Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Kort nieuws
10-11-2020  |  530x
Deel dit bericht
Verwerking van COVID-19-monsters van de GGD bij TLR  (Foto: TLR).
Verwerking van COVID-19-monsters van de GGD bij TLR (Foto: TLR).

TLR vergroot regionale COVID-19 testcapaciteit

Het Rotterdamse laboratorium TLR gaat bijdragen aan uitbreiding van de COVID-19 testcapaciteit in de regio Zeeland. TLR is door het Landelijk Coördinatieteam Diagnostische Keten (LCDK) gevraagd om een deel van de testcapaciteit in te zetten voor COVID-19 analyses. Hierop is snel geschakeld. Ook in 2017 werd er vlot op de marktsituatie gereageerd tijdens de Fipronil-affaire, toen er vanuit de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit NVWA plots veel getest moest worden.

Het laboratorium van TLR heeft een BSL2+ status en jarenlange ervaring met virusanalyses in levensmiddelen, waaronder het Norovirus en Hepatitis A. Deze analyses worden onder accreditatie (L059) uitgevoerd. Onlangs werd het testportfolio van het laboratorium uitgebreid met de COVID-19-virus oppervlakteanalyse. Nu zal TLR de capaciteit van COVID-19 verder uitbreiden om de overheid te ondersteunen in het testen van humane swabs.

TLR heeft de door het RIVM vereiste kwaliteitsanalyses uitgevoerd en toestemming gekregen om zelfstandig de COVID-19 diagnostiek uit te voeren.

Bedrijfsinformatie

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag