Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

MAGAZINE

LABinsights 2020-5 26-06-2020
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
9x per jaar te ontvangen
LABinsights Juni 2020
Special Life Sciences Xeltis, specialist in supramoleculaire hartimplantaattechnologie, zet nieuwestappen in regeneratieve geneeskunde vanuit het Catalyst-gebouw van Twicein Eindhoven. Batavia Biosciences ontwikkelt met zijn op hamstereicellen-gebaseerdeplatform, COVID-19-antistoffen die als medicijn of passief vaccin kunnen dienen. Innatoss en stichting IMtest hebben al bij duizenden Nederlanders bloedgeprikt in een drive-thru-post voor een corona-antistoffentest

Verschenen: 26-06-2020
Flexibel lab pure noodzaak editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur
Flexibel lab pure noodzaak
editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur De coronastorm mag wat geluwd zijn, tientallen laboratoria in Nederland draaien meer COVID-19 testen dan ooit. Eindelijk zijn de tienduizenden testopties per dag in zicht gekomen. Nodig ook, want meteen komen er meer besmettingen aan het licht. De opschaling heeft veel te lang geduurd. De Kamer en de zorg hamerden al maanden op uitbreiding van de testcapaciteit.
pagina 3
Competenties, hoe leg je dat vast?
Competenties, hoe leg je dat vast?
Competentie is trending in de laboratoriumwereld sinds het verschijnen van de herziene versie van ISO 17025 eind 2017, maar een diploma of certificaat alléén is niet genoeg bewijs voor competent functioneren. Niet voor niets wordt de term ‘competentie’ in de Nederlandse versie zo’n beetje om de pagina genoemd.
pagina 7
‘Nieuwe  monsternamemethodiek maakt VOC-meting veel eenvoudiger’
‘Nieuwe monsternamemethodiek maakt VOC-meting veel eenvoudiger’
Innovatieve monsternamemethoden maken de analyse van Volatile Organic Components (vluchtige organische stoffen) een stuk eenvoudiger en betrouwbaarder, zeker bij metingen van VOC’s in zeer lage concentraties. “Nieuwe technologieën, ontwikkeld vanuit onze IS-X labs bieden uitkomst bij de analyse van arbo-controles, cleanroombewaking, milieucalamiteiten en meer.
pagina 14
Supramoleculaire basis voor lichaamseigen hartkleppen
Supramoleculaire basis voor lichaamseigen hartkleppen
Dankzij een sterk staaltje supramoleculaire chemie gecombineerd met regeneratieve geneeskunde, leven 18 kinderen verspreid over Europa, Azië en de VS al enkele jaren met een geïmplanteerde, regeneratieve hartklep van het Eindhovense bedrijf Xeltis.
pagina 18
Verflaboratorium investeert in veilige werkplekken met schone lucht
Verflaboratorium investeert in veilige werkplekken met schone lucht
VARIO-Flow werkplekken met geavanceerde luchttechniek houden oplosmiddelenemissies onder controle in het totaal gerenoveerde laboratorium voor R&D en kwaliteitscontrole van Chugoku Paints. De installaties zorgen ervoor dat verfdampen veilig worden afgevoerd. Dit alles in lijn met de Arbo-eisen in de aanpalende verffabriek.
pagina 20
‘Neem flexibiliteit vroeg in de ontwerpfase mee’
‘Neem flexibiliteit vroeg in de ontwerpfase mee’
Generieke ontwerpmodules en integratie van infrastructuur voor ‘later’ maken labgebouwen flexibel en toekombestendig. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk snel een tweede pcr-lab uit te breiden. Van de coronacrisis valt te leren dat er qua flexibiliteit nog veel winst is te behalen. Ontwerpen volgens het IGLO-concept maakt labs haast ‘plug & play’ aanpasbaar en schaalbaar, blijkt tijdens een rondetafelinterview.
pagina 22
De kracht van visueel management Column Insights
De kracht van visueel management
Column Insights Bij binnenkomst is duidelijk dat ik alleen met pin kan betalen. Ik moet een mandje pakken, waarbij het aantal mandjes is afgestemd op de maximale hoeveelheid mensen die naar binnen mag. De looprichtingen door de winkel zijn aangegeven met heldere eenrichtingspijlen op de vloer. Iedereen houdt zich eraan.
pagina 26
Was het nu wel of geen corona?
Was het nu wel of geen corona?
In samenwerking met stichting IMtest biedt Innatoss Laboratories in Oss antistoffentesten aan voor mensen die willen weten of ze een corona-infectie hebben doorgemaakt. Om praktische redenen is gekozen voor een combinatie van een sneltest en een ELISA-laboratoriumtest. Maar wel met wetenschappelijke onderbouwing.
pagina 29
Passief vaccin ter overbrugging van de coronapandemie
Passief vaccin ter overbrugging van de coronapandemie
Batavia Biosciences in Leiden is een van de bedrijven die druk bezig is met de ontwikkeling van een productiecellijn voor antilichamen tegen het coronavirus. Ze kunnen ingezet worden voor de behandeling van COVID-19, maar ook als passief vaccin, zolang een gewoon vaccin niet voorhanden is.
pagina 32
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag