Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

MAGAZINE

LABinsights 2019-9 20-12-2019
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
9x per jaar te ontvangen
LABinsights December 2019
Handschoenkasten maken het voor het Leonard S. Ornsteinlaboratorium mogelijk om omgevingscondities als temperatuur en luchtvochtigheid volledig te beheersen bij nanotechnologisch onderzoek. Bioassays voegen een nieuwe dimensie toe aan het onderzoeksarsenaal van KWR bij studies naar de effecten van verontreinigende stoffen op in aquatische systemen. Fotoverslagen: de highlights van Medica in Düsseldorf en de laatste ontwikkelingen in cleanroomtechnologie, zoals gezien tijdens CleanZone 2019 in Frankfurt.

Verschenen: 20-12-2019
Copycats  op de Medica editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur
Copycats op de Medica
editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur In mei boekte speelgoedfabrikant Lego een groot succes in de strijd tegen namaakproducten en dwong vervalser Lepin uit Shanghai op de knieën. Die heeft het complete assortiment van Lego minutieus gekopieerd en dozen gaan voor een kwart van de normale prijs weg, vaak richting Europese huishoudens. In 2016 begon de rechtszaak, die dus drie jaar heeft geduurd.
pagina 3
Aan de slag met de AVG!
Aan de slag met de AVG!
We hebben in de voorgaande columns gezien dat er veel aspecten kleven aan de AVG-problematiek. Zaken als de nieuwe AVG-spelregels, datarentmeesterschap, de burger als uitgangspunt, datagedreven werken, een pragmatische benadering en dataimplementatie kwamen aan de orde. Maar wat kun je nu zelf doen? Zowel voor analisten als voor managers is het een uitdaging om het digitale veranderingsproces in gang te zetten.
pagina 7
Handschoenkast voor nanosynthese
Handschoenkast voor nanosynthese
Het Leonard S. Ornsteinlaboratorium in Utrecht gebruikt handschoenkasten om waterdamp en zuurstof te weren tijdens onderzoek naar de chemie en fysica van vaste stoffen en grensvlakken. Volledige controle over de omgevingsparameters is cruciaal om de synthese van nanostructuren te kunnen beheersen.
pagina 12
Wat heeft WoTS 2020 in petto?
Wat heeft WoTS 2020 in petto?
WoTS 2020 zal volgend jaar plaatsvinden van 29 september tot en met 2 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. Bij FHI blikken Adjunct-directie beurzen & events Linda Bos-Dekker en Branchemanager Laboratorium Technologie Wendy Debets vooruit op de plannen voor World of Laboratory.
pagina 15
PoCT hot  tijdens MEDICA
PoCT hot tijdens MEDICA
De verschuiving van diagnostiek in het lab naar het bed was de meest opvallende trend tijdens de afgelopen MEDICA. PoCT-technologie ontwikkelt zich snel, zelfs met inzet van de smartphone. Ook de automatisering van manuele werkzaamheden was een topic.
pagina 16
Nieuwbouw Galapagos
Nieuwbouw Galapagos
Vastgoedbedrijf Provast meldt het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van biotechnologiebedrijf Galagapos in Oegstgeest te gaan bouwen. Dit komt op het Leiden Bio Science Park en zal bestaan uit circa 17.000 m² kantoor- en laboratoriumruimte. Provast ontwikkelt dit duurzame gebouw op maat voor Galapagos. Het biofarmaceutische bedrijf zal er in het tweede kwartaal van 2021 ingaan. Het pand kom pal aan de A44 te liggen en krijgt een spectaculair atrium.
pagina 20
Incubator-serie met veel extra’s
Incubator-serie met veel extra’s
Er is nu een lijn incubatoren die geconditioneerde groeiomstandigheden, volop kweekruimte en gebruiksgemak biedt, en garant staat voor de monsterveiligheid. Het netto-werkoppervlak is tot 30% groter dan in conventionele incubatoren.
pagina 22
Ruim baan voor bioassays
Ruim baan voor bioassays
Biologische testsystemen komen op in het oppervlaktewateronderzoek voor het bepalen van ongewenste effecten van onbekende, mogelijk risicovolle stoffen op het aquatisch leven. Bioassays zijn een mooie aanvulling op traditionele chemische analyses, zo blijkt in de praktijk bij KWR, en de overheid stimuleert de ontwikkeling van deze testmethodiek.
pagina 24
Gezien op CleanZone 2019
Gezien op CleanZone 2019
De ontwikkelingen in de cleanroomsector gaan traag, de sector is uiterst behoudend. Zie daar de verklaring voor de status-quo waarin de sector zich in bevindt en het uitblijven van vernieuwing. Onder de innovaties tijdens de beurs Cleanzone, afgelopen november in Frankfurt, was slechts één spektakelstuk: een Li-Fi applicatie voor internetconnectiviteit met lichtgolven in de cleanroom.
pagina 27
ISO17025:2017 als competentiemodel Column Insights
ISO17025:2017 als competentiemodel
Column Insights Met de jaarlijkse functioneringsgesprekken in het vooruitzicht kijken veel medewerkers uit naar een salarisverhoging of rekenen op een promotie. Helaas kunnen managers niet aan alle verwachtingen voldoen door gebrek aan financiële ruimte of formatieplaatsen. In de populaire ‘platte organisaties’ is het moeilijk doorstromen.
pagina 30
EU-wijd advies voor materiaalonderzoek
EU-wijd advies voor materiaalonderzoek
Polymer Technology Group Eindhoven BV (PTG/e) is een kennisinstituut op het gebied van (polymeer)chemie, polymeren en hybride materialen. De adviesaanvragen komen uit heel Europa, voor de beantwoording daarvan worden geavanceerde laboratoriumtechnieken ingezet.
pagina 31
Technnologiemarkt zoekt kennispartners
Technnologiemarkt zoekt kennispartners
Investeren in kennis, daar draait het om in deze tijd volgens Michiel Jansen, nu één jaar algemeen directeur bij Hitma. “Want de markt verwacht dat we steeds meer kennis in huis hebben, zowel op het vlak van hoogwaardige producten als de technische ondersteuning die daarbij hoort.”
pagina 34
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag