Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

MAGAZINE

LABinsights 2020-6 18-09-2020
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
9x per jaar te ontvangen
LABinsights September 2020
Special topinnovaties Labs die blijven innoveren bouwen hun voorsprong uit. Voorwoord van Wendy Debets, Branchemanager Laboratorium Technologie bij FHI. Virtuele WoTS: topnoviteiten in de labmarkt in een coronajaar. Coronavirus stimuleert onderzoek Analyses op COVID-19 zorgen voor topdrukte bij onderzoeks- en zorglabs, terwijl er een ratrace gaande is in farmaceutische R&D naar een mogelijk vaccin, constateert Dimitri Reijerman van FHI.

Verschenen: 18-09-2020
Polderen over mondkapjesplicht editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur
Polderen over mondkapjesplicht
editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur De coronapandemie houdt onze samenleving nu een half jaar in zijn greep, net als de mondkapjes- en materialen- tekorten-discussie. Waar het voor mij in Frankrijk duidelijk was waar wél en niet mondkapjes te dragen, en overal dezelfde regels, weet niemand in Nederland na allerlei experimenten meer waar de draagplicht wel en niet geldt.
pagina 3
Kwaliteitssystemen: denken in risico’s biedt kansen
Kwaliteitssystemen: denken in risico’s biedt kansen
Risicogebaseerd denken in het laboratorium zie ik als de opmaat naar een goed kwaliteitssysteem. Dat is een wezenlijk verschil met de ‘oude manier van denken. Het kwaliteitsdenken wordt proactief in plaats van reactief. De verbetering van de bedrijfsvoering komt niet voort uit acties om iets recht te zetten, de bekende ‘corrigerende maatregelen’, maar uit acties om in de toekomst mogelijke problemen te voorkomen.
pagina 7
Kwaliteitswinst na coronatijd
Kwaliteitswinst na coronatijd
Veiligheid voor alles in deze coronatijden op het laboratorium. Kantoren ogen leeg, kwaliteitsmanagers werken veel vanuit huis en de labs zelf draaien op minimale bezetting. Hoe zorg je in zo’n situatie voor voortdurende kwaliteitsborging? Want ook dat moet doorgaan. Paragraaf 7.7 van 17025 noemt niet voor niets een heleboel zaken die met het borgen van de kwaliteit te maken hebben.
pagina 11
‘Je kunt van reageerbuis tot industriële productie bij ons terecht’
‘Je kunt van reageerbuis tot industriële productie bij ons terecht’
Onderzoek en ontwikkeling met reactoren en opschaling zijn nauw verweven met procesoptimalisatie in de food, chemie en farma. Daarom heeft Suurmond besloten om alle activiteiten van Autoclave voort te zetten onder de naam Suurmond. “Met deze naamswijziging onderstrepen we dat we één loket bieden voor alle technische vraagstukken van R&D en pilotopstelling tot procestechnologie op het gebied van reactor- en pomptechnologie”.
pagina 12
Verfdampen veilig afgevoerd in laboratorium Chugoku Paints
Verfdampen veilig afgevoerd in laboratorium Chugoku Paints
In lijn met de arbo-eisen in zijn verffabriek heeft Chugoku Paints geïnvesteerd in veiligheid in het laboratorium voor R&D en kwaliteitscontrole. Met een vertienvoudiging van de afzuigcapaciteit en zes veilige, afgezogen werkplekken is de blootstelling van medewerkers aan oplosmiddelen tot een minimum teruggebracht.
pagina 14
‘Zelfs formaldehyde meten, wat normaal zeer moeilijk is’
‘Zelfs formaldehyde meten, wat normaal zeer moeilijk is’
Atmosafe, gespecialiseerd in luchtkwaliteitsmetingen en verbetering daarvan, ziet kansen om met volluchtbemonstering een completer plaatje te presenteren van de blootstelling aan vluchtige organische componenten op de werkplek.
pagina 19
Opslag- en beheersysteem faciliteert herinrichting Masterlab
Opslag- en beheersysteem faciliteert herinrichting Masterlab
In het laboratorium van Masterlab, onderdeel van Nutreco, zijn de analyses weer gefaseerd opgestart nadat er vorig jaar een korte brand in het lab is geweest. Met het circulaire opslag- en beheersysteem MoBis stond de opgeslagen apparatuur weer snel terug op de juiste plek.
pagina 22
Skalar Analytical integreert productie en lab onder één dak
Skalar Analytical integreert productie en lab onder één dak
Na een ingrijpende verbouwing op het Bredase hoofdkantoor heeft Skalar Analytical productie, R&D en laboratoria geïntegreerd, laboppervlak verdubbeld en kantoorfuncties geclusterd. Met de moderne faciliteiten kan de producent van chemieanalyzers met wereldwijd meer dan 200 medewerkers een efficiencyslag maken en innovatie een boost geven.
pagina 24
Topdrukte onderzoeks- en zorglabs door COVID-19
Topdrukte onderzoeks- en zorglabs door COVID-19
Sinds de uitbraak van het coronavirus is het razend druk in de medische en onderzoekslaboratoria van Nederland. Die drukte is alleen maar toegenomen nu de GGD’s hun testcapaciteit verder hebben opschroefd. Tegelijkertijd zoeken farmaceuten naar een mogelijk vaccin voor COVID-19, zo signaleert de branche Laboratorium Technologie, onderdeel van FHI.
pagina 29
Laboratoria in de spotlights
Laboratoria in de spotlights
De afgelopen maanden staan laboratoria bij een breed publiek in de spotlights. Nooit eerder was er zoveel aandacht in de media en in de politiek voor het werk in het lab. Alle ogen zijn gericht op laboratoria om te komen met de oplossing voor de huidige crisis, in de vorm van een vaccin en medicijn.
pagina 30
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag