Broedkamer voor koolhydraatinnovaties
Cosun Innovation Center brengt R&D- en labfaciliteiten onder één dak Het splinternieuwe Cosun Innovation Center is de broedkamer van waaruit de komende decennia de innovaties zullen moeten rollen op basis van de eeuwenoude grondstoffen, zoals suikerbieten, cichorei en aardappelen. Niet-conventionele toepassingen op gebied van non-food krijgen hier specifieke aandacht. Met het Cosun Innovation Center (CIC), gevestigd onder de rook van de suikerfabriek in Dinteloord, brengt de coöperatie voor het eerst alle R&D- en labfaciliteiten onder één dak. “De afzonderlijke onderdelen - Cosun R&D voor food en ingrediënten, Cosun Biobased Products, Cosun New Business & Innovation en ons kennis- en onderzoekscentrum IRS - waren voorheen aparte afdelingen met eigen faciliteiten. Zij zijn nog steeds aparte units, maar delen nu de faciliteiten waarbij het Innovation Center hun R&D- en labwerk verzorgt”, aldus general manager Arno Pouls.