieuws  | 
Low pressure, Precision porosity measurements in ultra-Microporous range Porosity tuning to drive and optimize storage capacity of molecules in mofs research
Low pressure, Precision porosity measurements in ultra-Microporous range
Porosity tuning to drive and optimize storage capacity of molecules in mofs research Norcross, GA, USA – June 30, 2020 Micromeritics Instrument Corp., a global leader in material characterization technologies, enables scientists to generate required data to confidently and efficiently exploit the full potential of metal-organic frameworks (MOFs). The Micromeritics 3Flex surface and catalyst characterization system allows for low pressure, precision porosity measurements in the ultra-microporous range, down to a pore size of 0.35 nm. This helps identify and measure the size of ‘pockets’ available for storage and the ease-of-transfer of target molecules that define a MOFs’ utility. The 3Flex also allows researchers to assess adsorption affinity with both gases and vapors. System specifications ensure chemical compatibility with a large library of materials for industrially relevant screening. Porosity measurements, including pore size distribution and pore volume, quantify the internal structure of a MOF. By tuning porosity, researchers can optimize
04-08-2020  |  468x  |  Productnieuws  | 
Gratis Academy Webinar: Verhoog de productiviteit van uw lab donderdag 17 september 2020, 16:00 uur CEST (Engelstalig)
Gratis Academy Webinar: Verhoog de productiviteit van uw lab
donderdag 17 september 2020, 16:00 uur CEST (Engelstalig) In dit Paperless Lab Academy Webinar van Merck gaat over hoe digitalisering de productiviteit, compliance en veiligheid van uw lab kan verhogen. De heer Kuechental legt uit hoe traditioneel lab management nog steeds tijd en energie verspilt en hoe de meeste uitdagingen opgelost kunnen worden.
04-08-2020  |  610x  |  Kort nieuws  | 
Het belang van chemical tagging op het lab Veilig werken met CMR- en ZZS stoffen
Het belang van chemical tagging op het lab
Veilig werken met CMR- en ZZS stoffen Het bijhouden van de SZW-lijst is wettelijk verplicht. Hierop staan stoffen welke op (lange) termijn schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid. Daarnaast moet ook de ZZS inventarisatie aan het einde van dit jaar gereed zijn. Heeft u inzichtelijk welke chemische producten binnen uw bedrijf, organistatie of instelling voorkomen op deze lijsten? Waarom is het bijhouden van deze lijsten zo belangrijk? Tweemaal per jaar publiceert de overheid de nieuwe SZW- en ZZS-lijst. Doel van het overheidsbeleid is deze stoffen zoveel als mogelijk te weren uit de leefomgeving. Waarom? Deze stoffen kunnen op (lange) termijn schadelijk zijn voor de gezondheid en/of het milieu. Aanvullende verplichtingen Komt een chemisch product binnen uw bedrijf, organisatie of instelling voor op één van deze lijsten? Dan heeft u aanvullende verplichtingen. Denk bijvoorbeeld aan de verplichte CMR registratie op persoonsniveau en de vervangingsplicht. Is vervanging niet mogelijk? Dan bent u verplicht
03-08-2020  |  690x  |  Kort nieuws  |   | 
ARCHIEF
AUG
2020
JUL
2020
JUN
2020
MEI
2020
APR
2020
MRT
2020
FEB
2020
JAN
2020
DEC
2019
NOV
2019
OKT
2019
SEP
2019
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag