Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kort nieuws
09-07-2018  |  642x
Deel dit bericht

Stem op uw favoriete innovatie

TechAwards van World of Laboratory

De World of Technology & Science staat bol van de innovaties en nieuwe technieken. Deelnemers aan de beurs hebben de mogelijkheid om hun innovaties in te sturen voor de TechAwards. U kunt nu uw stem uitbrengen op uw favoriete noviteit.

De 4 genomineerde inzendingen worden tentoongesteld in de TechAward-galerij bij de entree van de World of Laboratory. Tijdens de beurs wordt de winnaar bekend gemaakt. Innovaties zijn ingestuurd door BÜCHI, Anaspec Solutions, Gilson International, Molecular Devices, INTOS, Thermo Fisher Scientific™, NovaVeth en 3M.

NovaVeth introduceert tijdens de WoTS de Tube Handler HT700 van Micronic. Een innovatief en veelzijdig apparaat voor het geautomatiseerd sorteren van sample storage tubes. De Tube Handler HT700 biedt een kleine footprint, snelheid, veiligheid, compatibiliteit en brede toepassingsmogelijkheden.

Anaspec Solutions introduceert de Chip-DSC 10, nieuwe Chip technologie in DSC instrumentatie. Door gebruik te maken van deze nieuwe geavanceerde Chip technologie worden monsters sneller opgewarmd en zal de koeling navenant in tijd afnemen en wat veel tijdwinst oplevert voor de gebruiker.

Gilson International introduceert de pipet met Bluetooth! Binnen laboratoria is steeds het pipetteren op 96 wells en 384 wells een actie die nauwelijks traceerbaarheid kent. Door een combinatie te ontwikkelen van een pipet met Bluetooth en een tablet met een vernieuwend sturingsprogramma is dit nu zeker mogelijk.

Molecular Devices presenteert het ImageXpress Pico Automated Cell Imaging systeem. De onderscheidende factor van het ImageXpress Pico systeem zijn de ongeëvenaarde beeldanalyse mogelijkheden.

Met het nieuw ontwikkelde INTOS Futurix lab furniture levert INTOS een volledig toekomstgericht conceptueel laboratoriummeubel dat voorziet in de toekomstige behoefte van de laboratoria en haar gebruikers. Het is afgestemd op uiteenlopende wensen op het gebied van flexibiliteit, integratie van automatisering en duurzaamheid.

BÜCHI presenteert met de Lyovapor™ L-300 de eerste laboratorium schaal vriesdroger met onbeperkte ijs capaciteit. Het is dus niet meer nodig om het vriesdroog proces af te breken om de condensors manueel te ontdooien en vriesdroog processen kunnen oneindig doorlopen.

De iCAP™ TQ van Thermo Fisher Scientific™ is een geavanceerde Triple Quadropole ICP-MS oplossing. De iCAP TQ stelt gebruikers in staat om meer nauwkeurige resultaten te genereren met snellere doorlooptijden en is zeer gemakkelijk in het gebruik.

3M komt met de InoBot-S van Tecnic, een Automatische Inoculatie Robot voor 3M-Petrifilms. De InoBot-S is een tafelmodel robot die automatisch verdunningen aanmaakt en verwerkt op de 3M Petrifilm plates voor inoculatie.

Alle ins en outs van deze innovaties vindt u op onze website (zie de link bij ’Meer informatie’). Hier kunt u ook uw stem uitbrengen op uw favoriete noviteit!
 

Gerelateerd event

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde berichten

Innovatie en kennisdelen in World of Laboratory Bezoek de vakbeurs van 2 t/m 5 oktober in Jaarbeurs Utrecht
Innovatie en kennisdelen in World of Laboratory
Bezoek de vakbeurs van 2 t/m 5 oktober in Jaarbeurs Utrecht Ruim 135 bedrijven tonen tijdens de World of Technology & Science de laatste technologieën en innovaties voor uw laboratorium. Van lab inrichting, apparatuur en verbruiksartikelen tot analytische en optische instrumenten, chemicaliën, labautomation en life science oplossingen. Dit brede aanbod van bedrijven biedt u de zekerheid dat u in één dag op de beursvloer een compleet overzicht heeft van de laboratoriummarkt. Naast de individuele stands biedt het conferentieprogramma veel kennis en inzichten. Onderwerpen als Veiligheid op het Lab, Trending Topics in Food & Beverage, Kalibratie en Kwaliteit en Trending Topics in Life Science komen hier aan de orde. Momenteel wordt hard gewerkt aan de invulling van deze seminars. Houd de beurssite in de gaten voor het laatste nieuws. De deelnemende bedrijven werken samen aan interactieve beursprojecten, om u op praktische wijze door middel van demonstraties, inzicht te geven in actuele topics, de nieuwste analyse technieken
06-04-2018  |  719x  |  Kort nieuws  | 
Trending Topics in Food & Beverage tijdens WoTS 2018  Bezoek de vakbeurs van 2 t/m 5 oktober in Jaarbeurs Utrecht
Trending Topics in Food & Beverage tijdens WoTS 2018
Bezoek de vakbeurs van 2 t/m 5 oktober in Jaarbeurs Utrecht Bent u geïntereseerd in de laatste trends en innovatieve analysetechnieken rondom voeding? Volg dan de X-pedition “Trending Topics in Food & Beverage” tijdens de World of Technology & Science 2018. Op een hele praktische manier, door middel van een tour langs 6 deelnemende bedrijven die ieder een interactieve demonstratie verzorgen, biedt de X-pedition informatie over onder meer NMR-analyzers, SPE, pathogeendetectie en NIR-spectroscopy. Het meten van het vet en olie in gedroogde snacks is essentieel voor kwaliteitscontrole. Op de stand van Salm en Kipp krijgt u een demo van de MQC+ NMR-analyzer van Oxford Instruments. Deze analyseert snel en eenvoudig zonder monstervoorbewerking. NIR-spectroscopie is een niet-destructieve-, snelle screenings-techniek voor het detecteren van voedselfraude in kruiden en specerijen en heeft geen invloed op de integriteit van het monster. Tijdens de X-pedition heeft PerkinElmer een Spectrum Two N FT-NIR-spectrometersysteem op de
25-05-2018  |  1007x  |  Kort nieuws  | 
Trends en analyse technieken voor celbiologie op WoTS Volg de X-pedition Trending Topics in Life Science
Trends en analyse technieken voor celbiologie op WoTS
Volg de X-pedition Trending Topics in Life Science Bent u geinteresseerd in de laatste trends en analyse technieken op het gebied van celbiologie? Volg dan de X-pedition “Trending Topics in Life Science” tijdens WoTS 2018. Op een hele praktische manier, door middel van een tour langs 6 deelnemende bedrijven die ieder een interactieve demonstratie verzorgen, biedt de X-pedition informatie over onder meer uw persoonlijke veiligheid bij het werken met cellen, het kweken van cellen, sample management, augmented microscopy en analyse. Tijdens de X-pedition doorloopt u de complete workflow. Veiligheid staat uiteraard voorop bij het werken met cellen. Bescherm uzelf, uw product en de omgeving tijdens uw research met de SafeFAST Premium van Elscolab. Voor efficiënt sample management, de next level van het selecteren en pakken van uw kostbare vloeibare en vaste samples toont NovaVeth de Micronic Tube Handler. De Tube Handler kan direct vanuit uw LIM systeem aangestuurd worden en de samples gepakt worden. Bij het kweken
12-06-2018  |  617x  |  Kort nieuws  | 
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag