Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kort nieuws
08-01-2017  |  1106x
Deel dit bericht

Nieuwe ISO/IEC 17025 volledig anders ingedeeld

Pragmatisch omgaan met de nieuwe ISO/IEC 17025:2017

Op de valreep van 2016, op 29 december, verscheen de Draft International Standard, ISO/IEC DIS 17025 ”General requirements for the competence of testing and calibration laboratories”.

De indeling van de norm is volledig anders dan de huidige versie en in lijn met ISO/CASCO Committee on conformity assessment.

Zodra in 2017 de definitieve versie van ISO/IEC 17025 wordt gepubliceerd zal Lab-QAcademy een aantal eendaagse Masterclasses (of expert-workshops) verzorgen waarin de verschillen tussen de huidige en de nieuwe versie uiteen zullen worden gezet en volgt er een uitleg hoe op een pragmatische wijze aan de nieuwe en/of gewijzigde eisen invulling kan worden gegeven.

De data zijn onder voorbehoud gepland in oktober 2017 en zullen op deze en onze eigen website gepubliceerd worden.
 

Gerelateerd event

Pragmatisch omgaan met NEN-EN-ISO/IEC 17020:2012
De eisen van de ISO/IEC 17020:2012 worden geleerd aan de hand van concrete voorbeelden, inspirerende opdrachten en workshops. Steekwoorden zijn “gezond boerenverstand”, “pragmatisch” en “efficiënt”. Een actieve inbreng wordt zeer op prijs gesteld en wordt onder meer bewerkstelligd door vragen, opdrachten en discussies. De doelstelling is dat de inspectie-instelling bij voortduring valide inspectieresultaten rapporteert. Consumenten, gebruikers en overheden (in het kader van aanwijzing) verwachten meer en meer dat inspectie-instellingen zijn geaccrediteerd. Programma Tijdens deze cursus wordt kennis opgedaan van alle criteria van de ISO/IEC 17020:2012 (i.c.m. de verplichte ILAC P15). • Onafhankelijkheid, onpartijdigheid en integriteit • Vertrouwelijkheid • Administratieve eisen • Organisatie en management • Personeel, kwalificatie, monitoring • Inspectieproces • Rapportage • Voorzieningen en apparatuur • Klachten en beroepen • Managementsysteem + kwaliteitsbeleid • Beheer van registraties • Interne audits en directiebeoordeling • Corrigerende en preventieve maatregelen De cursus wordt verzorgd door dr. Cor de Ruiter en drs. Peter Kootstra. Zij hebben samen zo’n 50 jaar ervaring en kennen beide kanten van het accreditatieproces, zowel bij de invoering van kwaliteitssystemen als laboratorium-en kwaliteitsmanager en in de rol van teamleider en vakdeskundige voor de Raad voor Accreditatie en andere Europese accreditatieinstellingen.
26-10-2018 | Cursus | 1 dag | Utrecht | Toegang: Betaald

Bedrijfsinformatie

Lab-QAcademy
Lab-QAcademy
Lab-QAcademy is in 2010 opgericht door eigenaren/docenten drs. Peter Kootstra en dr. Cor de Ruiter, die specialist zijn op het gebied van accreditatie, kwaliteitszorg en kwaliteitsmanagement. Lab-QAcademy kent alle kanten van het accreditatie proces, als beoordelaar en als beoordeelde. De docenten hebben hun sporen verdiend in laboratoria als operationeel manager, kwaliteitsmanager en vakspecialist, deelname in (inter)nationale commissies op het gebied van kwaliteit en accreditatie en het werken als teamleider en vakdeskundige voor de Raad voor Accreditatie, buitenlandse accreditatie-instellingen als de Belgische BELAC en het Ierse INAB, en als key expert voor de EU en voor de Wereldbank. Peter Kootstra en Cor de Ruiter voeren al meer dan 20 jaar audits uit bij medische-, test- en kalibratie- laboratoria en inspectie-instellingen in Nederland en ver daarbuiten. Daardoor zijn zij als geen ander op de hoogte van interpretaties en toepassing van de diverse kwaliteitsnormen ISO 15189, ISO/IEC 17025 EN ISO/IEC 17020. Waar nodig dragen zij zorg voor specifieke additionele expertise, zoals een communicatietrainster en trainingsactrice bij de cursus Interne Audit. Lab-QAcademy is daarmee dé opleider voor kwaliteitscoördinatoren, leidinggevenden en (hoofd)analisten, (hoofd)inspecteurs en overige medewerkers van laboratoria en inspectie-instellingen, gericht op het opzetten, implementeren, toepassen en continu verbeteren van kwaliteitssystemen. Lab-QAcademy heeft sinds de oprichting in 2010 met succes al vele tientallen cursussen gegeven in Nederland en in het buitenland. Vanaf 2013 werkt Lab-QAcademy samen met Avans+ zodat beide organisaties een volledig pakket aan kwaliteits- en technische cursussen kunnen aanbieden aan laboratoria en inspectie-instellingen.
Laatst bijgewerkt: 26-09-2016
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag