Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Kort nieuws
24-02-2020  |  450x
Deel dit bericht

Hergebruikte labapparatuur ondersteunt bijenvolkeren

Door een initiatief van Labrecyling komt een deel van de opbrengst van hergebruikte laboratoriuminstrumentatie ten goede aan de bijenstand. Met de inzameling van refurbished apparaten worden bovendien ook arme landen geholpen die - hier afgeschreven - maar vaak nog prima te gebruiken apparatuur hard nodig hebben, maar niet nieuw kunnen aanschaffen.
Directeur Herwin Smit vertelt hoe hij met zijn bedrijf wil bedragen aan een groenere planeet en het bestaan van mensen kan verbeteren in gebieden waar ze het niet zo breed hebben als in Nederland: "In onze wereld wordt er meer en meer geanalyseerd vanwege de voedselveiligheid en controles op drinkwater en medicijnen, et cetera. De vraag naar analytische instrumenten neemt daarom niet alleen hier toe, maar ook in niet-Westerse landen, waarvan er sommige straatarm zijn. Veel laboratoria aldaar hebben niet de financiën voor nieuw apparatuur, het hoeft ook niet altijd hightech ze zijn, want de arbeidslonen zijn er veel lager dan hier. Zij kunnen goed uit de voeten met wat de tweedehandsmarkt hen te bieden heeft en kunnen met eigen gespecialiseerde arbeidskrachten apparatuur onderhouden, dan wel repareren.

Denk aan GC- en HPLC-systemen die hier meestal binnen 10 jaar afgeschreven en waarvoor hier de reparatiekosten erg hoog zijn. Ze werken vaak nog goed, maar hier in Nederland gooien we ze weg of bieden ze aan de RTA aan voor recycling. Wij vinden dat eeuwig zonde." Hij vervolgt: "Labrecycling hergebruikt chromatografieapparatuur van wereldwijde merken als Agilent, Waters, Shimadzu, Perkin Elmer en Thermo Scientific. Van drie oude HPLC-systemen kunnen wij één of twee goedwerkende systemen maken. Hierdoor worden er veel onderdelen hergebruikt, waarbij nieuwe productie onnodig is en het milieu bespaart blijft. Na refurbishen heeft deze apparatuur een prijs die ook voor armere landen haalbaar is."
En de bijen dan, hoe profiteren die van deze recyclingfilosofie: "Ik ben zelf imker, dus ik weet waar ik over spreek en heb een bijzondere passie voor deze nuttige dieren. De bijen hebben het steeds moeilijker in Nederland. Door enerzijds minder diversiteit aan flora en anderzijds de Varroamijt en pesticiden. De bijen zijn van levensbelang, wanner het gaat om het bevruchten van heel veel groentes en fruit. Om de bijen te helpen, sponsoren wij de lokale bijenvereniging. En financieren wij de kosten voor het inzaaien en beheren van, de momenteel drie percelen bloemetjesland. Elk graslandperceel is nu bewerkt tot bloementjesland, waar specifieke (dracht)planten kunnen groeien. Van deze planten haalt de bij stuifmeel en nectar. Het betreft o.a. korenbloem, bladrammenas, witte klaver, klaproos, phacelia, zonnebloem. Een mooi kleurrijk gezicht. Als bedrijf kunt u deelnemen aan dit bloemetjesland project met een minimum deelname van 250 m2. Met een kleine bijdrage helpt u mee aan de bijenpopulatie en ontvangt u echte honing, puur natuur." Hij besluit: "In de wereld waarin mensen meer en meer kijken naar wat de aarde ons biedt, is recyclen een belangrijke eerste stap. Hergebruik van materialen, grondstoffen en zeker ook goederen en instrumenten wordt alsmaar belangrijker. Het kost heel veel energie om nieuwe producten te maken en deze hebben ook nog eens een hoog prijskaartje. Wij willen graag ons steentje bijdragen om de aarde te ontlasten en daarbij ook nog eens de Nederlandse bij een betere leefomgeving te bezorgen."

Bedrijfsinformatie

Labrecycling B.V.
Labrecycling B.V.
Labrecycling is een Nederlands bedrijf dat gebruikte en gerepareerde chromatografie systemen koopt en verkoopt. De bedrijfsnaam is een combinatie van laboratorium en recycling. Wij combineren deze twee werelden. Labrecycling is het internationaal inkoopkanaal voor gebruikte analytische laboratoriuminstrumenten als: GC, HPLC, GC/MS, LC/MS, AAS & ICP-MS. Systemen van wereldmerken als: Agilent Technologies, Waters, Thermo Scientific, Shimadzu, Perkin Elmer, Varian, Dionex, AB Sciex, CTC Analytics en Gerstel.   Wij kopen gebruikte chromatografie instrumenten van o.a. farmaceuten, die hun laboratoriumapparatuur met regelmaat moeten vervangen. Naast farmaceuten, kopen wij ook in van ziekenhuizen, R&D laboratoria, drinkwaterbedrijven, voedsel -& chemische industrie en van commerciële laboratoria uit diverse landen zoals: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Denemarken en Zwitserland.   De HPLC, GC, GC/MS, LC/MS, AAS & ICP-MS systemen worden verkocht aan niet-Westerse landen, waar ze gebruikt worden in ziekenhuizen, universiteiten, onderzoekcentra en water- voedselbedrijven en aanverwante bedrijven. Voordelen om uw gebruikte analytische systemen te verkopen aan Labrecycling 1. U ontvangt een marktconforme prijs voor uw apparatuur. 2. U heeft geen magazijnopslagkosten. 3. U genereert geld voor aanschaf van nieuwe instrumenten. 4. Met uw hulp werkt u mee aan een beter milieu en het welzijn van de medemens. Geef laboratoriumapparatuur een 2de leven. Het is beter voor het milieu en geeft onze kinderen een betere toekomst, waarin zij leven op een planeet waar onze grondstoffen niet opraken. Labrecycling Save the environment and the bees
Laatst bijgewerkt: 01-11-2019

Meer berichten

Hergebruik apparatuur goed voor de planeet en de bijen Agilent ICP-MS 7500 - 7700 systemen gezocht
Hergebruik apparatuur goed voor de planeet en de bijen
Agilent ICP-MS 7500 - 7700 systemen gezocht Wij zijn op zoek naar Agilent ICP-MS systemen. Specifiek naar de volgende modellen: 7500, 7700 & 7900. Heeft u een systeem dat u graag zou willen verkopen, neem dan contact met ons op. Graag ontvangen wij foto's van het systeem met het type- en serienummer. Het systeem kan worden gedemonteerd en opgehaald worden bij u op locatie. Hergebruik en bijenstand Door een initiatief van Labrecyling komt een deel van de opbrengst van hergebruikte laboratoriuminstrumentatie ten goede aan de bijenstand. Met de inzameling van refurbished apparaten worden bovendien ook arme landen geholpen die - hier afgeschreven - maar vaak nog prima te gebruiken apparatuur hard nodig hebben, maar niet nieuw kunnen aanschaffen. Herwin Smit is imker, dus weet waar hij over spreekt en hij heeft een bijzondere passie voor deze nuttige dieren. De bijen hebben het steeds moeilijker in Nederland. Door enerzijds minder diversiteit aan flora en anderzijds de Varroamijt en pesticiden. De bijen
24-06-2019  |  1118x  |  Kort nieuws  | 
Een overvol magazijn met chromatography apparatuur?
Een overvol magazijn met chromatography apparatuur?
De zomervakantie staat voor de deur, een overvol magazijn. Tijd voor een grondige opruiming. Naast klein verbruikersmateriaal staat daar bijvoorbeeld een grote ICP-MS of AAS te verstoffen. Het is niet alleen geld waard, maar u kunt ook nog eens het materiaal een tweede leven geven. Labrecycling hergebruikt chromatografie apparatuur en heeft ruimte om uw toestellen over te nemen. Weggooien is zonde. Maak uw magazijn overzichtelijk en neem contact met ons op.
07-06-2019  |  1216x  |  Kort nieuws  | 
Gezocht Agilent GC-MS systemen Heeft u 6890-5973 of een jonger model
Gezocht Agilent GC-MS systemen
Heeft u 6890-5973 of een jonger model Labrecycling zoekt voor een relatie in Afrika enkele Agilent GC-MS systemen. Heeft u een GC-MS systeem, welke u niet meer gebruikt of binnenkort wordt vervangen, neem dan contact met ons op. De gezochte modellen zijn: Agilent 6890Plus/6890N-5973N, 6890N-5975C of 7890A/5975C. Heeft u andere chromatografie apparatuur die u wilt verkopen? Neem dan contact op met Labrecycling.
29-05-2019  |  770x  |  Kort nieuws  | 
Zijn uw oude HPLC/ GC/ ICP-MS systemen nog geld waard? Ontvang geld voor uw oude chromatografie apparatuur
Zijn uw oude HPLC/ GC/ ICP-MS systemen nog geld waard?
Ontvang geld voor uw oude chromatografie apparatuur In het magazijn, onder een dikke laag stof, ligt apparatuur weg te roesten. Er ligt geld op de plank, zonder dat u het door heeft. Een nieuw instrument is aangeschaft en wat doen wij met het oude systeem? " Zet het maar in het magazijn neer, voor onderdelen of als back-up" . Dit is het meest gegeven antwoord. Gebeurd dit ook? Nee. Onderdelen passen niet, het kost teveel tijd en geld om de oude unit weer op te starten. Waarom biedt u uw oude HPLC, GC, GC-MS, LC-MS, AAS en ICP-MS niet bij ons aan? En ontvang geld voor uw volgende investering. Labrecycling koopt gebruikte instrumenten en geeft het een 2de leven.
14-05-2019  |  1091x  |  Kort nieuws  | 
Overtallige HPLC systemen worden hergebruikt. Labrecycling geeft analytische laboratoriumapparatuur een 2de leven
Overtallige HPLC systemen worden hergebruikt.
Labrecycling geeft analytische laboratoriumapparatuur een 2de leven Afgeschreven Agilent HPLC systemen, Refurbished Agilent 1100 HPLC systeem, klaar voor een 2de leven, Afgeschreven Waters HPLC systemen, Refurbished Waters 2695 HPLC systemen, klaar voor een 2de leven, Tevreden klant met een refurbished HPLC en GC systeem.
11-04-2019  |  1071x  |  Fotoverslag  | 
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag