Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

MAGAZINE

LABinsights juni 2017
Thema kwaliteitscontrole: Beaphars geoliede QC-lab; E-sigaretten streng gecontroleerd; Mycotoxines direct in grondstoffen analyseren

Verschenen: 23-06-2017
Labveiligheid blijft trending topic Fototerugblik tweede LabSafety-event
Labveiligheid blijft trending topic
Fototerugblik tweede LabSafety-event LabSafety 2017 trok 270 bezoekers, exclusief sprekers en standhouders. Daarmee scoort de tweede editie van dit evenement vrijwel ex aequo met 2015 toen de aftrap was. Wat er nog aan ontbreekt zijn workshops om het onderwerp labveiligheid interactief op de kaart te zetten. Een fotoverslag van het op 17 mei gehouden event in De Reehorst te Ede.
pagina 14
Masterlab rolt mycotoxinesneltest uit On-site feed-analyse in 20 minuten bij alle Nutreco-vestigingen
Masterlab rolt mycotoxinesneltest uit
On-site feed-analyse in 20 minuten bij alle Nutreco-vestigingen Masterlab in Boxmeer heeft een systeem gelanceerd waarmee operators in Nutreco-vestigingen wereldwijd zelf mycotoxineniveaus in grondstoffen kunnen meten. Een snelle, efficiënte oplossing en een alternatief voor methodes als vloeistofchromatografie met tandem-MS of ELISA-testen die alleen in een laboratorium uit te voeren zijn. Masterlab, het bedrijfslaboratorium achter het Nutreco-concern, heeft het concept Mycomaster gedoopt. Deze ontwikkeling is gebaseerd op de ROSA sneltest van het Amerikaanse Charm voor het testen van graan. Monsters worden voor deze laterale stromingstest geëxtraheerd met water of 70% methanol
pagina 16
Millers Juice investeert in kwaliteitscontrolelab voor elektronische sigaretten Pionierswerk in e-sigaret-lab
Millers Juice investeert in kwaliteitscontrolelab voor elektronische sigaretten
Pionierswerk in e-sigaret-lab In het splinternieuwe laboratorium van Millers Juice, Nederlands eerste fabrikant van e-sigaret-vullingen, worden de ingrediënten voor navulling nauwkeurig getest. Tot het dedicated analyse- arsenaal van het geproduceerde e-liquid of juice hoort een ‘puf-machine’ voor het afvangen van emissiestoffen per trekje. Bij het bezoek aan Millers Juice wordt in het onlangs betrokken pand van een verpakkingsbedrijf de laatste hand gelegd aan de verbouwing.
pagina 20
Drie onderzoekers over de laatste ontwikkelingen in nanomedicatie De nano-battle tegen kanker
Drie onderzoekers over de laatste ontwikkelingen in nanomedicatie
De nano-battle tegen kanker Nanomedicijnen zijn misschien niet zo spectaculair als jaren werd gedacht, maar hebben nog altijd een speciale positie. Jaarlijks wordt er zelfs een speciale dag aan gewijd: de Nano World Cancer Day. LABinsights interviewde een drietal onderzoekers voor een impressie van wat er in Nederland en Vlaanderen gaande is op dit gebied. “De belangrijkste achterliggende gedachte bij nanomedicijnen is dat het handig is om medicijnen in te kapselen in nanodeeltjes vanwege het feit dat bloedvaten in kanker- weefsel vaak wat meer permeabel zijn dan bloedvaten in gezond weefsel.
pagina 24
Kwaliteitscontrolelaboratorium van Beaphar biedt compleet analysearsenaal Onmisbare kwaliteitsschakel
Kwaliteitscontrolelaboratorium van Beaphar biedt compleet analysearsenaal
Onmisbare kwaliteitsschakel Farmaceutisch bedrijf Beaphar, producent van geneesmiddelen voor (huis)dieren, verzorgingsproducten en premiumvoer, kan vrijwel al zijn kwaliteitscontroles in eigen beheer uitvoeren. De brede productportfolio en het grote aantal hieraan gekoppelde testen maakt dat analisten van alle markten thuis moeten zijn. Steeds vaker wordt de kwaliteitscontrole uitbesteed bij productiebedrijven. Niet bij Beaphar. Als echt familiebedrijf is de blik op de lange termijn gericht. In dat kader heeft de directie zich altijd op het standpunt gesteld dat het laboratorium een onmisbare schakel is in de organisatie.
pagina 27
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag