Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

MAGAZINE

LABinsights 2020-8 20-11-2020
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
9x per jaar te ontvangen
LABinsights November 2020
Special Medisch Het microbiologielab van VieCuri werd compleet vernieuwd. Wanden en doorgeefkasten met incubatoren bieden een compacte en overzichtelijke werkomgeving. Voorzitter van de KNCV, Jeroen Cornelissen, vindt dat ziekenhuizen moeten meebewegen met ontwikkelingen in de maatschappij om de zorg goed en betaalbaar te houden. Drie aio’s in het lab van Hans Clevers (Hubrecht Instituut), Joep Beumer, Jens Puschhof en Yorick Post, gingen de uitdaging aan om ’s werelds eerste organoïde te kweken van een reptiel.

Verschenen: 20-11-2020
Cowboys in de teststraten editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur
Cowboys in de teststraten
editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur Met sneltesten en inzet van contractlaboratoria is nu 8 maanden na het begin van de eerste coronagolf de testcapaciteit eindelijk op orde. Voldoende kunnen testen is essentieel om coronabesmettingen beter in beeld te krijgen, en sneller testen maakt dat mensen met klachten eerder weten dat ze positief zijn. Er draaien nu drie gevalideerde sneltesten.
pagina 3
Kleinschaligheid rem op testcapaciteit Henk Heijthuijsen adviseert de redactie van LABinsights.
Kleinschaligheid rem op testcapaciteit
Henk Heijthuijsen adviseert de redactie van LABinsights. Bij de aanpak van de coronacrisis in maart was al vrij snel duidelijk dat er snel en veel getest moest worden. Tijdens BSE-crisis (2002-2008) hebben de commerciële laboratoria een belangrijke testbijdrage geleverd. Je zou dus verwachten dat de overheid direct weer gebruik zou maken van het aanbod van de private labs.
pagina 7
Labintegriteit begint bij de medewerker Sascha van de Ven, Qaducation
Labintegriteit begint bij de medewerker
Sascha van de Ven, Qaducation Risico’s op fraude komen in organisaties steeds vaker van binnenuit. Zo is er dit jaar is een groot schandaal in Duitsland aan het licht gekomen: een laboratorium in Hamburg voor toelatingsstudies van glyfosaat zou jarenlang resultaten van proefdieronderzoek hebben vervalst.
pagina 9
Effectief met ruimtebesparende stoven- en doorgeefkoelwand
Effectief met ruimtebesparende stoven- en doorgeefkoelwand
De vernieuwde microbiologie laboratoria van VieCuri zijn uitgerust met ruimtebesparende stovenwanden, inclusief doorgeefkoelwand om platen op temperatuur te houden. Het ontwerp biedt flexibiliteit, maakt slim gebruik van de ruimte en ondersteunt hygiënisch werken.
pagina 14
Antwerpen krijgt innovatiecentrum voor vaccinonderzoek en klinische studies: ‘Vaccinopolis’
Antwerpen krijgt innovatiecentrum voor vaccinonderzoek en klinische studies: ‘Vaccinopolis’
Na een Europese Aanbesteding vanuit de Universiteit van Antwerpen heeft het consortium ‘IMM/Unity’ de opdracht binnengehaald voor het ontwerp, de realisatie en het 15-jarig onderhoud van Vaccinopolis. Het wordt een open innovatiecentrum met laboratoria.
pagina 18
Mini-slangengifklier in kweekschaaltje
Mini-slangengifklier in kweekschaaltje
Drie jonge onderzoekers van het Hubrecht Instituut in Utrecht hebben voor het eerst een organoïde gekweekt van een reptiel, een mini-gifklier van een Kaapse koraalslang. Een knap staaltje moderne biotechnologie dat ze begin dit jaar in Cell publiceerden.
pagina 20
‘Onderhoud, validatie en reparaties zijn goed geregeld’
‘Onderhoud, validatie en reparaties zijn goed geregeld’
Certe, het grootste medische laboratorium van Noord-Nederland, borgt het functioneren van ondersteunende labapparatuur als koelers, vriezers, incubatoren en flowkasten door de levering, installatie, onderhoud en storingsservice zo veel mogelijk bij één partij te leggen.
pagina 24
“De kliniek heeft geen ‘recht’ op bulkdiagnostiek”
“De kliniek heeft geen ‘recht’ op bulkdiagnostiek”
Trekken huisartsen en diagnostische centra teveel relatief eenvoudige diagnostiek naar zich toe? Blijft er voor ziekenhuis binnenkort enkel nog dure, gecompliceerde diagnostiek over? Zo ja, is dat erg? En gaan zorgverzekeraars te ver door voor de hele regio één aanbieder van diagnostiek te willen contracteren? We vroegen het de voorzitter van de KNCV, Jeroen Cornelissen.
pagina 26
Micro- en nanoschaal katalysatoronderzoek met één microscoop
Micro- en nanoschaal katalysatoronderzoek met één microscoop
Photo-induced Force Microscopy maakt het mogelijk katalysatormaterialen tegelijk op micro- en nanometerniveau te onderzoeken. Het nationaal onderzoekscentrum ARC CBBC beschikt over zo’n PiFM en zet die in voor onderzoek naar de ontwikkeling van een nieuwe generatie katalysatoren voor toepassingen in de circulaire chemie.
pagina 28
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag