Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Kort nieuws
03-05-2021  |  75x
Deel dit bericht
Afbeelding ter ondersteuning bericht nieuwe PZZS-lijst

Nieuwe lijst Potentieel Zeer Zorgwekkende Stoffen

Update per 20 april 2021 (RIVM)

Op 20 april jl. heeft het RIVM de lijst van Potentieel Zeer Zorgwekkende Stoffen (PZZS) bijgewerkt en gepubliceerd. Sinds de vorige lijst -gepubliceerd in oktober 2020- zijn er 26 nieuwe stoffen toegevoegd en 11 stoffen verwijderd. De totale PZZS-lijst bevat op dit moment 324 stoffen.

Wat zijn Potentieel Zeer Zorgwekkende Stoffen

Naast de totale ZZS-lijst houdt het RIVM ook een Potentiële ZZS-lijst bij. Voor de stoffen die voorkomen op deze lijst is op dit moment niet zeker of deze ook daadwerkelijk zeer zorgwekkend zijn. Dat kan omdat gegevens op dit moment nog ontbreken of de evaluatie van beschikbare gegevens nog moet plaatsvinden. Wanneer dat onderzoek is afgerond kan een stof van de PZZS-lijst worden verwijderd of definitief gezet worden op de totale ZZS-lijst.

Doel en criteria van de PZZS-lijst

De PZZS-lijst is een hulpmiddel voor bedrijven en verleners van vergunningen. Het doel van deze lijst is bedrijven informeren over deze stoffen om de uitstoot van deze stoffen uit voorzorg te beperken.

Meer informatie

Wilt u weten welke stoffen er op 20 april jl. zijn toegevoegd/verwijderd op de PZZS-lijst? Of de nieuwe PZZS-lijst in Excel ontvangen? Neem dan contact met mij op via de contactbutton.

Bedrijfsinformatie

Meer berichten

RIVM voegt nieuwe stof toe aan ZZS-lijst Update: 27 oktober 2020
RIVM voegt nieuwe stof toe aan ZZS-lijst
Update: 27 oktober 2020 Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft vanadium pentoxide toegevoegd aan de lijst van Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS Zeer Zorgwekkende Stoffen ). Classificatie Het Europese Comité risicobeoordeling (RAC) heeft deze stof als Carc. 1B geclassificeerd. Deze stof wordt in de loop van de tijd opgenomen in bijlage IV van de CLP Classification, Labelling and Packaging verordening. Vooruitlopend op de opname in bijlage IV is vanadium pentoxide op de ZZS-lijst geplaatst omdat deze relevant is voor de vergunningverlening in Nederland. Nieuwe ZZS lijst Wilt u de nieuwe ZZS-lijst in Excel ontvangen? Stuur mij dan een bericht via de contactbutton.
29-10-2020  |  540x  |  Kort nieuws  | 
Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS) Inventarisatie moet eind 2020 gereed zijn
Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS)
Inventarisatie moet eind 2020 gereed zijn De overheid zal in de komende jaren strenger controleren op het gebruik van stoffen die zijn opgenomen op de ZZS-lijst. Het Activiteitenbesluit 2016 bepaalt dat bedrijven de uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen naar lucht en water moet worden voorkomen. Is dit niet haalbaar? Dan bent u verplicht de uitstoot hiervan zoveel mogelijk te beperken. In de komende jaren gaat de overheid steeds strenger controleren op het gebruik van zeer zorgwekkende stoffen. Wettelijke verplichtingen voor stoffen op de ZZS-lijst Uit onderzoek blijkt dat bijvoorbeeld afvalverwerkers weinig inzicht hebben in de aanwezigheid van zeer zorgwekkende stoffen. Heb je hier geen weet van? Dan kun je ook niet actief op zoek naar alternatieven of de uitstoot ervan beperken. Werkt u bedrijven met stoffen die zijn vermeldt op de ZZS-lijst? Dan bent u vanaf 5 januari 2021 verplicht de aanwezige zeer zorgwekkende stoffen te registreren. Hiervoor gaat het Europese agentschap een centrale database inrichten.
12-08-2019  |  1449x  |  Productnieuws  | 
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag