Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kort nieuws
01-03-2018  |  789x
Deel dit bericht

Actuele onderwerpen: eData Life Cycle en Blockchain

Bezoek de presentaties tijdens LabAutomation 2018

Bepaalt de eData Life Cycle de kwaliteit van het laboratorium? Peter Boogaard van Industrial Lab Automation bespreekt de vraag op welke manier het laboratorium een essentiŽle bijdrage levert aan de data life cycle mindset. Data integriteit, toepassen van nieuwe smart technologieŽn, nieuwe uitdagingen met betrekking tot de regelgevende richtlijn zoals GDPR en vooral betaalbaarheid passeren de revue in zijn presentatie.

Industrie 4.0 wordt gezien als de vierde industriŽle revolutie omdat het eenzelfde aanzienlijke potentie heeft als de eerdere drie industriŽle revoluties: eind 18e eeuw de mechanisatie door water- en stoomkracht, eind 19e eeuw de massaproductie met de introductie van de lopende band en vanaf de jaren í70 van de vorige eeuw de intrede van computers op de werkvloer. Industrie 4.0 gaat niet alleen gaat over automatisering, software of andere technologieŽn. Het is een nieuwe manier van denken om naar de gehele keten (Lifecycle) te kijken. Peter Boogaard sluit LabAutomation 2018 af met de vraag op welke manier het laboratorium een essentiŽle bijdrage levert aan deze data life cycle mindset.

Een ander actueel onderwerp is blockchain. Harry Boer van DappDevelopment geeft een presentatie over blockchain technologie in LIMS systemen en lab automation. Distributed Ledger Technologie (DLT), zoals Blockchain, zal voor vergaande veranderingen gaan zorgen, zowel in de samenleving als in het laboratorium. Blockchain biedt de mogelijkheid om op een veilige manier informatie en IoT data via het internet over te dragen en te bewaren.

In zijn presentatie legt Harry Boer van DappDevelopment uit wat de kenmerken van DLT zijn, zoals distributed ledger, consensus en immutability en waarom deze een belangrijke rol zullen gaan spelen in het laboratorium van morgen. Tevens zal een pilot gepresenteerd worden waarbij vertrouwelijke datasets worden verstuurd tussen een Medisch Centrum en een lokaal MKB-bedrijf, waarbij gebruik gemaakt wordt van de Hyperledger Fabric Blockchain en de IOTA Tangle.

Wilt u meer weten over deze actuele onderwerpen? U kunt zich registreren voor een bezoek aan LabAutomation 2018 via de website.
 

Gerelateerd event

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde berichten

LabAutomation op 27 maart in 1931 Congrescentrum Den Bosch  Smart solutions in systems, software & services
LabAutomation op 27 maart in 1931 Congrescentrum Den Bosch
Smart solutions in systems, software & services LabAutomation draait om robotisering, automatisering en software. Tijdens deze editie staat het thema ďdataĒ centraal. Prof. dr. Niesters van UMCG zal in zijn key note de dag aftrappen met een presentatie over data integriteit. Het motto ďThe only limitation is your imaginationĒ staat hierbij centraal. De dag wordt afgesloten door Peter Boogaard van Industrial Lab Automation, die het onderwerp eData Life Cycle behandelt. Een uitgebreid conferentieprogramma biedt een kijkje in de keuken bij collega-bedrijven. Hoe hebben zij het keuzeproces, de aanschaf en implementatie aangepakt? Wat zouden ze nu anders doen? Uiteraard komen ook de nieuwste technologieŽn en toekomstige mogelijkheden aan bod. Er zijn lezingen gepland met sprekers van Paques, Ncardia, Viecurie, UMCG en Institut Kirchhoff. Het complete programma kunt u hier vinden. Naast het conferentieprogramma, presenteren alle toonaangevende leveranciers zich in de centrale hal van Congrescentrum 1931 met table-top stands.
18-01-2018  |  597x  |  Kort nieuws  | 
Data Integrity, whatís in it for you Presentatie door Paul Schrevel van Solution Too
Data Integrity, whatís in it for you
Presentatie door Paul Schrevel van Solution Too Data integriteit is al een aantal Jaren een ďbuzz wordĒ, maar wat houdt het nu werkelijk in voor de verschillende stakeholders binnen het bedrijf. De regelgeving is inmiddels uitgekristalliseerd en duidelijk. De toepassing is dat voor veel bedrijven nog altijd niet. Een goede toepassing van de regelgeving vereist een integraal plan van aanpak. Hiervoor is goede kennis van de werkprocessen en informatiestromen van belang. Deze moeten ondersteund worden door een landschap van applicaties die uiteindelijk de basis vormen van de data integriteit aanpak. De stakeholders maken ieder slechts gebruik van een deel van de applicaties. Tijdens LabAutomation 2018 geeft Paul Schrevel van Solution Too een presentatie over dit onderwerp. Hij focust zich op de invalshoek van verschillende stakeholders binnen het totale werkproces en wat een integrale aanpak van Data integriteit voor hen betekent.
01-02-2018  |  559x  |  Kort nieuws  | 
Optimalisatie door NGS en High Throughput Screening Diverse presentaties tijdens LabAutomation 2018
Optimalisatie door NGS en High Throughput Screening
Diverse presentaties tijdens LabAutomation 2018 Tijdens LabAutomation vertellen meerdere sprekers hoe zij hun processen optimaliseren door automatisering. Arjen Scheper van UMC Groningen gaat in op de keuzes die het UMCG heeft gemaakt in robotisering en software. Dominique Audenaert van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) vertelt over de ontwikkeling van geminiaturiseerde biologische testsystemen voor hoge-doorvoer screenings. Ook Ncardia is continu bezig met optimalisering. Farbod Famili vertelt in zijn presentatie hoe zij dit oppakken in samenwerking met Pivot Park Screening. Waar voorheen 1 gen per keer werd gesequenced, is het door de Next Generation Sequencing methode mogelijk om meerdere genen tegelijk te sequencen. De voordelen hierbij zijn dat het sneller, goedkoper, klantvriendelijker en efficiŽnter is. Door deze technische innovatie kunnen er steeds meer genen tegelijkertijd onderzocht worden. Dit heeft tot gevolg dat er steeds meer aanvragen binnenkomen. Om het werk op het laboratorium behapbaar
26-02-2018  |  488x  |  Kort nieuws  | 
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag