Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Kort nieuws
25-03-2020  |  598x
Deel dit bericht
Het testcentrum van Denios voor het nieuwe coronavirus
Het testcentrum van Denios voor het nieuwe coronavirus

Eerste contactloze coronavirus-testcentrum

Veilig voor patiŽnt en medewerkers bij nieuwe coronavirus-uitstrijkjes

Het Duitse Denios, specialist in veilig werken, levert het allereerste mobiele testcentrum voor het contactloos afnemen van een Coronavirus-uitstrijkje. De behoefte in Europa is groot aan dit soort oplossingen om mensen veilig te kunnen laten testen op SARS-CoV-2 dat de besmettelijke luchtwegaandoening COVID-19 veroorzaakt.

Veiligheid staat bij dit testcentrum voorop om direct contact tussen personeel en de potentiŽle patiŽnt te voorkomen. Deze voorziening gegarandeert dat. Na het desinfecteren van de handen, betreedt de patiŽnt via een afsluitbare deur de patiŽntenruimte. Een scheidingswand met raam, doorgeefluik en intercom zorgt voor een strikte scheiding van patiŽnt- en personeelsruimte. Via het doorgeefluik wordt met een staafje bij de patiŽnt een uitstrijkje afgenomen. Onderdruk in de patiŽntenruimte maakt dat daarbij geen virale aerosolen in de personeelsruimte terecht kunnen komen. Het doorgeefluik wordt vanuit de personeelsruimte bediend en is afsluitbaar.

Direct gebruiksklaar

Het plug-and-play testcentrum kan op elke vlakke, stevige ondergrond (bijvoorbeeld beton, klinkers of asfalt) worden geplaatst. Tot een windsnelheid van 25 m/sec is geen extra verankering aan de ondergrond nodig. Een helling maakt de ruimte ook voor mindervaliden goed toegankelijk. De deuren zijn afsluitbaar en uitgerust met een toegangscontrolesysteem. Dit systeem kan vanuit de personeelsruimte worden bediend.
PatiŽnten kunnen afhankelijk van de richtlijnen individueel of met ten hoogste 3 personen tegelijk de ruimte betreden, met inachtneming van de voorgeschreven veiligheidsafstand. De patiŽntenruimte en de personeelsruimte zijn onafhankelijk van elkaar te verwarmen. Het luchttoevoer- en luchtafvoersysteem (met onderdruk in de patiŽntenruimte) werkt op basis van mechanische ventilatie. Luchtafvoer vindt plaats via het dak.

Compleet ingericht

Het testcentrum is standaard uitgerust met maximaal 4 stoelen per ruimte en biedt in de personeelsruimte een tafel, een EHBO-voorziening met oogspoeling en een compleet gemonteerde wasbak (toevoer en afvoer naar buiten). Andere uitvoeringen zijn op aanvraag leverbaar. De PVC-vloer is naadloos gelast. Alle overige oppervlakken zijn eveneens naadloos uitgevoerd en gemakkelijk te reinigen. Het gehele compartiment wordt aangesloten via de centrale schakelkast aan de buitenkant (CEE conform IEC-60309).

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde expertises

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag