Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

MAGAZINE

LABinsights 2021-3 09-04-2021
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
9x per jaar te ontvangen
LABinsights April 2021
Special LIMS en Labsoftware In de jaarlijkse special ‘LIMS en Labsoftware’ een update van de jaarlijkse leverancierstabel om snel een selectie te kunnen maken uit potentiële aanbieders bij aanschaf van een nieuw LIMS.

Verschenen: 09-04-2021
Verwarring over de Bretonse variant editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur
Verwarring over de Bretonse variant
editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur Corona is here to stay? Komen we er ooit nog vanaf? Het lijkt wel een chronisch probleem te worden, deze pandemie. Het virus verspreidt zich slim en flexibel door de wereldpopulatie, past zich daarbij aan, en lijkt steeds virulenter te worden. We hebben nu de Engelse variant, de nog besmettelijker Braziliaanse variant, de Zuid-Afrikaanse variant en sinds kort ook de Bretonse variant.
pagina 3
Kwaliteitscontrole PCR-test  cruciaal Column Mary Span, QAducation
Kwaliteitscontrole PCR-test cruciaal
Column Mary Span, QAducation Sinds de coronapandemie kent iedereen het begrip PCR-test. De Polymerase Chain Reaction is een uiterst gevoelige en specifieke biochemische reactie om zeer kleine hoeveelheden DNA aan te kunnen tonen. Dit is zowel de kracht als de zwakte van deze methode. Want wie kent er niet iemand uit zijn omgeving die positief is getest op SARS-CoV-2 maar geen symptomen had?
pagina 7
Het nieuwe normaal na corona Jules Hoenderop adviseert de redactie van LABinsights
Het nieuwe normaal na corona
Jules Hoenderop adviseert de redactie van LABinsights ‘Werk heeft het gebouw verlaten,’ luidt de titel van het managementboek van Jitske Kramer, een corporate antropologe en spreekster. In bushokjes dwingen posters van een bekende herenmodefabrikant om aandacht: ‘The new normal is coming’. Iedereen voelt: het kantelpunt nadert. Hoe ziet over een half jaar de nieuwe normaal eruit?
pagina 11
‘Met dit LIMS besparen  we 20 tot 25% tijd’
‘Met dit LIMS besparen we 20 tot 25% tijd’
Het sierteeltlaboratorium van Dümmen Orange maakte onlangs een grote efficiëntieslag met de ingebruikname van een nieuw labautomatiseringsplatform dat naadloos aansluit op het Greencare-protocol dat Dümmen Orange hanteert om plantenziektes tegen te gaan.
pagina 12
‘Verbruiksartikelen bestellen vanuit je LIMS’
‘Verbruiksartikelen bestellen vanuit je LIMS’
Bij het laboratorium van Denkavit draait sinds 2014 naar tevredenheid een LIMS-applicatie. Recent werd de functionaliteit uitgebreid met opties om het verbruik, voorraadbeheer en bestellen van laboratoriumbenodigdheden in het pakket te integreren. Hiervoor breidde de leverancier op klantspecificatie de bestaande beheer-template uit met nieuwe functionaliteit.
pagina 16
LIMS-markt:  wie levert wat?
LIMS-markt: wie levert wat?
In de jaarlijkse special ‘LIMS en Labsoftware’ een update van de jaarlijkse leverancierstabel om snel een selectie te kunnen maken uit potentiële aanbieders bij aanschaf van een nieuw LIMS.
pagina 18
‘Vijf succesfactoren voor een geslaagde LIMS-implementatie’
‘Vijf succesfactoren voor een geslaagde LIMS-implementatie’
Werk agile, kies een partij waar het mee klikt, faciliteer je mensen, breng processen in kaart en ga voor KISS. Zie hier de vijf succesfactoren die volgens LIMS-adviseur Rob Leenders de oprit vormen naar een geslaagde LIMS-implementatie. “Een slim groeipad met bevlogen collega’s en hou het simpel.”
pagina 20
Waarom slimme labs voor een CRM kiezen…
Waarom slimme labs voor een CRM kiezen…
Een goed Klantrelatiemanagementsysteem ondersteunt bedrijven bij het beheren van agenda`s en taken, projecten, offertes en contracten, marketing en sales. Maar wat is een goed CRM? Waar moet je op letten bij de selectie en de implementatie? En haal je de kosten eruit? LabInsights sprak met Wim Peter van Panhuis van NutriControl en met Ron Veenendaal van Reek Weegtechniek.
pagina 22
Bezoek  LabNL
Bezoek LabNL
De gloednieuwe vakbeurs voor de laboratoriumbranche, LabNL, vindt plaats van 28 tot en met 30 september in Jaarbeurs Utrecht. Automatisering van laboratoria staat centraal op het seminarprogramma tijdens de eerste dag van LabNL. Nu het bekende Lab-Automation event de afgelopen twee edities niet live heeft kunnen plaatsvinden, biedt 28 september een alternatief om weer in gesprek te gaan met vakgenoten.
pagina 33
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag