Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Berichten juni 2020

Plaats uw bericht
Uitbreiding PRA Assen
Uitbreiding PRA Assen
Contractonderzoeker PRA heeft zijn laboratoria in Assen uitgebreid met een extra 3.000 m2. In april is de nieuwe ruimte in gebruik genomen. PRA heeft nu 6.000 m2 tot zijn beschikking om klanten uit de farmacie te helpen bij de ontwikkeling van innovatieve medicijnen.
30-06-2020  |  593x  |  Kort nieuws  | 
Innovatief cilinderbeheer met Servitrax Cilinders voortaan beter en sneller traceerbaar
Innovatief cilinderbeheer met Servitrax
Cilinders voortaan beter en sneller traceerbaar In deze inspirerende video krijg je te zien hoe Servitrax je Air Liquide cilinders helpt traceren en hoe je hiermee tijd en kosten bespaart…
29-06-2020  |  576x  |  Productnieuws  |   | 
Een van de kernmethoden van genomics: Hoe kan je je (q)PCR verbeteren Webinar digitale LabAutomation Week 2020
Een van de kernmethoden van genomics: Hoe kan je je (q)PCR verbeteren
Webinar digitale LabAutomation Week 2020 Tijdens het webinar van Eppendorf op donderdag 2 juli, wordt behandelt hoe u op meerdere manieren om uw PCR kunt verbeteren. Van meer voor de hand liggende zaken als temperatuurinstellingen en kwaliteit van DNA-template, tot minder bekende factoren zoals pipetteertechnieken en consumables. Daarnaast gaan zij ook dieper in op de speciale eisen van qPCR als waarschijnlijk de meest gebruikte variant van traditionele PCR. Tijdens deze sessie leert u ook meer over de pijnpunten en oplossingen bij (q)PCR-setup, correcte (q)PCR-setup en tips en tricks voor (geautomatiseerd) pipetteren van een PCR-setup.
29-06-2020  |  589x  |  Kort nieuws  | 
Bioprocess data warehouse – monitoring, planning en controle van bioprocess Webinar digitale LabAutomation Week 2020
Bioprocess data warehouse – monitoring, planning en controle van bioprocess
Webinar digitale LabAutomation Week 2020 Damian von Blarer van Infors-HT vertelt tijdens zijn webinar meer over de centrale opslag en verwerking van data met behulp van een bioprocess data warehouse. Via een moderne, geautomatiseerde aanpak worden alle verzamelde gegevens centraal opgeslagen in een gestandaardiseerde database. Dit vermindert niet alleen de kosten voor gegevensbeheer, maar maakt het ook gemakkelijk om informatie uit de data te halen. Dit webinar vindt plaats tijdens de digitale LabAutomation Week op donderdag 2 juli om 14.00 uur.
29-06-2020  |  566x  |  Kort nieuws  | 
Corona: de grote druppels daar gaat het om RIVM geeft duidelijke uitleg over de verspreiding van het Coronavirus
Corona: de grote druppels daar gaat het om
RIVM geeft duidelijke uitleg over de verspreiding van het Coronavirus Nederland vaart een andere koers dan andere landen met betrekking tot ventilatie en gebruik van mondkapjes. Dit heeft voor verwarring gezorgd. Hierbij een link naar de pagina van het RIVM waarin de risico`s op verspreiding duidelijk op een rij worden gezet. Daarmee worden goed toegelicht waarom bij het beleid rond verspreiding wordt gefocust op de grote druppels speeksel en niet op de kleinere aerosolen, waarom je straks niet ongerust hoeft te zijn om naar het toilet te gaan (wel goed handen wassen natuurlijk) en waarom je ook niet ongerust hoeft te zijn dat het virus zich via ventilatiekanalen zal gaan verspreiden.
28-06-2020  |  653x  |  Kort nieuws  | 
Lavetan onderdeel GBA Group
Lavetan onderdeel GBA Group
Contractlaboratorium Lavetan is toegetreden tot de Duitse GBA Group (met hoofdkantoor in Hamburg, dat actief is in het milieu-, farmaceutisch en voedingsonderzoek. Deze stap was volgens berichtgeving van Lavetan nodig om concurrerend te kunnen blijven In een globaliserende markt. Het partnerschap met de GBA Group moet het mogelijk maken ook in de toekomst verder te kunnen blijven groeien en biedt toegang tot de chemische analyses van de groepslaboratoria in Duitsland en Oostenrijk. Lavetan kondigt aan zijn microbiologische en serologische analyses op zijn locatie in Turnhout verder te zullen uitbouwen. Voor GBA is dit de eerste stap in de Benelux.
26-06-2020  |  582x  |  Kort nieuws  | 
Flexibel lab pure noodzaak
Flexibel lab pure noodzaak
De coronastorm mag wat geluwd zijn, tientallen laboratoria in Nederland draaien meer COVID-19 testen dan ooit. Eindelijk zijn de tienduizenden testopties per dag in zicht gekomen. Nodig ook, want meteen komen er meer besmettingen aan het licht. De opschaling heeft veel te lang geduurd. De Kamer en de zorg hamerden al maanden op uitbreiding van de testcapaciteit. Dit bleek om allerlei redenen onmogelijk. Deels lag het aan het gebrek aan testmateriaal en te grote afhankelijkheid van één merk, deels komt het omdat onze laboratoria niet de flexibiliteit bieden om snel even een paar extra pcr-labs uit de grond te stampen. Bijna alle laboratoria willen flexibel zijn om snel mee te kunnen bewegen met veranderingen, maar in de praktijk komt daar weinig van terecht. Processen zijn gericht op één specifieke flow, terwijl het labontwerp nauwelijks rekening houdt met toekomstige behoeften. Dan wordt het bij een veranderende marktvraag breken en bouwen om nieuwe faciliteiten
26-06-2020  |  611x  |  Insight  | 
Meer dan LIMS voor ENCI Research met het LES van iVention Webinar digitale LabAutomation Week 2020
Meer dan LIMS voor ENCI Research met het LES van iVention
Webinar digitale LabAutomation Week 2020 Voor de automatisering van de hypermoderne onderzoekscentra van ENCI werd de innovatieve en flexibele iLES-oplossing geïmplementeerd ter vervanging van het oude LIMS. iLES maakt het mogelijk om laboratoriumprocessen efficiënt te automatiseren conform de van toepassing zijnde normen. Daarbij biedt iLES veel flexibiliteit en moderne tools om samenwerking op ieder niveau te optimaliseren. In het webinar van Marcel Bruin (manager ATL binnen ENCI) zal hij toelichting geven over wat de meerwaarde van een flexibel LES-systeem is in vergelijking met de gangbare LIMS-systemen.
25-06-2020  |  595x  |  Kort nieuws  | 
RT-PCR-opstelling in COVID-19-testlaboratoria Webinar digitale LabAutomation Week 2020
RT-PCR-opstelling in COVID-19-testlaboratoria
Webinar digitale LabAutomation Week 2020 Het nieuwe coronavirus heeft ongekende eisen gesteld aan laboratoria. Analisten kampen met een enorme toestroom van samples en een snelle, continue groei van de werkdruk. Inge Wtterwulghe van Elscolab legt tijdens haar webinar het belang uit van een geautomatiseerde RT-PCR opstelling om het grote aantal COVID-19 testen te verwerken. Dit webinar vindt plaats tijdens de digitale LabAutomation kennisweek op maandag 29 juni om 14.30 uur.
25-06-2020  |  597x  |  Kort nieuws  | 
Water en Voedingsmiddelen Microbiologie Bekijk hier de nieuwe brochure van Wilten Bioteknika
Water en Voedingsmiddelen Microbiologie
Bekijk hier de nieuwe brochure van Wilten Bioteknika Tijdens de Intelligent Lock-Down heeft Wilten Bioteknika niet stil gezeten, met trots presenteren wij u onze nieuwe Water en Voedingsmiddelen Microbiologie Brochure. Wij bieden u het gehele plaatje, van geautomatiseerde robots en hoogwaardige instrumenten tot verbruiksgoederen. Door onze kennis kunnen wij u een totaal pakket aanbieden. Mocht u interesse hebben in verschillende producten uit ons assortiment of een speciale aanvraag hebben? Neem dan contact met ons op, wij begrijpen dat elke klant anders is en gaan samen met u op zoek naar een oplossing.
24-06-2020  |  614x  |  Kort nieuws  | 
Nieuwe brochure laboratoriumopleidingen en cursussen van Avans+ Download nu het overzicht van alle laboratoriumcursussen en opleidingen van Avans+
Nieuwe brochure laboratoriumopleidingen en cursussen van Avans+
Download nu het overzicht van alle laboratoriumcursussen en opleidingen van Avans+ Persoonlijke groei is nooit ‘af’. Ook in deze tijd willen we ervoor zorgen dat jouw ontwikkeling op werkgebied en persoonlijk vlak door kunnen gaan. Daarom kun je dus gewoon starten met onze laboratorium opleidingen. We houden uiteraard alle richtlijnen rondom COVID-19 in acht. We hebben onze volledige cursusbrochure geheel up-to-date gemaakt en opnieuw uitgebracht. De bewaareditie van onze uitgebreide informatieve brochure is te downloaden via de downloadpagina bij dit bericht.
24-06-2020  |  592x  |  Kort nieuws  | 
Safer@work: in drie stappen aantoonbaar veilig aan het werk  Tijdens de COVID-19 pandemie
Safer@work: in drie stappen aantoonbaar veilig aan het werk
Tijdens de COVID-19 pandemie Laboratoriumnetwerk Eurofins lanceert full-service SAFER@WORK-programma voor beheersing COVID-19 op de werkvloer en continuïteit van bedrijfsactiviteiten ‘Handen wassen en 1.5 meter afstand is niet genoeg om coronavirus weg van de werkvloer, sportwereld en scholen te houden’ De bewegingsvrijheid neemt in Nederland gelukkig weer langzaam toe. Maatregelen zijn overal genomen, maar het coronavirus is onzichtbaar en het is op dit moment nauwelijks te voorspellen wanneer een nieuwe besmetting zich manifesteert. Een doordacht COVID-19 beleid voor organisaties waar mensen met elkaar reizen, werken, sporten en leren is daarom van groot belang. “Niet alleen voor de continuïteit van organisaties, ook voor de volksgezondheid in het algemeen. Iedere plek waar groepen mensen samenzijn zal in de toekomst consequent gescreend moeten worden. Handen wassen en 1.5 meter afstand alleen is echt niet genoeg”, zegt Dennis Wetjens, Algemeen directeur Eurofins Food divisie Benelux. Op basis
24-06-2020  |  756x  |  Productnieuws  |   | 
Verhoogd legionellarisico
Verhoogd legionellarisico
Holland Water en Labo Derva zijn een initiatief gestart om legionella-uitbraken na de lockdownperiode te voorkomen. Het Belgische Labo Derva ontwikkelde het Steunpakket Veilig Drinkwater om ondernemers die hard zijn geraakt door de coronacrisis tegen zo laag mogelijke kosten te ondersteunen met passende legionellabeheersoplossingen. ‘Kans op legionellabesmetting is levensgroot’, stellen twee, omdat ‘In de COVID-19 crisis veel gebouwen, zoals hotels, restaurants, campings, vakantiecentra, sportscholen, fitnesscentra en kantoren, niet of nauwelijks zijn gebruikt, waardoor het water in de leidingen is komen stil te staan.’ Volgens Leo de Zeeuw, oprichter en DGA van Holland Water zijn de omstandigheden voor legionellavorming ideaal door de oplopende buitentemperaturen, waardoor het water opwarmt. Ludo Feyen, CEO van Labo Derva, zegt ondernemers en gebouwbeheerders te willen helpen met de legionellabestrijding onder gunstige voorwaarden. Doorgaans kostbare hightech apparatuur
23-06-2020  |  515x  |  Kort nieuws  | 
High-throughput screening voor antimicrobiële geneesmiddelen  Webinar digitale LabAutomation Week 2020
High-throughput screening voor antimicrobiële geneesmiddelen
Webinar digitale LabAutomation Week 2020 Nieuwe antimicrobiële geneesmiddelen zijn nodig om multiresistente infecties aan te pakken. Peter Canning van LifeArc vertelt tijdens dit webinar hoe zij high throughput fragment screening inzetten in de research naar een dergelijk geneesmiddel. Ook de rol van bio-informatica, geautomatiseerde gegevensverwerking en machine learning komen ter sprake. Dit webinar vindt plaats op maandag 29 juni om 14.00 uur. U kunt gratis aanmelden via de website.
23-06-2020  |  543x  |  Kort nieuws  | 
Medicijn koelkasten met DIN 58345 bij Dijkstra Vereenigde De DIN 58345 norm uitgelegd
Medicijn koelkasten met DIN 58345 bij Dijkstra Vereenigde
De DIN 58345 norm uitgelegd Koelkasten die gebruikt worden voor medicijn opslag moeten aan de hoogste eisen voldoen. De reden hiervoor is dat medicatie vaak bestaat uit temperatuurgevoelige componenten die bij blootstelling aan een te hoge of lage temperatuur hun werking kunnen verliezen. Dit kan rampzalige gevolgen hebben wanneer een patiënt onwetend een niet-werkend medicijn krijgt toegediend. Binnen de farmacie kan het betekenen dat onstabiele reagentia niet werken volgens protocol en de resultaten kunnen beïnvloeden. Naast het effect op de werkzame stoffen in medicatie of reagentia betekend een storing in een reguliere koelkast vaak een financiële derving van enkele duizenden of zelfs tienduizenden euro’s. Het Deutsches Institüt für Normung welke de bekend DIN normeringen vervaardigt in Duitsland heeft hiervoor in september 2007 de DIN 58345 norm ontwikkeld. DIN 58345 wordt aangehouden bij het ontwikkelen van koelkasten specifiek voor medicatie- en vaccin opslag en zorgt voor een hoge mate
22-06-2020  |  580x  |  Productnieuws  | 
LabMakelaar Benelux B.V. ondertekent Green Recovery Statement Kies voor duurzaamheid en inclusiviteit bij het herstel van de Coronacrisis
LabMakelaar Benelux B.V. ondertekent Green Recovery Statement
Kies voor duurzaamheid en inclusiviteit bij het herstel van de Coronacrisis Vrijdag 19-06-2020 heeft MVO Nederland het Green Recovery Statement overhandigd aan minister Sigrid Kaag. Ruim 200 bedrijven hebben het Green Recovery Statement ondertekend. LabMakelaar Benelux B.V. is, als koploper en lid van het netwerk chemie van MVO Nederland, een van de bedrijven die het statement hebben getekend. Met dit statement pleit het Nederlandse bedrijfsleven voor een duurzaam herstel van de economie na de Coronacrisis. LabMakelaar Benelux B.V. streeft naar een wereld met een sterke circulaire economie, waarin bedrijven eenvoudig toegang krijgen tot een duurzame totaaloplossing voor inrichting en apparatuur van hun laboratorium met kwalitatief goed en hergebruikt materiaal. Neem contact met ons op als u wilt weten wat u kunt doen om uw steentje bij te dragen aan een circulaire economie.
19-06-2020  |  672x  |  Kort nieuws  | 
Nieuwe PFA C-Flow s-type Nebulizer ICP-Ms analyse van halfgeleiders
Nieuwe PFA C-Flow s-type Nebulizer
ICP-Ms analyse van halfgeleiders Savillex heeft een nieuwe generatie C-Flow s-type serie PFA Nebulizers gelanceerd. Deze zijn speciaal ontworpen voor de ICP-MS analyse van halfgeleiders en soortgelijke veeleisende laag volume ICP-MS analyses. Het s-type combineert op unieke wijze de gevoeligheid en de uitstekende ‘washout’ van een Nebulizer met geïntegreerde aanzuiglijn met de veelzijdigheid en het gemak van een demonteerbare Nebulizer. Ongeëvenaarde gevoeligheid Het C-Flow s-type introduceert een nieuw ontwerp van het binnenwerk dat de efficiëntie van de Nebulizer aanzienlijk verbetert en een ongeëvenaarde gevoeligheid biedt. Vergeleken met alle andere PFA concentrische Nebulizers is de gevoeligheid 10% hoger in normaal plasma en 15% hoger in koel plasma. Elke s-type PFA C-Flower s-type Nebulizer is voorzien van een demontabele aanzuiglijn die aan de Nebulizer wordt bevestigd via een ‘zero dead volume’ connector. Als de aanzuiglijn ooit beschadigd raakt kan die simpel vervangen worden; de Nebulizer
19-06-2020  |  636x  |  Productnieuws  | 
Opzetten en opschalen van een SARS-CoV-2 RT-qPCR testplatform Webinar digitale LabAutomation Week 2020
Opzetten en opschalen van een SARS-CoV-2 RT-qPCR testplatform
Webinar digitale LabAutomation Week 2020 Biogazelle is in België één van de vijf testlaboratoria in het nationale COVID-19 testplatform en heeft inmiddels meer dan honderdduizend tests uitgevoerd. Tijdens de digitale LabAutomation kennisweek beschrijft Prof. Jo Vandesompele in zijn webinar hoe Biogazelle de SARS-CoV-2-testworkflow is opgezet en gevalideerd en hoe dit verder is verbeterd wat betreft kostenefficiëntie en prestaties.
18-06-2020  |  588x  |  Kort nieuws  | 
Nieuwe modulaire temperatuuropnemers iTHERM ModuLine voor veeleisende toepassingen
Nieuwe modulaire temperatuuropnemers
iTHERM ModuLine voor veeleisende toepassingen Een compleet nieuw thermometerportfolio van Endress+Hauser voor een breed scala aan toepassingen in de power & energy, chemie, olie & gas en algemene industrieën. In deze industriële sectoren is temperatuur een veel gemeten grootheid en speelt het een cruciale rol bij het waarborgen van veiligheid en efficiëntie. Niet alleen de juiste werking van installaties worden bewaakt en gestuurd, ook voor bepaalde producten en halffabricaten is temperatuur een belangrijke factor. De iTHERM ModuLine - modulaire temperatuuropnemers zijn daarom dan ook ontworpen voor algemene en veeleisende toepassingen. Ze bieden nieuwe mogelijkheden waar het essentieel is om betrouwbaar, nauwkeurig en stabiel te meten met als doel een goede procesbesturing en het verbeteren van de installatiebeschikbaarheid en -veiligheid. Operators en ingenieurs vertrouwen dan ook op duurzame nauwkeurige instrumenten die eenvoudig te installeren, te bedienen en te onderhouden zijn. iTHERM ModuLine aanbod
18-06-2020  |  587x  |  Productnieuws  |   | 
Samen in kunstmatige intelligentie
Samen in kunstmatige intelligentie
In acht nieuwe ‘TU Delft AI Labs’ gaan wetenschappers van de Technische Universiteit Delft onderzoeken hoe Artificiële Intelligentie (AI) wetenschappelijke vooruitgang kan versnellen. Betrokken zijn zuivere AI-onderzoekers en zij die AI voor hun studies gebruiken. In de loop van 2020 en 2021 komen er nog eens acht interdisciplinaire AI labs bij. De ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie, datawetenschappen en digitalisatie kunnen fundamenteel en toegepast onderzoek versnellen in sectoren van medische wetenschappen tot infrastructuur. Delftse voorbeelden van de samenwerking zijn MACHINA-lab, waarin onderzoekers in onder andere machine learning samen met materiaalwetenschappers werken aan de analyse van bestaande materialen en de ontwikkeling van nieuwe materialen. Binnen het AidroLab werken onderzoekers in geometric deep learning samen met onderzoekers in watermanagement aan het verbeteren van de waterhuishouding en het voorspellen van overstromingen in de stedelijke
18-06-2020  |  538x  |  Kort nieuws  | 
LabAutmation Week: webinars over Data Management binnen laboratoria Papierloos lab en data optimaal benutten
LabAutmation Week: webinars over Data Management binnen laboratoria
Papierloos lab en data optimaal benutten Bent u toe aan de transformatie naar een papierloos lab? Frédéric Delaruelle van Waters vertelt hoe het NuGenesis Lab Management System lab-data naadloos koppelt met andere bedrijfsactiviteiten. Het systeem ondersteunt de gehele product levenscyclus, van research tot productie. Wilt u ontdekken hoe dit lab management-systeem ook u kan ontzorgen? Volg dan dit webinar. Bent u zich bewust van het potentieel dat (big) data analyses uw lab biedt? Arne Baillière van Abbott leert u tijdens zijn webinar zinvolle patronen te ontdekken. Hij geeft inzicht hoe Business Intelligence oplossingen u kunnen ondersteunen, zoals het bijhouden van KPI’s of bij het identificeren van knelpunten in uw lab.
16-06-2020  |  716x  |  Kort nieuws  | 
ANKOM Delta - automatische vezelanalyzer automatische analyse met verbeterde reagentia toevoer
ANKOM Delta - automatische vezelanalyzer
automatische analyse met verbeterde reagentia toevoer De Ankom delta geautomatiseerde vezel analyser met pompsysteem is ontwikkeld om efficiënt Acid Detergent Fiber (ADF), Neutral Detergent Fiber (NDF) en ruwe vezel (CF) in voedingsmiddelen en diervoeder te analyseren. 24 monsters kunnen gelijktijdig worden verwerkt, er wordt gebruik gemaakt van de bekende ANKOM filterzakjes. Gedurende het proces worden de chemicaliën toegevoegd om het ingesloten monster te bewerken en de gewenste vezelfractie over te houden. het eind resultaat wordt gravimetrisch bepaald. Inclusief uniek pompsysteem om de benodigde chemicaliën automatisch toe te voegen vanuit containers. Chemicaliën: amylase, water, zure detergent, neutrale detergent, zuur en base voor ruwe vezel Monstervolume 0,5 - 1g
15-06-2020  |  660x  |  Productnieuws  | 
Windshifting - Scheiden op basis van lucht
Windshifting is een techniek die wordt toegepast op vele recyclage- en verwerkingslijnen. Een windshifter gebruikt een luchtmes met blower en blaast een luchtstroom door het materiaal heen. Door het verschil in vorm en afmeting worden de zware materialen van de lichte gescheiden. De zware materialen worden niet beïnvloed terwijl de lichtere materialen verder door de luchtstroom worden geblazen richting afvoer/afzuigmond. Onze Paxton luchtmessystemen en blowers kunnen perfect voor deze toepassing worden ingezet. Zij worden nu reeds gebruikt in uiteenlopende sectoren. Van een voedingsbedrijf voor het scheiden van gevulde en ongevuld verpakkingen tot de transportsector voor het scheiden van zand op basis van korrelgrootte. Wij zijn er van overtuigd dat wij ook voor uw toepassing de geschikte oplossing kunnen bieden. Meer weten? Contacteer Rycobel.
15-06-2020  |  581x  |  Kort nieuws
Ontdek de nieuwe Taber® Rotary Abraser model 1700/1750
Ontdek de nieuwe Taber® Rotary Abraser model 1700/1750
Om de weerstand tegen slijtage van een materiaal te evalueren wordt een vlak monster op een draaitafel gemonteerd. Slijtage wordt veroorzaakt door twee schurende wielen op het monster. Door de draaiende werking wordt een cirkelvormige slijtageband met een oppervlakte van ongeveer 30 cm² gevormd.
15-06-2020  |  559x  |  Productnieuws  | 
Vertrouw uw pipeteerresultaten dankzij artel Artel verdeeld door analis be en nl in de benelux
Vertrouw uw pipeteerresultaten dankzij artel
Artel verdeeld door analis be en nl in de benelux Artel is sinds 1982 actief en helpt laboratoria bij hun gegevensintegriteit, bij het naleven van de regelgeving en hun workflow-efficiëntie. Dankzij innovatieve producten, diensten en expertise helpen zij life science labs hun doelstellingen voor uitmuntendheid te bereiken. Het PCS pipetkalibratiesysteem is een draagbaar en gemakkelijk te gebruiken volumeverificatiesysteem dat eenkanaalspipetkalibratie, tussentijdse volumeverificatie en training en competentiebeoordeling van pipetgebruikers/operators vereenvoudigt. Inventariseer je pipetten met de PCS-software en houd bij wanneer die gekalibreerd dan wel geverifieerd moeten worden. Laat de planning over aan de PCS software en ontvang een e-mailmelding, wanneer een pipet en of operator getest moeten worden. De status update en uitgebreide, auditeerbare documentatie laten toe te voldoen aan externe wettelijke vereisten of interne kwaliteitsnormen omtrent datakwaliteit te waarborgen.
12-06-2020  |  632x  |  Productnieuws  |   | 
Testapparatuur voor `Tethered caps`
Testapparatuur voor `Tethered caps`
De EU verbiedt vanaf 2024 losse sluitingen en doppen op flessen. Om zwerfvuil en plastic vervuiling tegen te gaan zullen producenten er over moeten waken dat sluitingen en doppen verbonden zijn, en blijven, aan hun (drank)fles. Deze zogenoemde `tethered caps` zullen dus steeds vaker, verplicht, gebruikt worden. Ook voor deze tethered caps kan Rycobel u de nodige testapparatuur voor bieden. Openingskracht van tethered caps Net zoals bij klassieke schroefdoppen en sluitingen kunnen de TMS (Torque Measuring System) schroefdoptesters van Steinfurth, de openingskracht gaan bepalen van `Tethered caps`. Trekkracht bepalen van doppen met `Snap-Click` systeem Een van de vele tests die met onze universele testmachines/trekbanken, worden uitgevoerd, is de trekproef. In het geval van de doppen met `snap-click` systeem, testen we de trekkracht om de dop te kunnen openen of om de verbinding tussen dop en fles aan een trekproef te onderwerpen. Contacteer ons voor al uw testen op
12-06-2020  |  644x  |  Kort nieuws  | 
Webinar High throughput-analyse van mycotoxine Tijdens de digitale LabAutomation Week 2020
Webinar High throughput-analyse van mycotoxine
Tijdens de digitale LabAutomation Week 2020 Dr. Frederik Wuppermann van LCTech toont de voordelen van robotisering in de high throughput-analyse van mycotoxines. Hij laat onder meer de sample clean up en analyse van zestien soorten mycotoxines tegelijkertijd in granen, noten en gedroogd fruit zien door middel van CrossTOX®-kolommen. Deze worden volledig geautomatiseerd verwerkt door de Freestyle-SPE-QuEChERS. Dit webinar vindt plaats woensdag 1 juli op 15.00 uur. U kunt gratis aanmelden via de website.
11-06-2020  |  584x  |  Kort nieuws  | 
Verkoop met LabMakelaar Benelux uw gebruikte laboratorium apparatuur
Verkoop met LabMakelaar Benelux uw gebruikte laboratorium apparatuur
LabMakelaar Benelux B.V. streeft naar een wereld met een sterke circulaire economie, waarin bedrijven eenvoudig toegang krijgen tot een totaaloplossing voor inrichting en apparatuur van hun laboratorium met kwalitatief goed en hergebruikt materiaal. Daarvoor biedt LabMakelaar op haar website een groot assortiment tweedehands laboratorium apparatuur, meubilair en algemene laboratorium benodigdheden. Deze zijn direct door ons aangekocht, hebben wij in consignatie of hebben wij in bemiddeling. Wij blijven altijd op zoek naar tweedehands en kwalitatief goed materiaal. Heeft u laboratorium apparatuur en/of meubilair die niet meer door u gebruikt wordt? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden van verkoop te bespreken.
10-06-2020  |  568x  |  Kort nieuws  | 
LabAutomation 2020, digitale kennisweek vol inspiratie en handvatten
LabAutomation 2020, digitale kennisweek vol inspiratie en handvatten
LabAutomation vindt dit jaar plaats in de vorm van een unieke digitale kennisweek. Deze week, vol met online lezingen, zal u inspireren en handvaten geven om zelf aan de slag te gaan. Lara Matthews van Bio-ITech vertelt meer over biobanking tools voor ELN’s. Leer meer over de uitdagingen van een biobank in sample handling en ontdek de voordelen van een ELN tijdens haar webinar op dinsdag 30 juni om 14:30 uur. Nathaniel Hentz van Artel geeft namens Analis een webinar onder de titel ‘Getting the Best out of Your Automated Liquid Handler’. In zijn presentatie toont hij het belang van nauwkeurigheid en precisie van de liquid handler. Ook laat hij zien hoe de variabiliteit van de vloeistofdosering de testresultaten beïnvloedt. Dit webinar vindt plaats op dinsdag 30 juni om 14:00 uur. Bezoek de website voor het complete programma van de LabAutomation kennisweek en om aan te melden.
09-06-2020  |  731x  |  Kort nieuws  | 
Non-medical mondkapjes bij DUPA direct leverbaar
Non-medical mondkapjes bij DUPA direct leverbaar
Deze niet-medische mondkapjes zijn voor eenmalig gebruik. Niet-medische mondkapjes filteren uitgeademde lucht en dus niet de lucht die je zelf inademt. Ze zijn vooral bedoeld om te voorkomen dat je anderen besmet. Geschikt voor het openbaar vervoer en mensen die een contactberoep uitvoeren zoals kappers, schoonheidsspecialisten, fysiotherapeuten, rij-instructeurs etc. Direct leverbaar. Non-medical mondkapjes 3 laags – 50 stuks voor €37,50 Exclusief verzendkosten a € 7,50 of af te halen bij Dupa Veiligheidstechniek te Etten-Leur.
09-06-2020  |  549x  |  Kort nieuws  | 
De taal van het veiligheidsinformatieblad Heeft u hier weet van?
De taal van het veiligheidsinformatieblad
Heeft u hier weet van? Tijdens het implementatietraject van onze oplossingen krijg ik regelmatig de vraag in welke taal het veiligheidsinformatieblad beschikbaar moet zijn. Moet deze in Nederlands beschikbaar zijn? Is alleen de Engelse taal voldoende? Of is het afhankelijk van de medewerkers op het lab? Artikel 31(5) van REACH Volgens artikel 31(5) van REACH moet het veiligheidsinformatieblad (ook wel VIB of SDS genoemd) verstrekt worden in een officiële taal van de lidstaat waar de stof wordt verhandeld. In Nederland dus in het Nederlands. Ik heb alleen de Engelstalige versie, wat nu? Wanneer u te maken heeft met verschillende nationaliteiten op de werkvloer kan het bijdragen aan een verbeterde veiligheidscultuur op het lab om het veiligheidsinformatieblad ook beschikbaar te hebben in de Engelse taal. Alleen de Engelstalige versie is niet voldoende. Wanneer u inspectie krijgt zal gevraagd worden of de veiligheidsinformatiebladen in het Nederlands beschikbaar zijn. U bent wettelijk verplicht
09-06-2020  |  577x  |  Kort nieuws  | 
Nieuw adres expeditie LabMakelaar Benelux
Nieuw adres expeditie LabMakelaar Benelux
Per 1 januari van dit jaar hebben wij het pand van onze buren overgenomen. Door de uitbreiding met dit pand, hebben wij de oppervlakte van ons magazijn in 1 klap bijna verdubbeld. Inmiddels hebben wij het nieuwe magazijn volledig in gebruik genomen en is ook onze expeditie verhuisd naar het nieuwe magazijn. Hiermee is het adres voor onze logistieke handelingen met ingang van 01-06-2020 veranderd. Komt u iets afgeven of ophalen, dan kunt u vanaf nu terecht aan de Noordelijke Dwarsweg 51-A, 2761 GD in Zevenhuizen (ZH). Het bezoekadres voor ons kantoor blijft ongewijzigd, Knibbelweg 18-C, 2761 JE in Zevenhuizen (ZH). Uiteraard bent u welkom om zelf een kijkje te komen nemen. Wij vragen u om bij elk bezoek aan ons rekening te houden met de door ons genomen Corona-maatregelen en instructies van ons personeel op te volgen.  LabMakelaar Benelux B.V. streeft naar een wereld met een sterke circulaire economie, waarin bedrijven eenvoudig toegang krijgen tot een totaaloplossing
09-06-2020  |  579x  |  Kort nieuws  | 
Webinar reeks over monstervoorbereiding en analyse van droge stoffen Elke week een nieuw onderwerp
Webinar reeks over monstervoorbereiding en analyse van droge stoffen
Elke week een nieuw onderwerp Heeft u de aankondiging gemist van Verder Scientific over hun webinars in juni? Elke week een ander interessant onderwerp. We kijken er naar uit, u te kunnen begroeten.
09-06-2020  |  609x  |  Kort nieuws  | 
Geef ongebruikte chromatografie apparatuur een tweede leven Wat doet u met ongebruikte HPLC-Systemen?
Geef ongebruikte chromatografie apparatuur een tweede leven
Wat doet u met ongebruikte HPLC-Systemen? In de afgelopen weken hebben onze klanten verschillende HPLC-systemen bij ons aangekocht en is onze voorraad aardig geslonken. En wij zoeken uw hulp. Hoe gaat Labrecycling te werk? De ongebruikte HPLC-instrumenten, welke onder andere staan bij universiteiten en laboratoria in Europa, worden door Labrecycling gekocht en opgehaald. In onze werkplaats wordt het vervolgens nagekeken en gerepareerd. De derde stap is het testen op werking, welke wordt opgevolgd door een monsteranalyse. De final touch is het schoonmaken van het instrument. Nu zijn de instrumenten klaar voor verzending en worden ze ingepakt en verzonden in duurzame houten kratten. Help onze planeet een handje en verkoop uw overtallige HPLC. Labrecycling is onder andere op zoek naar: * Waters Alliance 2695, E2695 & Acquity * Agilent 1100, 1200, 1260 & 1290 * Shimadzu LC10, LC20, Nexera & Prominence * Thermo Ultimate 3000 & Accela Onze missie is het hergebruiken van chromatografie apparatuur, weggooien
08-06-2020  |  663x  |  Productbeschrijving  |   | 
Bezoek onze vernieuwde webshop Uw leverancier van hoogwaardige basic laboratoriumapparatuur
Bezoek onze vernieuwde webshop
Uw leverancier van hoogwaardige basic laboratoriumapparatuur Vernieuwde webshop Laboramastore, onderdeel van Wilten Instrumenten Benelux, is een startup opgericht in 2016 voor hoogwaardige basic laboratoriumapparatuur. Deze laatste periode hebben wij hard gewerkt aan een nieuwe webshop-ervaring, welke vanaf nu operationeel is. Wij zijn ervan overtuigd dat uw aankoopproces eenvoudig en snel moet verlopen. Daarom: * Geen login of wachtwoordprocedure * Betaling op rekening * Kwantum kortingsregeling op artikelniveau * Korte, duidelijke productomschrijvingen * Makkelijk te navigeren tussen productgroepen Persoonlijk contact & service Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen in onze vernieuwde webshop. Heeft u niet kunnen vinden wat u zoekt? Of heeft u andere opmerkingen of vragen? Aarzel dan niet om persoonlijk contact met ons op te nemen. Wij waarderen u als klant en willen graag met u meedenken over een oplossing, voor u op maat gemaakt.
08-06-2020  |  562x  |  Kort nieuws  | 
Hoogwaardige vortexmixers en meer tegen een scherpe prijs Labinco-producten: Made In Holland
Hoogwaardige vortexmixers en meer tegen een scherpe prijs
Labinco-producten: Made In Holland Ons streven Laboramastore en Wilten Instrumenten Benelux leveren graag producten van hoogwaardige kwaliteit samen met een snelle levering, snelle aftersales, gehele service en garantie tegen een scherpe prijs. Hiervoor werken wij samen met fabrikanten die deze visie delen. Scherpe kwaliteit-prijsverhouding Labinco’s L46 Vortexmixer beschikt over 2 standen: Press-to-Mix en Continue. Hiernaast is het product ook leverbaar met diverse opzetstukken. In vergelijking met andere gevestigde fabrikanten beschikt Labinco met een prijs vanaf €260,- over een scherpe kwaliteit-prijsverhouding. U kunt al onze Labinco producten bekijken op onze webshop. Alles van Labinco is direct uit voorraad leverbaar, waardoor er dus geen lange leveringstermijnen zijn. Wie is Labinco? Labinco is een Nederlands bedrijf, gevestigd in Breda, en is van mening dat het ontwerp en de fabricage van laboratoriumapparatuur speciale zorg voor kwaliteit, veiligheid en onderhoudsgemak vereist. De meeste
08-06-2020  |  623x  |  Productbeschrijving  | 
Bewaartermijn CMR registratie gegevens Veilig werken met gevaarlijke stoffen
Bewaartermijn CMR registratie gegevens
Veilig werken met gevaarlijke stoffen Om veilig werken met chemische producten te stimuleren deel ik regelmatig mijn kennis met u op het platform van LabInsights. Vorige week heb ik op LinkedIn een post geplaatst over de bewaartermijn van de CMR registratie gegevens. Van de 34 stemmers bleek dat 68% hiervan op de hoogte is. Welke vraag ik heb gesteld? Zie onderstaand. Wat is de bewaartermijn CMR registratie gegevens U bent verplicht om de CMR registratiegegevens te bewaren tot 40 jaar na beëindiging van de blootstelling. Dit is opgenomen in artikel 4.10c van het Arbeidsomstandigheden besluit. Waarom moet ik deze gegevens zolang bewaren? Elk jaar sterven er in Nederland zo`n 3000 mensen aan een kanker welke zij hebben opgelopen op het werk. De aandoeningen door het gebruik van CMR geclassificeerde stoffen zijn niet direct meetbaar. Deze komen vaak pas vele jaren tot uiting. Daarom moeten deze gegevens zolang bewaard blijven. Verschuiving Op dit moment bestaat 80% van de slachtoffers uit gepensioneerden.
08-06-2020  |  709x  |  Kort nieuws  | 
Strategic partnership LabForRent and ScientiQ Staffing
Strategic partnership LabForRent and ScientiQ Staffing
Innovation and economic growth in the Benelux are important, especially in these times. To strengthen our services to start-ups, grown-ups and foreign businesses we are pleased to announce our strategic partnership with ScientiQ Staffing. Together we can help companies to find the right high-tech facility and the needed staff for their business. Because not everybody has an established network where supply and demand finds each other. By combining our networks we broaden our resources to be an even bigger help for you. ScientiQ Staffing: ScientiQ Staffing specialises in the recruitment, selection and staffing of secondary and highly-skilled laboratory technicians and engineers. ScientiQ stands for the most talented and motivated technicians from the Netherlands and the rest of Europe. Because they represent the interests of both Dutch and European candidates, they have an extensive network of professionally trained and experienced staff from various EU countries. They
08-06-2020  |  543x  |  Kort nieuws  | 
Fluidlab R-300: antwoord binnen 30 seconden  Snelle kwantitatieve analyse van micro-organismen en partikels voor de voedingsindustrie
Fluidlab R-300: antwoord binnen 30 seconden
Snelle kwantitatieve analyse van micro-organismen en partikels voor de voedingsindustrie Wat doet de Fluidlab R-300? Voortaan kunt u de cel telling en OD 600 bepaling uitvoeren met één handheld instrument tijdens het productieproces. De Fluidlab R-300 van Anvajo is een cel teller en spectrofotometer in één en analyseert uw monsters nauwkeurig en accuraat binnen een verbluffende 30 seconden. Voordelen van deze innovatie Door het gebruik van de nieuwste en meest innoverende technologie elimineert de Fluidlab R-300 monsterbehandelingen met kleurstoffen, welke ook nog vaak giftig zijn. Daarnaast behoort met de Fluidlab R-300 het manueel tellen van cellen tot een verleden en kunt u, naast het tellen van cellen, ook een viability test uitvoeren. Zodra u uw samples heeft getest, kunt u uw bevindingen exporteren naar het door uw gewenste elektronische documentatie systeem. Al deze kenmerken tezamen maken dit product uniek en zeer gebruiksvriendelijk. Contact & service Wenst u ook kosten en voornamelijk tijd te besparen? Of heeft u nog verdere vragen over de
08-06-2020  |  697x  |  Productnieuws  | 
Refurbished Varian 720ES ICP-OES beschikbaar voor een aantrekkelijke prijs Levering en installatie binnen 4-6 weken mogelijk
Refurbished Varian 720ES ICP-OES beschikbaar voor een aantrekkelijke prijs
Levering en installatie binnen 4-6 weken mogelijk KRSS Europe heeft recent een Varian 720ES ICP-OES met axiaal plasma binnengekregen. Het instrument is in uitstekende staat en is jaarlijks onderhouden. Het systeem is voorzien van een PC met ICP-Expert software incl. originele installatie-Cd’s en een waterkoeler. Optioneel is ook een SPS-3 autosampler incl. afzuigkap beschikbaar en een VGA-77 hydride systeem beschikbaar voor analyse van bv. As, Se en/of Hg. Het instrument is op voorraad en beschikbaar voor levering en installatie binnen 4 tot 6 weken. De ICP-OES wordt geleverd nadat deze volledig is geserviced en getest volgens de originele fabrieksspecificaties door onze door Varian opgeleide service engineer. De standaard garantietermijn bedraagd 3 maanden vanaf de datum van installatie. Daarna is het mogelijk om een servicecontract af te sluiten indien gewenst. Interesse? Neem contact op via tel. 085-0482007 of stuur een e-mail.
05-06-2020  |  683x  |  Productnieuws  | 
Genolyte® - nieuwe multifunctionele homogeniser & cellyser klein, krachtig en compact
Genolyte® - nieuwe multifunctionele homogeniser & cellyser
klein, krachtig en compact Deze multifunctionele homogeniser & cellyser van SPEX Europe is ideaal voor het homogeniseren van een klein aantal monsters in vials (6 x 2mL, 4 x 5mL, 2 x 7mL en 1 x 12mL). De Genolyte maakt een oscillerende beweging met een hoge intensiteit. Deze beweging in combinatie met een snelheid, die instelbaar is tussen de 750 en 4000 RPM, zorgen voor een zeer effectieve homogenisatie. En dat binnen enkele seconden. Het bijzondere van deze homogeniser is dat die zowel ingezet kan worden voor de monstervoorbereiding van DNA/RNA- en eiwitextracties alsook voor het verpulveren van de hardste steensoorten tot fijn poeder. Geschikt voor de volgende monstertypen: dierlijk en plantaardig weefsel, celculturen, bacteriën, gist, ontlasting, aardemateriaal, zaden, dierlijk weefsel, bacteriën, gist, ontlasting en aarde …en dus ook het verpulveren van de hardste steensoorten, mineralen, cement en keramiek.
05-06-2020  |  706x  |  Productnieuws  |   | 
Programmeer GC schakelingen met TimeS Software
Programmeer GC schakelingen met TimeS Software
Geprogrammeerde gebeurtenissen op basis van tijd zijn heel gebruikelijk voor GC analyses. Voorbeelden zijn geprogrammeerde kraanschakelingen voorafgaand aan een GC bemonstering en een systeem start/stop functie voor of tijdens de analyse. Met Time Scheduler (TimeS) software, ontwikkeld door Da Vinci Laboratory Solutions, automatiseer je het schakelen van relais, kleppen en het doorlopen van samples sequences voor, tijdens en na de feitelijke run. Toepassingen voor TimeS De DVLS Time Scheduler is een Windows gebaseerde applicatie die het mogelijk maakt om de volgende modules aan te sturen: - een ICP DAS-module om een ​​LAN-gestuurd apparaat te besturen voor relaisschakeling of om sluitingen van ingangscontacten te lezen; - een Vici mpv-module om de VICI multi-positie kranen aan te sturen; - een AFP-kranen module om AFP-kranen aan te sturen; - een Agilent Openlab EZChrom-module die functies toevoegt om runs op EZChrom te starten. Download de flyer voor meer informatie.
04-06-2020  |  597x  |  Productbeschrijving  | 
HEPA Air Cleaning Unit - HACU 1200 Voor een snelle of aanvullende spoeling van uw ruimten
HEPA Air Cleaning Unit - HACU 1200
Voor een snelle of aanvullende spoeling van uw ruimten Indien een mogelijk gecontamineerde ruimte (airborne particles/aerosolen, virussen, bacteriën) snel vrijgegeven moet worden, geeft de HACU 1200 extra capaciteit om de circulatievoud van uw ruimte te verhogen. Dit kan zijn omdat de ruimte nodig is voor een nieuwe patiënt, de ruimte als sluis dient en u de wachttijd voordat u de volgende deur open mag doen wilt verkorten. Alle lucht wordt door de unit aangezogen en na HEPA filtering weer terug de ruimte in geblazen. Standaard instelling is een luchthoeveelheid van ca. 1200 m3/h (1,2 miljoen liter lucht) per uur, wat bij een ruimte van 25 m2 en een plafondhoogte van 3 meter een circulatievoud van 16 maal per uur oplevert. Dit dus als extra op uw huidige luchtbehandelingssysteem. De hoeveelheid lucht is standaard afgesteld, indien nodig kunt u deze echter simpel (d.m.v. een draaiknop) aanpassen. De luchtuitstroom is aan de bovenzijde gepositioneerd waardoor deze er voor zorgt dat de lucht goed gemengd wordt met de aanwezige
04-06-2020  |  782x  |  Productnieuws  | 
Memosens sensor platform in beweging met Liquiline Mobile CML18  Betrouwbare waarden voor lab en proces
Memosens sensor platform in beweging met Liquiline Mobile CML18
Betrouwbare waarden voor lab en proces De nieuwe multi parameter handmeter van Endress+Hauser opent nieuwe mogelijkheden voor meten van betrouwbare waarden in het laboratorium of online in proces. De Liquiline Mobile CML18 kan voor allerlei parameters worden ingezet en dat op broekzakformaat. Een getalenteerde allrounder met maximale flexibiliteit Met de Liquiline Mobile CML18 kan pH, ORP, geleidbaarheid en zuurstof gemeten worden op slechts 1 handmeter. Specifieke sensor data en kalibratie data worden in de Memosens koppeling bewaart en blijven zo altijd lokaal beschikbaar in de sensor. Hierdoor wordt het wisselen van een sensor een kinderspel, de CML18 handmeter herkent automatisch het type sensor en is na koppelen gelijk klaar voor gebruik. Kalibratie op lastig plekken in een proces behoren tot het verleden: de handmeter kan makkelijk in een comfortabele omgeving de kalibratie uitvoeren, om vervolgens de ijking mee te nemen richting het proces. Door de datalogging functionaliteit fungeert de CML18
04-06-2020  |  663x  |  Productnieuws  | 
Xeltis lid van onderzoeksnetwerk ArtMoMa Prestigieus onderzoeknetwerk voor kunstmatige moleculaire machines
Xeltis lid van onderzoeksnetwerk ArtMoMa
Prestigieus onderzoeknetwerk voor kunstmatige moleculaire machines Geweldig nieuws van/voor Xeltis (gevestigd in hub Catalyst van Twice Eindhoven op de TU/e Campus). Ze is een van de zeven Europese bedrijven die zijn geselecteerd om lid te worden van het prestigieuze onderzoeknetwerk ArtMoMa. Dit netwerk wordt gefinancierd door het Horizon 2020 programma van de Europese commissie. Xeltis is een van de zeven Europese bedrijven die zijn geselecteerd om zich aan te sluiten bij het prestigieuze onderzoeksnetwerk ArtMoMa. Het programma beoogt nieuwe hoogten te bereiken in het opkomende gebied van kunstmatige moleculaire machines, waaronder supramoleculaire technologie. Xeltis is een van de pioniers op dit gebied. Zij ontwikkelen zelfgroeiende hartkleppen van lichaamseigen weefsel voor kinderen met aangeboren hartfalen. ArtMoMa is gebouwd op synergieën en complementariteit tussen vooraanstaande wetenschappers, waaronder vier Nobelprijswinnaars: professoren Jean-Marie Lehn - een lid van de wetenschappelijke adviesraad van Xeltis en een
04-06-2020  |  618x  |  Kort nieuws  | 
LabAutomation 2020 gaat door Online kennisweek 29 juni - 2 juli
LabAutomation 2020 gaat door
Online kennisweek 29 juni - 2 juli Het LabAutomation event gaat door als unieke digitale kennisweek. Volg van maandag 29 juni tot en met donderdag 2 juli verschillende gratis webinars die inspireren en handvatten geven om zelf aan de slag te gaan. Laboratorium automatisering was nooit zo actueel als in deze tijd. Zo vertelt Marcel Braam van Indorama over de optimalisatie van werkprocessen in het laboratorium. Wie naar slimme procesoptimalisatie streeft, onderzoekt vroeg of laat verspilling of onnodige productieverliezen in het lab. Loopt u vast? Of bent u naarstig op zoek naar een efficiëntieslag op dit gebied? Marcel, werkzaam bij Indorama, neemt u mee in een optimalisatiemethode die in zijn lab zoden aan de dijk zet. Het webinar van Marcel Braam vindt plaats op dinsdag 30 juni om 15:00 uur. Het hele programma en de mogelijkheid om te in te schrijven vindt u via de link op onze website.
04-06-2020  |  603x  |  Kort nieuws  | 
ECS 80 serie met isotopen-ratio massaspectrometer
Compacte elementanalyser inclusief C + N NC Technologies presenteert een nieuwe ECS 80 serie. De belangrijkste verbeteringen van deze serie zijn: • Geschikt voor een bredere range van monstermateriaal • Inweegmogelijkheid van microgrammen tot gram • Volledig geautomatiseerd (automatische lektest, zuurstofdosering, etc.) • Tijdwinst • Lage kosten per analyse • Hoge nauwkeurigheid en precisie • Toevoegen van een isotopen ratio massa spectrometer • Keuze uit handmatige monsterinvoer, “zero blank”, een pneumatische of een elektronische autosampler. NC Technologies richt zich op het leveren van applicaties voor elementanalyse binnen de energie-, milieu-, industriële- en voedingsmiddelen markt.
04-06-2020  |  690x  |  Productnieuws  | 
Voorzie wateroplosbare labels eenvoudig van kleurcodes B-403-label perfect voor tijdelijke identificatie
Voorzie wateroplosbare labels eenvoudig van kleurcodes
B-403-label perfect voor tijdelijke identificatie Voorzie objecten eenvoudig van kleurcodes met een tijdelijk label dat in 30 seconden volledig oplost in warm water. Het B-403 wateroplosbare label is perfect voor tijdelijke identificatie. Het B-403 wateroplosbare papieren label is zelfklevend en bijzonder gemakkelijk aan te brengen. Wanneer het label wordt blootgesteld aan warm water, lost het volledig op binnen 30 seconden zonder het oppervlak te beschadigen of resten achter te laten. B-403 maakt het gemakkelijker om labels te verwijderen, vraagt minder onderhoud van filters en afvoeren en vereenvoudigt het opnieuw identificeren van herbruikbare items in een groot aantal sectoren. Het wateroplosbare label blijft goed kleven op de meeste oppervlakken, waaronder glas, roestvrij staal, aluminium en kunststof. Dat maakt van het label een uitstekende oplossing voor de tijdelijke identificatie van containers, kisten en glaswerk met een minimale hoeveelheid afval.
04-06-2020  |  658x  |  Productnieuws  | 
ARCHIEF
JUN
2020
MEI
2020
APR
2020
MRT
2020
FEB
2020
JAN
2020
DEC
2019
NOV
2019
OKT
2019
SEP
2019
AUG
2019
JUL
2019
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag