Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

ARTIKEL
Kwaliteitscontrole van bonenkoffie bij UCC Coffee Benelux De kwaliteitsdienst controleert alle melanges
Download dit artikel als pdf
Is uw adres bekend, dan wordt de pdf meteen geopend, anders krijgt u een link toegestuurd.
Ook ontvangt u onze volgende nieuwsbrief.

Kwaliteitscontrole van bonenkoffie bij UCC Coffee Benelux

De kwaliteitsdienst controleert alle melanges

Bij UCC Coffee Benelux in Bolsward worden de koffiebonen afkomstig van een steekproef van een nieuwe lading gebrand, om er vervolgens koffie van te zetten en die te testen op sensorische eigenschappen. Frans Pyter Terpstra, melangeur en Q-grader, is hier aan het werk bij de monsterbranders. Bij binnenkomst van een nieuwe lading groene bonen beoordeelt de kwaliteitsdienst de koffie op verschillende specificaties, zoals uiterlijk en smaak. Nadat de containerdeuren zijn geopend, worden er representatieve monsters genomen. Het mengmonster wordt gebrand, gemalen en gezet op verschillende koppen en beoordeeld op de kwaliteit van de bonen (uiterlijk) en natuurlijk op de smaak. De keurmeesters zijn een goed getraind panel. Ze beoordelen de sensorische eigenschappen van de koffie op tal van punten, zoals aroma, de smaak van de koffie in relatie tot de soort en geografische oorsprong van de bonen, en de visuele kenmerken.
Bij UCC Coffee Benelux in Bolsward worden de koffiebonen afkomstig van een steekproef van een nieuwe lading gebrand, om er vervolgens koffie van te zetten en die te testen op sensorische eigenschappen. Frans Pyter Terpstra, melangeur en Q-grader, is hier aan het werk bij de monsterbranders. Bij binnenkomst van een nieuwe lading groene bonen beoordeelt de kwaliteitsdienst de koffie op verschillende specificaties, zoals uiterlijk en smaak. Nadat de containerdeuren zijn geopend, worden er representatieve monsters genomen. Het mengmonster wordt gebrand, gemalen en gezet op verschillende koppen en beoordeeld op de kwaliteit van de bonen (uiterlijk) en natuurlijk op de smaak. De keurmeesters zijn een goed getraind panel. Ze beoordelen de sensorische eigenschappen van de koffie op tal van punten, zoals aroma, de smaak van de koffie in relatie tot de soort en geografische oorsprong van de bonen, en de visuele kenmerken. De totale sensorische beleving wordt gematcht met de specificaties van de geleverde bonen. Als die overeenkomen, kan de lading gelost worden. Op deze afdeling ontwikkelen de koffiemelangeurs ook nieuwe melanges in opdracht van klanten. De kwaliteitsdienst controleert alle melanges uit de productie, want de kwaliteit en smaak van bonen kan variŽren in de tijd. Om een zo constant mogelijk product te garanderen worden ze daarom steeds weer beoordeeld. Waar nodig wordt de samenstelling iets aangepast aan de referentie. Maalgraad en brandkleur worden hier ook in meegenomen. UCC Coffee Benelux is de op een na grootste koffiebranderij in Nederland. Hier wordt koffie geproduceerd voor meer dan 700 huismerken in heel Europa.
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag