Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Kort nieuws
20-05-2020  |  335x
Deel dit bericht

SARS-CoV-2 testkit voor immuniteitsonderzoek

Oxford Immunotec heeft de T-SPOT Discovery SARS-CoV-2 testkit gelanceerd die puur gericht is op het onderzoeken van de immuunreactie van T-cellen op het virus. Dit moet nieuwe inzichten geven in de immuniteit tegen COVID-19. Aan de basis van de test staat de door het bedrijf zelf ontwikkelde T-SPOT-technologie die zijn succes heeft bewezen in het tuberculose-onderzoek.

De kit gaat volgens Oxford Immunotec verder dan gewone serologie, omdat de reactie van T-cellen op het virus gemeten wordt en zo onderzocht kan worden hoe sterk het immuunsysteem op SARS-CoV-2 reageerde. Dit is relevante informatie, want er is mogelijk een verband tussen de sterkte van de reactie en de bescherming van het lichaam tegen een nieuwe infectie.

Volgens Phill Keefe, Senior Vice President Product Design, Development and Delivery bij Oxford Immunotec, zijn niet bij iedereen met een COVID-19-infectie de antilichamen te vinden in serologische testen. “Dit probleem zou wel eens forser kunnen zijn dan gedacht, omdat de meerderheid van de geïnfecteerden slechts milde of helemaal geen symptomen heeft. Ook is niet duidelijk in hoeverre de aanwezigheid van antilichamen immuniteit biedt. De respons van T-cellen op het virus is er al voor zich antilichamen gevormd hebben en die kunnen onafhankelijk daarvan bescherming bieden, dus het bestuderen van T-cellen kan ons nieuwe dingen leren over COVID-19-immuniteit.”

Bedrijfsinformatie

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag