Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Kort nieuws
25-03-2020  |  474x
Deel dit bericht

Snelle start met ontwikkeling COVID-19 vaccin mogelijk door CEPI

De Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) is een wereldwijd samenwerkingsverband dat de ontwikkeling van vaccins tegen nieuwe infectieziekten financieert en coördineert. Direct na de uitbraak zijn ze gestart met bijeenbrengen van de juiste mensen. Ze hebben 10 projecten voor de ontwikkeling van een vaccin geselecteerd en werken voor COVID-19 samen met onder andere Moderno, een consortium van het Institut Pasteur en de University of Hong Kong.

CEPI werft op het moment de broodnodige fondsen om het onderzoek naar COVID-19 vaccins ook in de toekomst te kunnen blijven ondersteunen.
Ook denkt CEPI nu al verder in de toekomst, als er weer een pandemie komt, kunnen we zorgen dat we er dan beter op zijn voorbereid? Kunnen we de lessen die we nu leren omzetten in een proactieve strategie?

Bedrijfsinformatie

Meer berichten

Hoe snel is er een medicijn tegen het coronavirus? Farmacie slaat de handen ineen
Hoe snel is er een medicijn tegen het coronavirus?
Farmacie slaat de handen ineen Ook Bio-Europe Spring ging online vanwege het Coronavirus. Maandag was er een paneldiscussie ‘Combating Corona Virus’ waarin producenten, ontwikkelaars en fondsen waren vertegenwoordigd. Een korte impressie van de bijeenkomst waaruit blijkt dat iedereen de handen ineen slaat om geschikte medicijnen te ontwikkelen voor bestrijding van het Corona-virus. Bijzonder is de samenwerking en daadkracht. Er zijn grofweg 3 paden die bewandeld worden: •Vaccinproductie: een vaccin zet je eigen lichaam aan tot het maken van antilichamen, dit vraagt tijd, mede in verband met de kwaliteits- en veiligheidstesten. Het kost onder andere tijd om antilichamen aan te maken. Hier werken verschillende partijen aan op verschillende manieren. •Productie van passieve vaccins met antilichamen, deze zijn gelijk gereed om het werk te kunnen doen, het immuunsysteem bouwt alleen geen herinnering op. Het verdwijnt weer uit je lichaam. Het kan worden ingezet om medewerkers in de zorg tijdelijk te
24-03-2020  |  761x  |  Kort nieuws  | 
Biotechnology Innovation Organization zet Coronavirus Hub op Delen van testkits en andere middelen
Biotechnology Innovation Organization zet Coronavirus Hub op
Delen van testkits en andere middelen Het coronavirus zet ons momenteel voor ongekende uitdagingen. De Biotechnology Innovation Organization (BIO) wil ervoor zorgen dat belangrijke onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma`s kunnen worden voortgezet. Om dit te bereiken, heeft BIO de Coronavirus Hub opgezet om bedrijven met capaciteit en middelen te verbinden met degenen die ze nodig hebben. De hub stelt gebruikers in staat om aanvragen voor dringend noodzakelijke items te plaatsen en de beschikbaarheid van voorraden en capaciteit aan te kondigen. De portal maakt in realtime verbinding via aangepaste en doorzoekbare berichten. De hub is opgezet in samenwerking met Healthcare Ready. Meer over BIO BIO is `s werelds grootste handelsvereniging die biotechnologiebedrijven, academische instellingen, staatsbiotechnologiecentra en aanverwante organisaties in de Verenigde Staten en in meer dan 30 andere landen vertegenwoordigt.
24-03-2020  |  487x  |  Kort nieuws  | 
Corona: lucht niet recirculeren Advies REHVA beschikbaar
Corona: lucht niet recirculeren
Advies REHVA beschikbaar De Federation of European Heating, Ventilation and Airconditioning Associations heeft een richtlijn uitgebracht hoe om te gaan met ventilatie in gebouwen in relatie tot de uitbraak van het Coronavirus: zie link. In het kort: lucht niet circuleren. Niet op centraal niveau en niet op decentraal niveau.
19-03-2020  |  1187x  |  Kort nieuws  | 

Gerelateerde expertises

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag