Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

ARTIKEL
Deel dit artikel
Saskia van Ruth, hoogleraar Voedselauthenticiteit en integriteit, over voedselfraude Spoorzoeken  naar biologisch  bedrog
Download dit artikel als pdf
Is uw adres bekend, dan wordt de pdf meteen geopend, anders krijgt u een link toegestuurd.
Ook ontvangt u onze volgende nieuwsbrief.

Saskia van Ruth, hoogleraar Voedselauthenticiteit en integriteit, over voedselfraude

Spoorzoeken naar biologisch bedrog

Zijn biologische voedingsmiddelen altijd wel zo biologisch als het keurmerk aangeeft? Door voedselfraude is dat helaas niet altijd het geval. Het team van de Wageningse hoogleraar Saskia van Ruth ontwikkelt analysemethoden om dit bedrog op te sporen.
Voedselfraude komt meer voor dan veel mensen denken. Volgens de World Customs Organization is er jaarlijks 49 miljard dollar mee gemoeid. Een vorm die de laatste jaren steeds vaker voorkomt is het vervangen van biologische voedingsmiddelen door reguliere. Saskia van Ruth, sinds 2012 hoogleraar Voedselauthenticiteit en integriteit bij Wageningen University and Research, maakt zich er sterk voor om deze vorm van voedselfraude op te sporen met behulp van chemi- sche, fysische, en biologische analysetechnieken.
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag