Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

MAGAZINE

LABinsights 2020-3 10-04-2020
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
9x per jaar te ontvangen
LABinsights April 2020
Update corona Laboratoria zijn de spil in de wereldwijde strijd tegen het nieuwe coronavirus. Er wordt 24/7 getest en gewerkt aan de ontwikkeling van virusremmende middelen en een vaccin tegen COVID-19. Dit alles onder strikte veiligheidsvoorschriften. Lees onze tips in de rubriek Kort Nieuws over veilig werken om ook op de labvloer verspreiding van het virus tegen te gaan. Special LIMS en labsoftware. De laatste ontwikkelingen in laboratorium informatie management systemen met onder meer: Overzicht leveranciersmarkt: kies uw leverancier op specsKunststofverwerker Trinseo bundelt drie labactiviteiten onder één LIMSVerkort de implementatietijd en de validatiefase met voorgeconfigureerde pakketkeuze

Verschenen: 10-04-2020
COVID-19-testen niet aan te slepen editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur
COVID-19-testen niet aan te slepen
editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur Het nieuwe coronavirus heeft dan wel Europa, maar bepaald niet de laboratoria platgelegd. Toeleveranciers van gebruiksartikelen en diagnostica al evenmin. Medische labs hebben de bemonsteringscapaciteit moeten opschalen, producenten en distributeurs van disposables kunnen de vraag bijna niet aan. Om over de vraag naar sneltesten nog maar te zwijgen.
pagina 3
Hoe snel is er een medicijn tegen het Coronavirus? Highlights webinar 23-25 maart
Hoe snel is er een medicijn tegen het Coronavirus?
Highlights webinar 23-25 maart Producenten, ontwikkelaars en fondsen zoeken de samenwerking in de versnelde ontwikkeling van een vaccin tegen COVID-19. De paneldiscussie ‘Combating Corona Virus’ laat zien dat iedereen de handen ineenslaat om geschikte medicijnen te ontwikkelen voor bestrijding van het nieuwe coronavirus.
pagina 12
Eerste contactloze coronavirus-testcentrum
Eerste contactloze coronavirus-testcentrum
Het Duitse Denios, specialist in veilig werken, levert het allereerste mobiele testcentrum voor het contactloos afnemen van een coronavirus-uitstrijkje. De behoefte in Europa is groot aan dit soort oplossingen om mensen veilig te kunnen laten testen op SARS-CoV-2 dat de besmettelijke luchtwegaandoening COVID-19 veroorzaakt.
pagina 15
Nieuw model voor persoonlijke ontwikkeling Column Insights
Nieuw model voor persoonlijke ontwikkeling
Column Insights Onlangs heb ik een opleiding digitale marketing afgerond. In deze tijd waarin we elke dag gebruik maken van Google, LinkedIn, Instagram en YouTube wil ik hier meer over weten. Ik doorzie nu beter hoe deze sociale media samen kunnen werken en hoe bedrijven hun klanten gerichter en persoonlijker kunnen benaderen, maar ook hoe ze je kennis kunnen versterken.
pagina 17
LIMS-markt: wie levert wat?
LIMS-markt: wie levert wat?
De jaarlijkse LIMS-tabel met meest recente input van leveranciers.
pagina 18
Coronatesten aan de lopende band
Coronatesten aan de lopende band
Laboratoria zetten alle zeilen bij om alle aangevraagde SARS-CoV-2-testen desnoods 24/7 uit te voeren. Terwijl toeleveranciers nog betere en snellere testvarianten ontwikkelen, staan laboratoria voor de uitdaging om hun diagnostiek draaiende te houden door dreigende tekorten aan reagentia en disposables.
pagina 20
Verdien LIMS sneller terug door vlotte implementatie
Verdien LIMS sneller terug door vlotte implementatie
Doorlooptijden en doelstellingen halen zijn bij veel LIMS-implementaties een uitdaging. Er valt veel winst te behalen door de implementatietijd te bekorten, zodat de oplossing snel operationeel is. Hierbij levert de validatiefase de grootste kans voor tijds- en kostenbesparingen op.
pagina 23
‘Mobiele app brengt LIMS overal binnen handbereik’
‘Mobiele app brengt LIMS overal binnen handbereik’
De nieuwe mobiele applicatie van LabWare voegt smartphone-voordelen toe aan het bestaande LIMS. Frank Hendriks, Territory Manager Benelux bij LabWare, over de voordelen voor praktisch gebruik op het lab.
pagina 24
‘Alle typen bestanden kunnen in het LIMS’
‘Alle typen bestanden kunnen in het LIMS’
Met een nieuw LIMS kan kunststofverwerker Trinseo de werkterreinen ‘formulering, vormgeving en testing’ in één systeem onderbrengen. Er kan nu door het hele proces heen samengewerkt worden aan een en dezelfde werkorder.
pagina 26
Toekomstbestendig LIS
Toekomstbestendig LIS
Technidata, de softwareleverancier voor klinische laboratoria en biobanken, versterkt haar positie op het gebied van laboratoriumautomatisering en kondigt de integratie aan met het laboratoriumautomatiseringssysteem voor de micro- biologie van BD Kiestra. Kijkende naar de al bestaande interface met COPAN WASPLab, biedt Technidata nu geavanceerde integratie aan met de enige twee bestaande laboratoriumautomatiseringssystemen voor de microbiologie.
pagina 29
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag