Supplier sign in
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Kort nieuws
22-04-2021  |  155x
Deel dit bericht

EfficiŽnt verzenden en installeren medische apparatuur met RFID-labels

Case Study

Een machinebouwer wilde zijn klantenservice verbeteren en tegelijkertijd de kosten verlagen. Het bedrijf was op zoek naar een partner voor de implementatie van een oplossing om snelle, complete verzendingen van medische apparatuur te ondersteunen en de installatiesnelheid in ziekenhuizen te verhogen.

Oplossing: Traceren met gepersonaliseerde RFID-labels

Samen met een partner stelde Brady een complete en efficiŽnte logistieke oplossing voor, op basis van RFID. Brady bood RFID-labels en gebruiksklare printers aan en onze partner bood gepersonaliseerde software en scanners aan.

Brady selecteerde zijn L-2588-26B RFID-label en paste het formaat van elk label aan tot het gewenste A5-formaat. Een passende RFID-inlay met een leesbereik tot 10 meter werd geÔntegreerd en elk label werd voorzien van acrylkleefstof. De labels kunnen door de klant worden geprogrammeerd en geprint met RFID-printers die door Brady worden geleverd. De labels worden op alle componentverpakkingen van de medische apparatuur aangebracht wanneer deze in het magazijn van de machinebouwer worden verzameld. Hierdoor is niet langer een zichtlijn vereist om elke component te identificeren en wordt identificatie op grotere afstand mogelijk.

RFID-scannerpoorten controleren elke componentverpakking aan de hand van de vrachtlijsten in het ERP-systeem van onze klant. Verkeerde componenten worden gemakkelijk eruit gefilterd en het systeem geeft ook aan welke componenten ontbreken en bevestigt dat een zending compleet is.

Bij aankomst bij de eindgebruiker of ergens anders in de logistieke keten wordt snel gecontroleerd of de lading compleet is door met een RFID-scanner rond de vrachtwagen te lopen. Componentverpakkingen worden efficiŽnter uitgeladen omdat de RFID-labels en gepersonaliseerde software aangeven waar de inhoud moeten worden neergezet. Zo kunnen installateurs componentverpakkingen efficiŽnt organiseren tijdens het lossen.

Via de software geeft het RFID-label op elke verpakking de installateurs ook aanwijzingen over de juiste installatievolgorde. Met behulp van nabijheidswaarschuwingen kunnen de kleinste componentverpakkingen gevonden worden die nodig zijn om het nieuwe medische apparaat in het ziekenhuis snel en efficiŽnt operationeel te maken.

Resultaten: Medische apparatuur sneller operationeel

Met RFID kan medische apparatuur in ziekenhuizen nu sneller operationeel worden gemaakt. EfficiŽntiewinst begint door ervoor te zorgen dat verzendingen van componentverpakkingen voor medische apparatuur naar ziekenhuizen overal ter wereld compleet zijn. Installateurs hebben niet langer zicht nodig op honderden componentverpakkingen en kunnen in plaats daarvan vertrouwen op nabijheidsdetectie met behulp van gepersonaliseerde software en RFID-scanners en RFID-labels die ter plaatse kunnen worden geprint.

Benut de voordelen van RFID in uw omgeving. U krijgt een totaaloplossing met een RFID-label dat voor uw omgeving is ontworpen, tot een geautomatiseerd RFID-systeem.

Bedrijfsinformatie

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag