Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

MAGAZINE

LABinsights Juli 2016
In deze veiligheidsspecial aandacht voor het juiste gebruik van labhandschoenen, het terugdringen van oplosmiddelenemisssies in het hplc-lab en beschermde monstername van farmaceutische hulpmiddelen en grondstoffen in een laminair flow booth

Verschenen: 01-07-2016
Werkt u ook als in de jaren ’80? Expertvisie Frank Koudijs, Interscience
Werkt u ook als in de jaren ’80?
Expertvisie Frank Koudijs, Interscience Frank Koudijs, verantwoordelijk voor Innovatie en New Business Management bij Interscience, schetst trends in de GCMS-markt. Zijn trendvisie culmineert in een oproep aan opleiders om hun studenten te scholen in de nieuwste inzichten in automatisering en robotisering.
pagina 6
Opening Bronson Incubator Services Nieuw pand in Zaltbommel feestelijk in gebruik genomen
Opening Bronson Incubator Services
Nieuw pand in Zaltbommel feestelijk in gebruik genomen Vrijdag 3 juni werd officieel het nieuwe pand van Bronson Incubator Services in Zaltbommel geopend. Zo’n 300 genodigden kregen een rondleiding langs kantoren en productie, waar onder meer klimaatkasten en plantengroeikasten worden gefabriceerd.
pagina 12
Rian Brokx, nieuwe directeur bij Het Waterlaboratorium Je bent veel meer in de lead
Rian Brokx, nieuwe directeur bij Het Waterlaboratorium
Je bent veel meer in de lead Rian Brokx trad 1 januari dit jaar als directeur bij Het Waterlaboratorium. Zij volgde Marcel Tielemans op. Nu, een half jaar later ontvouwt ze haar strategische plannen. Innovatie en ketensamenwerking in de waterwereld zal de komende jaren het speerpunt worden.
pagina 14
Veiligheidsdoppen op chemicaliënflessen en afvaltanks Frisse lucht in het LC-MS-lab
Veiligheidsdoppen op chemicaliënflessen en afvaltanks
Frisse lucht in het LC-MS-lab In het gemeenschappelijke pand van Rikilt en de VWA legt Frans Mabesoone, inkoper laboratorium, een setje doppen en zakjes met gekleurde kunststof staafjes op tafel. De staafjes zijn inlaten die met een schroefdraad op de veiligheidsdop worden gezet en waarop chemicaliënslangen worden aangesloten. Slang en dopinlaten sluiten naadloos op elkaar aan. Zo kunnen er geen stoffen vervluchtigen vanuit de kopruimte in de eluentflessen naar de labzaal.
pagina 19
Veiligheid van handschoenen vaak overschat Gewenst beschermingsniveau uitgangspunt bij handschoenkeuze
Veiligheid van handschoenen vaak overschat
Gewenst beschermingsniveau uitgangspunt bij handschoenkeuze Hoe veilig is een handschoen als de bescherming bij contact met een oplosmiddel 0 seconden bedraagt? En hoe veilig als het materiaal waarvan het gemaakt is in de huid dringt en slecht is voor de gezondheid. De ene handschoen is de andere niet, dat bewustzijn begint nu te groeien...
pagina 22
‘Brouwerij’ voor biobased  bouwstenen
‘Brouwerij’ voor biobased bouwstenen
Hetty van der Wal, senior onderzoeker, werkzaam bij Wageningen UR Food & Biobased Research, toont een kolf met een gefermenteerde oplossing in het fermentatielab.
pagina 26
NutriControl in Veghel neemt 40  jaar ervaring mee in moderniseringsslag Allround in food, feed en zuivel
NutriControl in Veghel neemt 40 jaar ervaring mee in moderniseringsslag
Allround in food, feed en zuivel Het laboratorium van NutriControl in Veghel, gespecialiseerd in diervoerder-, voedingsmiddelen-, en zuivelanalyses, heeft de afgelopen jaren de verschillende labzalen gemoderniseerd. Er is ook flink geïnvesteerd in nieuwe analytische instrumentatie blijkt tijdens een rondgang met Henk Lamers, Manager Analytical Services en verantwoordelijk voor de laboratoriumafdelingen.
pagina 28
Tiptop kwaliteitsborging grond- en hulpstoffen bij Sanquin Plasma Products Accrediteurs staan met open mond te kijken
Tiptop kwaliteitsborging grond- en hulpstoffen bij Sanquin Plasma Products
Accrediteurs staan met open mond te kijken Sanquin Plasma Products gebruikt een laminair downflow unit om inkomende grond- en hulpstoffen op een veilige manier te kunnen bemonsteren. Elke verpakking passeert een desinfectieruimte, waarna een medewerker in de downflow booth een monster neemt dat op Sanquins kwaliteitslaboratorium volgens specificatie gecontroleerd wordt. Deze systematiek borgt de veiligheid van zowel Sanquins producten als medewerkers.
pagina 32
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag