Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kort nieuws
08-11-2018  |  211x
Deel dit bericht

70 jaar metaaldetectie in Aken

Jubileum voor Minebea Intec // Ervaring en innovatie gecombineerd in Duitse kwaliteit

Als leider in technologie biedt Minebea Intec een volledig portfolio van metaaldetectoren aan om zowel de kwaliteit van het product als de bescherming van de consument en de productie-installaties te garanderen in een scala van industrieën.
Dit jaar viert Minebea Intec een speciale verjaardag in zijn Aachen faciliteit, markering van 70 jaar metaaldetectie.
In 1948 begon het bedrijf Dr. Hans Boekels GmbH & Co. met de ontwikkeling van civiele metaaldetectoren en legde daarmee de basis voor een succesverhaal dat kon bloeien. De eerste producten waren metaaldetectoren voor open mijnbouw. Het doel was om niet-ontplofte munitie en bommen, opgepikt door bruinkool graafmachines, op te sporen. Tot op de dag van vandaag worden ’s werelds grootste metaaldetectoren gebruikt in bovengrondse mijnen. Detectoren worden gebruikt in de houtindustrie om zaagbladen te beschermen. In rivieren zoals de haven van Hamburg worden metaaldetectoren onder water gebruikt om te zoeken naar overblijfselen uit de oorlog. Metaaldetectoren zijn ook steeds meer gebruikt om de consument te beschermen in het kielzog van de toenemende automatisering in de voedingsindustrie en het daarmee samenhangende risico van verontreiniging. Detectoren zijn nu standaardapparatuur in de voedingsmiddel- en farmaceutische industrie. Dit heeft geleid tot een toegenomen vraag naar hogere detectiegevoeligheid. De introductie van fase gelijkrichters was een belangrijke mijlpaal in de late jaren 1970. Het betekende dat multichannel-technologie nu beter was uitgerust voor het blokkeren van storende product signalen.
Dit werd gevolgd door de snelle ontwikkeling van hogere frequenties om de detectiegevoeligheid te verbeteren - vooral voor roestvrijstaal, een materiaal dat steeds meer gebruikt werd. In de jaren 1990 bereikte de werkfrequentie meer dan 300 kHz. Multi-frequentie technologie werd ingevoerd na het begin van het millennium en bracht aanzienlijke verbeteringen, met name voor de productie van verschillende producten op een enkele lijn. Tegenwoordig hebben moderne metaaldetectoren een frequentie tot 1 MHz. Dit verschaft een maximale detectiegevoeligheid van 0,2 mm met de kleinste spoel en hoogste frequentie.
Dr. Hans Boekels GmbH & Co. heeft hun product portfolio succesvol uitgebreid en in aanvulling op metaaldetectoren ontwikkelden zij de eerste dynamische controleweegschalen in 1969. Deze controlewegers zijn ontwikkeld in eigen huis met elektromagnetische krachtcompensatie weegcellen die nieuwe dimensies mogelijk maakten voor weegsnelheid en nauwkeurigheid.
In 1998 verwierf Sartorius AG het Boekels bedrijf. Tien jaar later werd het product gamma verder uitgebreid met de toevoeging van X-ray inspectiesystemen. De naam werd veranderd in Minebea Intec na de bedrijfsovername door de MinebeaMitsumi Group in 2016. De core business met zijn bekende producten en diensten blijft onveranderd. Door zijn band met de MinebeaMitsumi Group en de daarmee samenhangende investeringen in technologische ontwikkelingen heeft het bedrijf zich verder versterkt door groei, uitbreiding en duurzaamheid.
Het brede productaanbod bestaande uit metaaldetectoren, controlewegers en X-ray inspectiesystemen maakt Aachen een unieke locatie: Minebea Intec is de enige fabrikant die controlewegers, metaaldetectoren en gecombineerde toestellen aanbiedt, dus perfect op elkaar afgestemde producten van eenzelfde bedrijf.
 

Bedrijfsinformatie

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag