Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

MAGAZINE

LABinsights 2021-1 18-02-2021
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
9x per jaar te ontvangen
LABinsights Februari 2021
Veiligheid in het laboratorium In de special Special ‘Veiliger werken in het lab’ alles over het gebruik van de juiste software om het stoffenbeleid op orde te krijgen en de veiligheid te waarborgen. Labs die gevaarlijke stoffen gebruiken krijgen mogelijk een bezoek van de Inspectie SZW. Die gaat streng controleren op het gebruik ervan en de blootstelling van medewerkers. Het 4-stappenplan van de Inspectie SZW kan dienen als leidraad om het stoffenbeleid op orde te krijgen. Bij HOGENT kunnen studenten van de opleiding biomedische laboratoriumtechnologie hun practica toch veilig uitvoeren tijdens de coronapandemie. Speciale, mobiele luchtzuiveringsinstallaties zijn geïnstalleerd in de twee bioveiligheidslaboratoria om de virale lading in de lucht tot een minimum te reduceren.

Verschenen: 18-02-2021
Nog meer testen, testen, testen editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur
Nog meer testen, testen, testen
editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur Opnieuw zal dit jaar een deel van de laboratoriumeconomie profiteren van de coronapandemie. Het klinkt wrang, maar voor de labwereld is de Covid-19-problematiek een inkomstenbron gebleken. Het is omzet die bovenop de markt komt. Dit geldt zowel aan de leveranciers- als aan de laboratoriumkant. Wie je ook spreekt, het lijkt drukker dan ooit, helemaal voor wie in de medische hoek opereert. Neem alleen al de opgeschaalde coronatestcapaciteit. Een groei met minimaal een factor 10 in een jaar tijd.
pagina 3
Hoe werken de verschillende coronavaccins?
Hoe werken de verschillende coronavaccins?
Veel Nederlanders hebben vragen over de nieuwe coronavaccins. Zijn ze wel echt veilig? Hoe kan het dat ze zo snel zijn ontwikkeld? En zit er misschien toch een kern van waarheid in die complottheorieën over vaccins die microchips bevatten of je DNA veranderen? Een duik in de wetenschappelijke basis van de verschillende vaccins blijkt heel verhelderend te zijn.
pagina 10
‘Vraag naar stabiliteits- en plantengroeikasten is  booming’
‘Vraag naar stabiliteits- en plantengroeikasten is booming’
Hettich Benelux bestaat op de kop af 75 jaar. De Delftsche Patenten Exploitatie Maatschappij, het vroegere Dépex, werd destijds opgericht om met ‘Licenties van uitvinders medische apparatuur te vervaardigen, te verkopen en het onderhoud te verzorgen’. Anno 2021 is niet alleen de scope sterk verbreed, maar wordt ook die ambitie overtroffen met in-huis innovatie van klimaatapparatuur als groeimotor. “De lijnen met klimaatkasten en incubatoren gaan we nu binnen de Hettich Groep seriematig fabriceren en internationaal uitrollen”, aldus directeur Dick van Heusden en salesmanager Maurice Bijl.
pagina 16
Hoofd leeg, mondkapje af Anita te Riet adviseert de redactie van LABinsights
Hoofd leeg, mondkapje af
Anita te Riet adviseert de redactie van LABinsights De lockdown werd met nog eens drie weken verlengd. Nog langer ‘opgesloten’ zitten, nog langer uitstel van een zo zeer gewenste vrijheid. Vrijheid om weer met collega’s, vrienden, familie leuke dingen te gaan doen. Tijd om een borrel samen te nemen, misschien het lang beloofde uitje toch eens in het echt te beleven in plaats van de vele online sessies, via Zoom, Teams en wat er al niet meer te koop is in de digitale omgeving.
pagina 19
Eurofins stampt hoogvolume coronalab uit de grond
Eurofins stampt hoogvolume coronalab uit de grond
De opening van een hoog volume laboratorium in Rijswijk, goed voor maximaal 60.000 Covid-19 testen per dag, betekent een verdubbeling van de Nederlandse testcapaciteit. Het lab in een voormalig onderzoeksgebouw van Shell werd in 9 weken tijd gerealiseerd.
pagina 20
Nieuwe FHI-beurs: LabNL
Nieuwe FHI-beurs: LabNL
Brancheorganisatie FHI heeft meer details bekend gemaakt over een nieuwe laboratoriumvakbeurs die dit najaar wordt georganiseerd als alternatief voor de vorig jaar geannuleerde WoTS en World of Laboratory. Deze gaat LabNL heten en wordt van 28 tot en met 30 september 2021 in de Jaarbeurs gehouden.
pagina 25
Werken met gevaarlijke stoffen: check!
Werken met gevaarlijke stoffen: check!
Omdat het werken met gevaarlijke stoffen grote risico’s kan opleveren gaat de Inspectie SZW ook in 2021 streng controleren op het gebruik ervan en de blootstelling van medewerkers. Om aan alle wettelijke (veiligheids)eisen te voldoen is het aan te raden om gebruik te maken van de (juiste) software.
pagina 26
Luchtreiniger houdt practica coronavrij
Luchtreiniger houdt practica coronavrij
De coronapandemie stelde hogeschool HOGENT voor grote problemen. Een luchtreiniger bood uitkomst, toen het praktijkonderwijs in de knel dreigde te komen. “Een college kun je digitaal aanbieden, maar voor praktijklessen is dat nagenoeg niet mogelijk”, zeggen adjunct-preventieadviseurs Yves Ronsse en Siegfried Struyvelt. Dat hoeft niet erg te zijn, mits je een mechanische installatie met voldoende debiet hebt of voldoende ramen en deuren kunt openzetten. Maar wat als dit geen optie is?”
pagina 30
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag