Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kort nieuws
05-07-2019  |  549x
Deel dit bericht
Helium Saver

Helium besparen voor GC en GC-MS

Helium is een zeldzaam edelgas

De wereldwijde Heliuminfrastructuur, logistiek en dus het aanbod staan voor grote uitdagingen en veranderingen. Geopolitieke gebeurtenissen, natuurlijke gebeurtenissen, afnemende bronnen, technische gebeurtenissen bij de winningsfaciliteiten en noodzakelijke onderhouds- en revisiemaatregelen beïnvloeden de beschikbaarheid. Dit heeft een sterke impact op de kostenstructuur en dus de marktprijs.

Vanwege de lage prijs en beschikbaarheid is Helium in de afgelopen 30-40 jaar het standaarddraaggas voor de meeste GC-MS-gebruikers geweest. Sinds de Heliumdeficiëntie in 2012/13 is een reeks GC-MS-methoden die vroeger exclusief met Helium als draaggas werden uitgevoerd, gevalideerd voor gebruik met waterstof-draaggas om laboratoria de optie goedkopere alternatieven voor Helium te bieden.
Om rekening te houden met de verschillende viscositeit, vereist de conversie naar waterstof als GC-MS-draaggas een volledige herziening van de bestaande methode. Gevoeligheidsverliezen worden ook aangetroffen, vooral bij zwakkere pompsystemen (kleinere turbopompen.) Met betrekking tot de ontvlambaarheid van waterstof wordt de installatie van een waterstofsensor in de oven van de gaschromatograaf sterk aanbevolen.

Om het verbruik van steeds schaarser en dus duurder Helium te verminderen, heeft Chromtech de Helium EcoSaver-optie voor GC- en GC-MS-systemen ontwikkeld. Bij gebruik van dit systeem wordt alleen Helium verbruikt als het echt nodig is, tijdens een meting of tijdens een voorbeeldsequentie. Daarna wordt de draaggasvoorziening automatisch op een ander gas geschakeld, bijv. stikstof. De overschakeling naar de meetmodus met Helium is ofwel automatisch, door het starten van een meting of een reeks, of handmatig door op een knop op de besturingseenheid te drukken. In beide gevallen maakt een door de gebruiker ingestelde spoeltijd na het omschakelen van het type draaggas mogelijk het verwijderen van resten van b.v. stikstof uit het chromatografische systeem. Pas dan begint de meting of de bemonsteringsserie.

Deze oplossing is beschikbaar voor diverse merken GC’s.
Voor meer informatie neem contact op met GL Sciences B.V..

Bedrijfsinformatie

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag