Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

MAGAZINE

LABinsights 2020-2 06-03-2020
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
9x per jaar te ontvangen
LABinsights Maart 2020
LABORAMA 2020, de grootste, tweedaagse vakbeurs voor labprofessionals in België, vindt plaats op 19 en 20 maart in Brussel Expo. Alle ins en outs over de beurs en het seminarprogramma hebben we voor u op een rijtje gezet, inclusief de plattegrond. Noviteitenoverzicht van A tot Z. Een selectie van de innovaties en verbeteringen van instrumentatie tijdens de komende Laborama 2020 in Brussel. Nog twee belangrijke events dit voorjaar zijn LabAutomation (24 maart, Den Bosch) en Analytica (31 maart - 3 april, München). Voor een geslaagd bezoek aan deze beursdagen hebben we beide voorbeschouwd.

Verschenen: 06-03-2020
Coronavirus uitzieken en afwachten… editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur
Coronavirus uitzieken en afwachten…
editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur Er is voorlopig geen zicht op een vaccin tegen Covid-19. Tijdig testen en isoleren van patiënten is nu de enige remedie. Hoogleraar moleculaire virologie Eric Snijder van het LUMC, die al jaren onderzoek doet naar coronavirussen, is daar resoluut over. Er is volgens hem nog niet eerder een coronavirusvaccin voor mensen ontwikkeld en getest.
pagina 3
Is uw data-integriteit op orde?
Is uw data-integriteit op orde?
Data-integriteit is hot. Het digitale tijdperk brengt hier nieuwe risico’s met zich mee. Op papier zie je dat er wijzigingen gemaakt zijn. Daarnaast kun je papier op één locatie wegleggen en die locatie afsluiten. Het afsluiten van een digitale locatie is vele malen moeilijker, want er zijn meerdere ‘deuren’ om bij de data te komen. In dit geval zijn wijzigingen in data — zowel bewust als onbewust — niet traceerbaar, tenzij er maatregelen worden genomen.
pagina 7
Teleconferencing aan de praat krijgen Column Insights
Teleconferencing aan de praat krijgen
Column Insights Met de huidige reisbeperkingen door het Corona-virus biedt online vergaderen uitkomst, zeker als je zoals ik regelmatig naar het Verre Oosten af moet reizen. Ideaal is deze vergadervorm nog altijd niet. Hoewel de technologie steeds beter wordt – er worden uitstekende online vergaderhulpmiddelen ontwikkeld – kan het nog steeds gebeuren dat de teleconferencing-omgeving bij een van de genodigden moeilijk aan de praat te krijgen is.
pagina 11
Analytica 2020 19-22 oktober, München
Analytica 2020 19-22 oktober, München
’s Werelds grootste laboratoriumvakbeurs Analytica is uitgesteld naar 19-22 oktober. Forums, Live Labs, en conferenties geven diepgang op vlakken als digitale transformatie, bioanalyse, antibioticaresistentie, nanotech en de energietransitie. Analyse en kwaliteitscontrole, biotechnologie en life sciences, diagnostiek en laboratoriumtechnologie zijn de ingrediënten van Analytica 2020.
pagina 12
Katalyseproces voor groene chemie met zonlicht
Katalyseproces voor groene chemie met zonlicht
UHasselt en TNO Eindhoven komen met een potentiële route voor CO2-conversie met zonlicht. Nog volop in de labfase moet een volgend onderzoek de contouren van de eerste foto-reactoren in beeld brengen die op termijn groene bouwstenen zouden moet opleveren, zoals methaan. Katalyse wordt als een kansrijk procedé gezien om CO2 om te zetten naar chemische bouwstenen en brandstoffen.
pagina 14
Laborama 2020 Plattegrond
Laborama 2020 Plattegrond
LABORAMA 2020 is een tweedaagse vakbeurs voor laboratoriumprofessionals, waar exposanten en bezoekers uitstekend kunnen netwerken. Om u zo volledig mogelijk te informeren werken wij samen met onze geprivilegieerde mediapartner LAB- insights en brengen wij samen een ‘LABORAMA 2020 Special’ uit.
pagina 22
Zuivelparameters  simpel en snel bekend met FT-NIR
Zuivelparameters simpel en snel bekend met FT-NIR
Met een nieuwe FT-NIR-analyser voor routinematige zuivelcontroles op parameters als vet, eiwitten en droge stof behoren wachttijden, reiniging, chemicaliën, besmettingsrisico’s en versleten meetcellen tot het verleden. Onderhoudsvrij, robuust en ook voor veeleisende applicaties.
pagina 42
Efficiënte koperkatalysator voor waterstofperoxideproductie
Efficiënte koperkatalysator voor waterstofperoxideproductie
Een supersnelle koperkatalysator die zich in een reactor ontpopte tot een heus mini-waterstofperoxidefabriekje. Dat is waar universitair hoofddocent en onderzoeker Dennis Hetterscheid van het Leids Instituut voor Chemisch onderzoek (LIC) en diens promovendus Michiel Langerman bij toeval op stuitten.
pagina 44
Antibioticaresistentie te lijf met vroegdiagnostiek
Antibioticaresistentie te lijf met vroegdiagnostiek
Antibioticaresistentie is een groeiend probleem bij de bestrijding van bacteriële infecties. Vroegdiagnostiek en een integrale aanpak moeten grootschalige infectieproblemen voorkomen. Vroegdiagnostiek is een belangrijk wapen in de strijd tegen de MRSA-problematiek, net als adequaat gezondheidsbeleid. MRSA staat voor Meticilline-Resistente Staphylococcus Aureus, de bacterie die als eerste resistent bleek tegen penicilline.
pagina 47
Te zien op LabAutomation 2020
Te zien op LabAutomation 2020
Op dinsdag 24 maart vindt in 1931 Congrescentrum Brabanthallen in Den Bosch de twaalfde editie van LabAutomation plaats. Dit kunt u verwachten. Bezoekers van LabAutomation kunnen zich tijdens deze dag goed en volledig laten informeren over automatiserings-, robotiserings- en softwareoplossingen in het lab. Kennisuitwisseling staat tijdens dit evenement centraal, vooral het conferentieprogramma biedt verdieping.
pagina 49
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag