Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kort nieuws
07-02-2020  |  202x
Deel dit bericht
Vernieuwde Laboratorium Magnel-Vandepitte is op 4 februari feestelijk geopend. (Foto: UGent)
Vernieuwde Laboratorium Magnel-Vandepitte is op 4 februari feestelijk geopend. (Foto: UGent)

Laboratorium Magnel-Vandepitte heropend

Het vernieuwde Laboratorium Magnel-Verpitte van de Universiteit Gent is op 4 februari feestelijk geopend.. Het bundelt de krachten van de vakgroep ‘Bouwkundige Constructies en Bouwmaterialen’. Specifiek gaat het om het Laboratorium Magnel voor Betononderzoek, het Laboratorium voor Modelonderzoek, de groep Industriële wetenschappen (campus Schoonmeersen) en de groep Combustion, Fire and Fire Safety.

Het nieuwe laboratorium werd vernoemd naar de illustere professoren Gustave Magnel en Daniël Vandepitte. Magnel was oprichter van het Laboratorium Magnel en pionier op vlak van voorgespannen beton. Vandepitte richtte het Laboratorium voor Modelonderzoek op en was gespecialiseerd in instabiliteit van schaalconstructies.

Blikvangers in het lab zijn de 3D-betonprinter, faciliteiten voor grootschalige proeven en data-acquisitie, en de infrastructuur voor zelfheling en kruip, brand, constructief gebruik van glas, proeven op verse mortel en alternatieve bindmiddelen. Prof. Nele De Belie wordt hoofd van het Laboratorium Magnel-Vandepitte.

Bedrijfsinformatie

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag