Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kort nieuws
08-10-2019  |  486x
Deel dit bericht

Analytische uitdagingen in voedingsonderzoek

Bezoek het LabAnalyse event op 7 november aanstaande

Tijdens LabAnalyse komen diverse sprekers aan het woord over analysetechnieken die gebruikt worden in voedingsonderzoek. Zo bespreekt dr. Maurien Olsthoorn van DSM Biotechnology Center de uitdagingen bij de biotechnologische ontwikkeling van voedselingrediŽnten. Prof. dr. Joeri Vercammen van de Universiteit van Gent spreekt over het gebruik van SIFT-MS Aroma-analyse om zo de geografische oorsprong van mediterrane olijfolie te verifiŽren. En dr. Twan America van de WUR praat over het gebruik van massaspectrometrie voor de detectie en kwantificering van meerdere allergenen in voeding.

DSM produceert een breed scala aan biotechnologische producten zoals enzymen, culturen, meervoudig onverzadigde vetzuren en celextracten. De analytische uitdaging in biotechnologische innovaties is het identificeren en kwantificeren van een grote verscheidenheid aan interessante verbindingen binnen en buiten microbiŽle cellen, in producten, voedseltoepassingen en bio processen. In haar presentatie toont dr. Maurien Olsthoorn voorbeelden hoe slimme combinaties van analytische technologieŽn gecombineerd met geavanceerde data-analyse en interpretatie nieuwe inzichten mogelijk maken in de moleculaire basis van voedsel en onze bio-gebaseerde ingrediŽnten.

Onder de titel ďBeating the Food MaffiaĒ gaat prof. dr. Joeri Vercammen van de Universiteit van Gent in zijn presentatie dieper in op de technieken die zijn gebruikt bij het verifiŽren van de geografische afkomst van olijfolie. 130 monsters uit zes verschillende mediterrane regio's werden onderzocht met behulp van selected ion flow tube mass spectrometry (SIFT-MS) in combinatie met chemometrie.

Liquid Chromatography Ė Mass Spectrometry (LC-MS) is een uitstekende methode voor een gevoelige en hoge resolutie detectie en kwantificering van diverse uiteenlopende componenten. Targeted LC-MS (met multiple reaction monitoring: MRM) is in potentie een zeer krachtig alternatief voor ELISA bij allergeen detectie en kwantificering. Dr. Twan America van Wageningen Plant Research vertelt tijdens LabAnalyse over de verschillende aspecten die zijn onderzocht voor de ontwikkeling van een efficiŽnte en praktische analyseprocedure voor multiplex-detectie van verschillende allergeenbronnen in diverse voedselmatrices.

Schrijf nu in voor LabAnalyse 2019 om deze lezingen te volgen.

Bedrijfsinformatie

Gerelateerd event

Gerelateerde berichten

LabAnalyse event 2019, over ontwikkelingen in het lab over miniaturisering, uitdagingen in voedingsonderzoek, PAT en meer
LabAnalyse event 2019, over ontwikkelingen in het lab
over miniaturisering, uitdagingen in voedingsonderzoek, PAT en meer Op donderdag 7 november 2019 vind in Congrescentrum 1931 in Den Bosch het LabAnalyse event plaats. Deze dag biedt veel informatie over de laatste ontwikkelingen in het laboratorium, zoals machine learning, PAT en miniaturisering van analytische instrumenten. Zo spreekt Henk-Jan van Manen van Nouryon over het gebruik van Process Analytical Technology om de veiligheid, efficiŽntie en duurzaamheid van productieprocessen te verbeteren. Joost Groen gaat in op de basis van gasanalyse: de nationale meetstandaarden bij VSL. En prof. dr. Han Gardeniers van MESA+/ Universiteit Twente bespreekt de bijdrage van microfluidics aan ontwikkelingen in het analytisch-chemische veld. De miniaturisering van analytische instrumenten en de mogelijkheid om met extreem kleine monsterhoeveelheden te werken zonder de kwaliteit van de analyse te verliezen komen aan de orde. Het volledige programma vindt u op de website. Hier kunt u zich ook inschrijven voor dit event.
03-10-2019  |  356x  |  Kort nieuws  | 
De chemie van het vingerspoor Bezoek de lezing tijdens LabAnalyse 2019
De chemie van het vingerspoor
Bezoek de lezing tijdens LabAnalyse 2019 Vingersporen worden al meer dan 100 jaar gebruikt als identificatiemiddel. De patronen in de huid op de vingers en handpalm wordt als uniek verondersteld. Een vingerspoor wordt ook gezien als een bewijs van contact. Dit bij elkaar opgeteld maakt dat een vingerspoor als een belangrijk bewijsmiddel kan dienen in een gerechtelijk onderzoek. Toch kunnen er vragen onbeantwoord blijven rondom een spoor. Heeft het wel iets met het delict te maken? Onder welke omstandigheden is het geplaatst? Wat heeft de donor van het spoor daadwerkelijk achtergelaten? De chemische samenstelling van vingersporen is al geruime tijd een onderwerp van onderzoek bij verschillende academische en forensische instituten. Bij het Nederlands Forensisch Instituut wordt onderzoek gedaan naar de toepassing van technologie die meer informatie kan geven over de donor van een vingerspoor en hoe deze informatie in de praktijk kan worden gebruikt om vragen rondom een delict te beantwoorden. Chemisch analytische
05-09-2019  |  400x  |  Kort nieuws  | 
Voorbereiden van studenten op de dagelijkse praktijk LabAnalyse event, 7 november Congrescentrum 1931 Den Bosch
Voorbereiden van studenten op de dagelijkse praktijk
LabAnalyse event, 7 november Congrescentrum 1931 Den Bosch De ontwikkelingen in de analytische chemie volgen elkaar in rap tempo op. Complexe technieken zoals gaschromatografie - massaspectrometrie (GC-MS) en vloeistofchromatografie - massaspectrometrie (LC-MS) lijken de norm te zijn geworden, in plaats van de uitzondering. Via onderwijsprogramma's worden studenten getraind in het begrijpen en beheersen van deze geavanceerde analytische technieken. Veel studenten doen persoonlijke ervaring op via hun (afstudeer) projecten. Toch is er een kloof tussen de praktijk in de academische wereld en in het echte leven. In het echte leven zijn mensen niet op zoek naar technieken. In plaats daarvan proberen ze monsters te analyseren en problemen op te lossen. Voor een deel wordt dit aangepakt door de COAST-talentprogramma's, waarin beroepsgerichte BSc (HLO) en academische MSc-studenten worden blootgesteld aan een veel breder scala aan technieken en problemen dan een enkele instelling kan dekken. Ondanks al deze onderwijsprogramma's kunnen
03-09-2019  |  463x  |  Kort nieuws  | 
Inschrijving LabAnalyse event geopend Donderdag 7 november, Congrescentrum 1931 Den Bosch
Inschrijving LabAnalyse event geopend
Donderdag 7 november, Congrescentrum 1931 Den Bosch Het LabAnalyse event behandelt actuele analysemethoden binnen laboratoria. Ook onderwerpen als machine learning, lab efficiŽntie, de aansluiting van opleidingen op het werkveld en innovaties komen aan bod in het uitgebreide conferentieprogramma. Zo geeft prof. dr. Gardeniers van de Universiteit Twente / het MESA+ Instituut een presentatie over microfluidics in de chemische analyse en spreekt Henk-Jan van Manen over Process Analytical Technology (PAT). Verder passeren interessante lezingen vanuit onder meer de Universiteit van Gent, PacMed, Charles River Laboratories en Wageningen Plant Research de revue. Naast het conferentieprogramma presenteren toonaangevende leveranciers van analyseapparatuur, reagentia, labbenodigdheden en overige labanalyseproducten zich in de Kuip met een table-top stand. LabAnalyse 2019 vindt plaats op donderdag 7 november in Congrescentrum 1931 in Den Bosch. Schrijf nu in via de website.
02-07-2019  |  636x  |  Kort nieuws  | 
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag