Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

MAGAZINE

LABinsights 2020-7 23-10-2020
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
9x per jaar te ontvangen
LABinsights Oktober 2020
Special Analytische Instrumentatie Er loopt een test met door TNO ontwikkelde COVID-19-test die een massaspectrometrische vingerafdruk maakt van het nieuwe coronavirus. Snelheid is de grootste winst en het kunnen aantonen of het virus echt actief is. | De monstervoorbereiding robotiseren bij analyses op vluchtige en verzadigde koolwaterstoffen uit minerale oliën (MOSH/MOAH) verhoogt de doorvoer, elimineert fouten en voorkomt contaminatie, ervaart contractlaboratorium Meron. | Cytosplore-software, ontwikkeld door immunologen van het LUMC en computerwetenschappers van de TU Delft, moet uitkomst bieden bij het ontginnen van de berg data die vrijkomt bij onderzoek naar het immuunsysteem met gecombineerde flowcytometrie en vluchttijd-massaspectrometrie.

Verschenen: 23-10-2020
Met sneltesten testcapaciteit op orde? editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur
Met sneltesten testcapaciteit op orde?
editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur Meer dan ooit blijkt dat onze labsector een cruciale schakel in de maatschappij is. Laboratoriumonderzoeken gebeuren normaliter geruisloos achter de schermen, dus wie staat daar bij stil? Dat is nu wel anders. Door het testen op corona is het testen plots 24/7 in het nieuws. Zeker niet alleen positief.
pagina 3
Impact ‘corona’  tot buiten  de zorglabs
Impact ‘corona’ tot buiten de zorglabs
De consequenties van ‘corona’ voor de medische labs zijn volop in het nieuws, maar over de impact op de rest van de labsector hoor je niets. Tijd om stil te staan bij de gevolgen voor laboratoriumtesten voor de levensmiddelenindustrie. Ook in de levensmiddelenindustrie heeft ‘corona’ onze afhankelijkheid van massaproductie en hiermee gepaard gaande kwetsbaarheid pijnlijk duidelijk gemaakt.
pagina 7
Brandgevaarlijke vloeistoffen veilig opgeslagen
Brandgevaarlijke vloeistoffen veilig opgeslagen
Denios breidt het assortiment brandveiligheidsopslagkasten uit met de IQ brandveiligheidskast. Dit is een kast uit de reeks Q-CLASSIC-90 van Asecos, die als extra veiligheidsvoorziening op elk opslagniveau is voorzien van de SpillGuard. Dit is een betrouwbaar en betaalbaar lekkagedetectiesysteem van Denios dat tevens geschikt is voor Ex-zone 1.
pagina 10
Cellen breken tot uniforme nano-emulsies en nanodispersies
Cellen breken tot uniforme nano-emulsies en nanodispersies
Als alternatief voor de French Press en de homogenizer is er de Microfluidizer, een vloeistofprocessor van Microfluidics. De processor is ontworpen voor celdisruptie en het genereren van stabiele nano-emulsies en -dispersies met een constant uniforme deeltjesgrootte.
pagina 12
‘We werken alweer aan de volgende generatie druk- en hygrosensoren’
‘We werken alweer aan de volgende generatie druk- en hygrosensoren’
Op de innovatiehotspot Twice op de Hightech Campus van Eindhoven werkt sensorenspecialist ScioSense aan onderzoek en ontwikkeling van geïntegreerde druk- en relatieve luchtvochtigheidssensoren voor leefomgevingen. Alle R&D in deze hightech faciliteit is toekomstgericht en klantspecifiek.
pagina 14
Plasticvrij testen op minerale oliën
Plasticvrij testen op minerale oliën
Vanwege de potentiële gezondheidsrisico’s is er steeds meer vraag naar het analyseren van voedingsmiddelen op koolwaterstofverbindingen uit minerale oliën: MOSH/MOAH. Meron in Almere en Lelystad, vooral bekend van wijnonderzoek, heeft hiervoor een speciaal lab ingericht waar analyses zo veel mogelijk plasticvrij gebeuren om contaminatie te voorkomen.
pagina 19
De smartphone als slim en snel labinstrument
De smartphone als slim en snel labinstrument
Ik ben in de supermarkt om kip te kopen. De meeste mensen kijken dan vooral naar de houdbaarheidsdatum. Enkele klanten misschien nog naar de kleur. Maar wie weet of de kip echt vers is? Niet ontdooid? Weken in de koelcel heeft gelegen? Wel degelijk een biokip is? De smartphone. Ik pak de telefoon en scan de kip, dwars door de verpakking heen. Resultaat: niet vers. Toekomstmuziek? Nee. Het kan al.
pagina 22
‘Verbinding versterken op Leiden Bio Science Park’
‘Verbinding versterken op Leiden Bio Science Park’
Ida Haisma, nu een jaar de nieuwe directeur van het Leiden Bio Science Park, heeft als taak een nieuwe periode van groei te faciliteren. Dat doet ze door vijf nieuwe beleidslijnen uit te zetten van (menselijk) kapitaal tot en met kennis en innovatie stimuleren en toegang bieden tot de markt.
pagina 24
Alternatieve coronatesten aanvulling op PCR
Alternatieve coronatesten aanvulling op PCR
Hoewel qPCR de gouden standaard is geworden voor coronatesten, zijn er alternatieven te bedenken die deze qPCR-test mogelijk kunnen aanvullen qua gevoeligheid en specificiteit. Onderzoekers van TNO in Rijswijk werken hard aan de ontwikkeling van twee innovatieve testvarianten op basis van massaspectrometrie en CRISPR-Cas.
pagina 28
Software-algoritme clustert miljarden immunologie- gegevens
Software-algoritme clustert miljarden immunologie- gegevens
Flowcytometrie met vluchttijd-massaspectrometrie levert zo veel data op over het immuunsysteem, dat de verwerking een knelpunt wordt. Cytosplore-software, ontwikkeld door immunologen van het LUMC en computerwetenschappers van de TU Delft, moet uitkomst bieden bij de datamining.
pagina 32
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag