Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kort nieuws
16-05-2018  |  531x
Deel dit bericht
De nieuwe werkplek voor het veilig verzamelen van chemisch afval in gebruik
De nieuwe werkplek voor het veilig verzamelen van chemisch afval in gebruik

Veilig verzamelen van chemisch afval

Een nieuwe trend in veilig werken op het lab zijn voorzieningen voor het veilig verzamelen van chemisch afval. Medewerkers zich snel en gemakkelijk ontdoen van chemicaliën die vrijkomen bij de monstervoorbereiding en tijdens analyses. Neusje van de zalm op dit gebied is een kabinet dat ergonomie combineert met een beschermende ventilatietechniek en blootstelling aan dampen minimaliseert.

Een stuk of wat containers in een zuurkast voor de afgedankte chemicaliën. Een krabbel erop wat erin zit. Soms niet eens voorzien van een dop, maar ‘afgesloten’ door een prop watten. Veel labs kiezen voor deze pragmatische oplossing om zich van hun chemisch afval te ontdoen. Soms staan de containers zelfs gewoon op de labtafel. Veilig is anders. Steeds meer labs beseffen dat het zo niet langer kan. De risico’s voor de medewerkers zijn te groot, terwijl het afval zelf ook niet veilig staat en een gevaar vormt voor de omgeving. Er komen dampen uit vrij, de containers kunnen omvallen en er zijn risico’s op brand. Het kan slimmer en vooral veel veiliger. DENIOS heeft een kabinet ontworpen dat puur bedoeld is voor het veilig verzamelen van chemisch afval. Dit systeem biedt werkcomfort aan medewerkers en garandeert nette en veilige opslag van het afval zelf.

Vlam-dam
Deze oplossing voor het veilig verzamelen van chemisch afval is zo ontworpen dat labmedewerkers zich eenvoudig kunnen ontdoen van chemisch afval en zelf niet aan schadelijke dampen blootgesteld worden. De rvs-unit is voorzien van enkele gesloten bassins voor plaatsing van de afvalcontainers. Zij zijn afgesloten met deksels met daarop een speciale trechter met een vlam-dam en deksel om het afval in te schenken. Medewerkers openen het deksel, gieten hun chemisch afval in de juiste container, sluiten het deksel en klaar.

De basis van het ontwerp is de VARIO-Flow werkplek van DENIOS. Deze biedt bescherming tegen schadelijke dampen door middel van ejectortechniek (schone luchtsluiers). Het open front zorgt voor een maximale bewegingsvrijheid. Er is dus geen schuif-raam dat medewerkers in de weg zit bij het uitschenken van het chemisch afval in de afvalcontainers. Dankzij permanente ventilatie worden eventueel vrijkomende dampen van het chemisch afval bovendien continu afgevoerd. Zo blijft ook het laboratorium gevrijwaard van emissies. Containers staan veilig in de verdiepte bassins en kunnen nooit meer omvallen. Schoonmaken van de unit is eenvoudig. Deksel verwijderen, afvalcontainer eruit en het bassin kan gereinigd worden met een absorptiemiddel.

Monitoring
De niveaumeting van de afvalcontainer geschiedt door iSense monitoring, waarbij het restniveau digitaal wordt weergegeven op de achterwand, duidelijk zichtbaar voor de gebruiker met optisch en akoestisch alarmeringssysteem. Voor het ledigen van de geïntegreerde verzameltanks is er een ergonomisch verantwoorde methode ontwikkeld die hergebruik mogelijk maakt van de 20 liter-jerrycans. Kostenbesparend en maatschappelijk verantwoord.
 

Bedrijfsinformatie

DENIOS BV
DENIOS BV
Visie en missie: Het veilig omgaan met gevaarlijke stoffen is cruciaal bij het minimaliseren van risico’s voor ons milieu en uw medewerkers. Bovendien draagt het bij aan een leefbare maatschappij voor toekomstige generaties. Door een integrale samenwerking met onze opdrachtgevers, een brede maar unieke specialisatie en ervaren deskundige adviseurs kunnen wij voor iedere specifieke situatie de veiligste en meest duurzame oplossing bieden. Daarbij zoeken we al ruim jaar 30 jaar continue naar nieuwe innovaties om onze klanten verantwoorder en efficiënter te laten ondernemen. 360° of Safety: Werken met gevaarlijke stoffen vraagt om bijzondere voorzieningen en vereist veel specialistische kennis. Bedrijven die werken met deze stoffen hebben die kennis uiteraard in huis. Meestal verspreid over verschillende disciplines. Communicatie en alertheid zijn dus continu van groot belang voor alle betrokkenen. Ieder risico dat onverhoeds leidt tot problemen, kan grote gevolgen hebben. DENIOS hanteert daarom 360°of Safety en zorgt te allen tijde voor een risico-inventarisatie op locatie, vergezeld van een advies met maatregelen gevolgd door een concrete oplossing inclusief gebruiksinstructies en eventueel training. Service & onderhoud: Ons serviceteam plaatst oplossingen, verzorgt periodieke veiligheidstechnische controles en indien nodig reparaties. Onze monteurs zijn VCA-VOL én DENIOS BV is VCA gecertificeerd. Maatschappelijk verantwoord ondernemen: DENIOS BV, onderdeel van de internationale DENIOS-groep, is partner van MVO Nederland.
Laatst bijgewerkt: 22-01-2018

Gerelateerde berichten

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag