Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kort nieuws
02-08-2018  |  1452x
Deel dit bericht

Aankomende workshops Metaalkunde & Metallografie MATinspired

Cursussen en workshops bij MATinspired

Vergroot je kennis van metalen en volg een van de volgende workshops in ons materiaalkundig laboratorium: tweedaagse workshop Metaalkunde, op woensdag 10 en donderdag 11 oktober 2018.
Op woensdag 31 oktober en donderdag 1 november 2018 wordt de tweedaagse workshop Metallografie georganiseerd. Ook is er een praktijk-workshop Metaalkunde en Metallografie op vrijdag 2 november 2018.


2-Daagse Workshop Metaalkunde

Voor wie? Medewerkers die werkzaam zijn in de metaalwereld die meer technische basiskennis willen krijgen over metalen en hun eigenschappen. Bijvoorbeeld kwaliteitsmedewerkers, constructeurs, vertegenwoordigers, managers en laboratoriummedewerkers.

Onderwerpen: Structuren van metalen, fasenleer, mechanische eigenschappen, metaalkeuze, warmte-behandelingen en productieprocessen van legeringen.

Rreferentie van een deelnemer: “Goede workshop waar op een duidelijke manier verteld wordt hoe materialen zijn opgebouwd, wat het verschil is in eigenschappen en hoe verschillende normen in elkaar zitten.”

2-Daagse Workshop Metallografie

Voor wie? Voor diegene die meer willen weten over het prepareren en analysen van de structuren van metalen middels microscopie. Bijvoorbeeld kwaliteitsmedewerkers, managers van laboratoria en laboratoriummedewerkers uit de metaalindustrie.

Onderwerpen: Doorslijpen en inbedden van monsters, preparatie van monsters, microscopie, etstechnieken, identificatie microstructuren, hardheidsmetingen en introductie in breukanalyse.

Referentie van een deelnemer: “Zeer interessante training voor een ieder die in de metaalindustrie zit, eigenlijk een must.”


Praktijk-workshop Metaalkunde en Metallografie

Deze workshop is voor mensen die willen kennis maken met de praktijk van metallografie en metaalkundige analyses. Bijvoorbeeld medewerkers die werkzaam zijn in een metaalkundig laboratoria en kwaliteitsmedewerkers. Het is handig zijn als deze cursisten de workshop metallografie hebben gevolgd, maar dit is niet noodzakelijk.

Onderwerpen: Op deze praktijkdag mogen de cursisten zelf metalen monsters prepareren en analyseren met behulp van de microscoop. Hiernaast kunnen deze metalen ook worden geanalyseerd met behulp van spectroscopie en hardheidsmetingen.

Bedrijfsinformatie

Gerelateerd event

metaalkunde bij MATinspired
Inhoud Tijdens deze tweedaagse workshop maakt de cursist kennis met de basis van de metaalkunde. Hierdoor verkrijgt de cursist meer inzicht, waardoor er betere materiaalkeuzes kunnen worden gemaakt. Voor wie? Medewerkers die werkzaam zijn in de metaalwereld die meer technische basiskennis willen krijgen over metalen en hun eigenschappen. Bijvoorbeeld kwaliteitsmedewerkers, constructeurs, vertegenwoordigers, managers en laboratoriummedewerkers. Programma Deze tweedaagse workshop wordt gegeven in het materiaalkundig laboratorium van MATinspired. Theorie wordt afgewisseld met opgaven. Zo wordt het inzicht in de basisbegrippen vergroot. Aan het einde van elke dag doen we nog enkele proeven in het laboratorium. Aan welke begrippen wordt aandacht besteed? Structuren van metalen: • Atomen en bindingen • Kristallen • Afwijkingen in structuren Fasenleer: • Voornaamste fasen in staal • Fasediagrammen Mechanische eigenschappen: • Elastisch en plastisch vervormen • Hardheid en trekproef • Sterkteverhoging Metaalkeuze: • Types staal • Roestvast staal • Gietijzer • Non-ferrometalen Warmte behandelingen Productieprocessen van legeringen Data tweedaagse Workshop Metaalkunde Woensdag 13 en donderdag 13 juni 2019 Tijd: 09.30-16.00 uur. Locatie De workshop wordt gegeven op onze locatie: Gate2 – Aeroparc Gilze-Rijen Ericssonstraat 2 5121 ML Rijen Docent De workshop zal worden gegeven door dr.ir. Niels Kuijpers die veel ervaring en praktische kennis heeft op het vlak van metaalkunde. Bewijs van deelname Na afloop van de workshop krijgt iedere cursist een bewijs van deelname overhandigd. Prijs Kosten voor de cursus: € 895,- per persoon, exclusief BTW, inclusief lesmateriaal en lunch.
12-06-2019 | Workshop | 2 dagen | Rijen | Toegang: Betaald
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag