Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

MAGAZINE

LABinsights 2020-9 18-12-2020
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
9x per jaar te ontvangen
LABinsights December 2020
LAB 2030 Kunstmatige intelligentie en machine learning worden de komende 10 jaar de game changers in de labwereld. Lees de interviews met de experts van Siemens en Thermo Fisher Scientific. Binnen 2 minuten in de kliniek screenen op tientallen ziektebeelden op basis van ademhalingsmonsters. Er wordt nu een massaspectrometrische scanningstechniek gereed gemaakt die een revolutie kan ontketen bij de diagnose van astma, COPD en kankers. Robotisering en automatisering gaat de komende tien jaar een verdere vlucht nemen, waarbij vooral de monstervoorbereiding uit handen wordt genomen. Deze ontwikkeling vergt een hoger kennisniveau van analisten, terwijl de behoefte aan mbo-geschoolden afneemt.

Verschenen: 18-12-2020
Ultravriezer: Labwoord van het jaar 2021 editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur
Ultravriezer: Labwoord van het jaar 2021
editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur De vriezermerken tuimelen over elkaar heen in mijn postvakje, zodat we bij gebrek aan witte Kerst toch nog een koud afscheid kunnen nemen van dit uitzonderlijke jaar. Opvallend veel persberichten komen er binnen over ultralowvriezers, onmisbaar voor het bewaren van onder meer de coronavaccins van BioNTech & Pfizer die een belangrijk aandeel hebben in de op handen zijnde vaccinatiecampagne in ons land.
pagina 3
Alles draait om communicatie LAB KWALITEIT
Alles draait om communicatie
LAB KWALITEIT Elkaar totaal niet begrijpen en toch hetzelfde bedoelen, het gebeurt in ieder lab. Je boodschap wordt anders uitgelegd dan je bedoelde. Er ontstaan veel misverstanden. Effectief communiceren is de basis voor het succesvol functioneren van het hele team. Het is zaak helder te communiceren zonder dat de inhoud verloren gaat. Wat kom ik tegen?
pagina 6
‘Alleen maar testen wat écht nieuw is’ LAB 2030
‘Alleen maar testen wat écht nieuw is’
LAB 2030 Multinationals kunnen veel kosten besparen als ze gevalideerde laboratoriummetingen kunnen hergebruiken. Dan hoeven ze analyses voor het bekende deel van nieuwe producten niet dunnetjes over te doen en alleen maar te testen wat écht nieuw is. Met hulp van kunstmatige intelligentie kunnen bedrijven hun opgebouwde kennisbasis met historische metingen op het juiste moment op de juiste plek inzetten.
pagina 11
Thuis en toch op het lab? COLUMN INSIGHTS
Thuis en toch op het lab?
COLUMN INSIGHTS In deze tijd van zo veel mogelijk thuiswerken moeten mijn collega’s toch regelmatig naar ons lab om monsters voor te bereiden en in de apparatuur te zetten voor metingen. Het nieuws van een mega-lab in Kopenhagen en XL-teststraten, gecombineerd met de huidige focus op Industrie 4.0, zette me toch aan het denken of we processen niet anders moeten gaan opzetten.
pagina 15
Analyseer eiwitten, antilichamen en nanodeeltjes ineen LAB Deeltjesanalyse
Analyseer eiwitten, antilichamen en nanodeeltjes ineen
LAB Deeltjesanalyse Field Flow Fractionation (FFF) is een relatief nieuwe methode voor de bepaling van de grootte van deeltjes in oplossing. De methode is niet alleen geschikt is voor eiwitten en antilichamen, maar ook voor nanodeeltjes, zoals liposomen en nanocapsules.
pagina 17
‘Juist nú bouwen aan onze vijfde hub’ LAB Expertvisie
‘Juist nú bouwen aan onze vijfde hub’
LAB Expertvisie Sinds anderhalf jaar staat Saskia van de Schoot aan het roer bij TWICE in Eindhoven. Begin december opende ze de vijfde hub van deze incubator voor start-ups in hightech. Ondanks de coronapandemie. “Gedurfd? Jazeker! Maar we voorzien een forse vraag vanaf Q1 2021. En dan zijn wij er klaar voor!”
pagina 20
Er wordt steeds meer verwacht van de instrumentleverancier LAB 2030
Er wordt steeds meer verwacht van de instrumentleverancier
LAB 2030 Verregaande automatisering en robotisering, inclusief de monstervoorbereiding, meer hoger opgeleide labmedewerkers, systeemintegratie, en een belangrijkere rol voor de leverancier in gekoppelde analyzers, methodeontwikkeling, data-interpretatie, opleiding van personeel en zelfs validatie van data. Dat beeld schetst Govert Schröder, Business Development Manager bij Axel Semrau, voor de situatie in de labs rond het jaar 2030.
pagina 22
Kunstmatige intelligentie, machine learning en LIMS sterke combi LAB Automatisering
Kunstmatige intelligentie, machine learning en LIMS sterke combi
LAB Automatisering Bundeling van kunstmatige intelligentie, machine learning en LIMS kan de medicijnontwikkeling aanzienlijk versnellen en kosten besparen, zeker als er bij de speurtocht naar kandidaatgeneesmiddelen door farmaceutische bedrijven wordt samengewerkt.
pagina 24
‘Absurd: binnen 2 minuten biomerkers in adem analyseren’ LAB 2030
‘Absurd: binnen 2 minuten biomerkers in adem analyseren’
LAB 2030 Massaspectrometrische screening zonder voorscheiding van vluchtige, organische componenten blijkt een snelle en verrassend accurate analysetechniek voor het diagnosticeren van longzieken, kanker en mogelijk ook Covid-19. Patiëntvriendelijk, direct in de kliniek toepasbaar, en al na een paar minuten is de uitslag bekend.
pagina 26
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag