Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kort nieuws
12-08-2019  |  432x
Deel dit bericht

Gratis werkplekinstructiekaart in taal naar keuze

Het veiligheidsinformatieblad (VIB) is met 16 rubrieken erg uitgebreid en daarom soms moeilijk leesbaar. Elk bedrijf is verplicht om medewerkers te informeren over de gevaren die een chemisch product met zich mee kan brengen. Natuurlijk wilt u deze informatie zo beknopt mogelijk verstrekken met bijbehorende GHS pictogrammen en Arbo pictogrammen.

Zo ontvangt u een gratis WIK
Als eerste kennismaking met Chemwatch verstrekken wij een gratis werkplekinstructiekaart(WIK) naar keuze. Stuur ons het VIB van uw leverancier en geef aan in welke taal u de WIK wilt ontvangen.

Liever een WIK ontvangen voor een door uw samengesteld product (mengsel)? Neem ook dan contact met ons op zodat we dit voor u kunnen realiseren.

Over Chemwatch
Sinds de oprichting in 1989 in 1989 heeft Chemwatch een grote staat van dienst opgebouwd bij organisaties die gebaat zijn bij chemicaliŽn management oplossingen. Zo worden de applicaties gebruikt bij 6 van de top 20 Fortune 500 bedrijven. De producten en diensten van Chemwatch vinden hun weg bij ruim 5000 organisaties wereldwijd via agentschappen en kantoren in meer dan 20 landen.

De applicatie geeft uw bedrijf voldoende handvatten om op een gestructureerde manier invulling te geven aan het 4-stappenplan, welke is opgesteld door Inspectie SZW. Het helpt uw bedrijf o.a. bij het up-to-date houden van VIB's, het automatisch genereren van WIK's, het bijhouden van het eigen register en het uitvoeren van risk assessments conform de COSH Essentials methode.

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde berichten

Het veiligheidsinformatieblad, ook uw verantwoordelijkheid U bent zelf (mede) verantwoordelijk voor de inhoud
Het veiligheidsinformatieblad, ook uw verantwoordelijkheid
U bent zelf (mede) verantwoordelijk voor de inhoud Veilig werken met gevaarlijke stoffen? Dan is het veiligheidsinformatieblad onmisbaar. Daarom is iedere fabrikant, leverancier of importeur verplicht een veiligheidsinformatieblad aan te leveren aan iederen die beroepsmatige handelingen verricht met deze stof/mengsel. Hierbij kunt u denken aan het verrichten van onderzoek, opslag, het ompakken of distributie van stoffen. Het veiligheidsinformatieblad bevat belangrijke informatie over de mogelijk gezondheidsrisicoís en de mogelijke gevaren voor het milieu. Daarnaast bevat het veiligheidsinformatieblad informatie hoe gevaren beperkt of voorkomen kunnen worden. In welke taal moet het VIB beschikbaar zijn? Het veiligheidsinformatieblad moet in Nederland beschikbaar zijn in het Nederlands. Dit is opgenomen in Artikel 31(5) van REACH. Alle overige talen zijn niet verplicht maar kunnen wel bijdragen aan het verbeteren van de veiligheidscultuur. Waarom u (mede) verantwoordelijk bent voor de inhoud Naast de leveranciersverplichting
17-07-2019  |  264x  |  Kennisbijdrage  | 
Werkplekinstructiekaart (WIK) Welke gegevens plaats ik op een WIK?
Werkplekinstructiekaart (WIK)
Welke gegevens plaats ik op een WIK? Elk bedrijf is verplicht om medewerkers te informeren over de gevaren die een chemisch product met zich mee kan brengen. Het veiligheidsinformatieblad (VIB) is vaak erg uitgebreid en daarom soms moeilijk leesbaar. Een werkplekinstructiekaart is niet verplicht, maar veel bedrijven kiezen ervoor om het VIB te vertalen naar een WIK. Welke gegevens plaatst u op een WIK? Hieronder een korte checklist. ✔ CAS nummer + productnaam; ✔ IngrediŽnten van het chemische product; ✔ Kenmerken van het chemische product; ✔ GHS pictogrammen; ✔ EHBO advies; ✔ Handeling(en) in geval van nood; ✔ Pictogrammen beschermingsmaatregelen; ✔ Informatie over opslag en transport; ✔ Brandbestrijding/blusadvies; Vind er een wijziging plaats op het veiligheidsinformatieblad? Vergeet dan niet de werkplekinstructiekaart te voorzien van een update.
12-07-2019  |  797x  |  Kennisbijdrage  | 
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag