Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

MAGAZINE

LABinsights 2020-4 22-05-2020
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
9x per jaar te ontvangen
LABinsights Mei 2020
Update Corona II Laboratoria zijn een spil in de strijd tegen het coronavirus. Er wordt 24/7 getest en met vereende krachten gewerkt aan de ontwikkeling van virusremmende middelen en een vaccin tegen COVID-19. Dit alles onder strikte veiligheidsvoorschriften. Daarom verzorgt LABinsights een nieuwe update over de nieuwste ontwikkelingen rond de coronaproblematiek. Lees ook onze tips in de rubriek Kort Nieuws over geprotocolleerd werken om besmetting door het virus tegen te gaan.

Verschenen: 22-05-2020
Overuren draaien in coronatijd editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur
Overuren draaien in coronatijd
editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur Afgaande op het nieuws houden laboratoria zich tijdens deze coronacrisis louter bezig met testen op COVID-19. Zoek in Google op ‘laboratorium’ en kies het ‘nieuws-icoon’ en er is vrijwel niets anders te vinden dan berichten over het coronavirus (en een foto van Trump hoog bovenaan).
pagina 3
Flexibel met volautomatische stikstofanalyzer
Flexibel met volautomatische stikstofanalyzer
Met de aanschaf van een stikstofanalyzer kan het laboratorium van SES International voortaan zelf inkomende ladingen afgewerkte, plantaardige oliën en vetten testen op het stikstofgehalte. Daarmee kan er direct bepaald worden of ze na opwerking tot biobrandstoffen aan de uitstootnormen voor stikstof zullen voldoen.
pagina 14
Toponderzoek naar verfmysteries van de Nachtwacht
Toponderzoek naar verfmysteries van de Nachtwacht
Wetenschappers gaan in het kader van Operatie Nachtwacht de nieuwste onderzoekstechnieken inzetten om het kleur-, licht- en verfgebruik van Rembrandt te verhelderen. Dit project van partners Akzo-Nobel en het Rijksmuseum is onderdeel van de grootscheepse restauratie van Rembrandts meesterwerk en gaat twee jaar duren.
pagina 18
Testen, Testen, Testen! Peter van Amsterdam adviseert de redactie van LABinsights
Testen, Testen, Testen!
Peter van Amsterdam adviseert de redactie van LABinsights ‘Meten is weten’ is het adagium tijdens deze coronacrisis: eerst je gegevens verzamelen, voordat je actie neemt. Deze in laboratoriumwereld veel gebezigde zegswijze klopt volledig, maar niet altijd deugen de metingen. Wegen en volumes en tijd meten doet de mensheid al meer dan 4.000 jaar en we kunnen dat al enkele eeuwen heel betrouwbaar en precies uitvoeren.
pagina 20
‘COVID-19 testcapaciteit wordt in gijzeling genomen’ Open Brief
‘COVID-19 testcapaciteit wordt in gijzeling genomen’
Open Brief Mijn naam is Albert Zwart. Ik ben 65 jaar oud, gepromoveerd klinisch chemicus en één van de eerste oprichters van een zelfstandig laboratorium voor het gehele spectrum aan laboratorium diagnostiek voor met name de eerstelijns gezondheidszorg. Met stijgende verbazing en grote bezorgdheid zag ik hoe de afgelopen weken overheden en belangengroeperingen COVID-19 testcapaciteit figuurlijk in gijzeling nemen.
pagina 21
‘We kunnen benzeen in lucht nu heel laag meten’
‘We kunnen benzeen in lucht nu heel laag meten’
Met een GC-applicatie voor benzeenanalyses in luchtmonsters kan het lab van Zeeland Refinery vaststellen of er wordt voldaan aan de maximale benzeenemissie voor naleving van de milieuwetgeving. De geautomatiseerde opstelling kan tot zeven bemonsteringszakken tegelijk verwerken en meet ook de C1-C6-serie voor de bepaling van methaan tot hexaan.
pagina 22
Wel of geen antistoffen tegen corona?
Wel of geen antistoffen tegen corona?
Bloedbank Sanquin zet een sandwich-ELISA antistoffentest in om aan te tonen of bloeddonoren recent een corona-infectie hebben doorgemaakt. Deze test is goed inzetbaar voor grootschalig onderzoek, maar op individueel niveau zijn dergelijke testen voorlopig minder betrouwbaar, stelt Sanquin-hoogleraar Hans Zaaijer.
pagina 26
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag