Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Insight
24-05-2018  |  923x
Deel dit bericht
Marleen van Lokven adviseert de redactie van LABinsights

Combineren en inspireren

Vaak hoor ik van mensen in het lab dat ze zo druk zijn. De implementatie van een nieuw EPD, een ISO-audit, de overgang naar een nieuwe versie van het LISÖ Met je eigen werk loop je zo al achter, laat staan dat je toekomt aan het verbreden van je horizon. Toch zeg ik: claim die tijd. Probeer eens ťťn dag vrij te maken om bij een collegalab of een innovatief bedrijf in de regio een kijkje in de keuken te nemen. Zo kom je op nieuwe, inspirerende ideeŽn en contacten.

Het is alweer even geleden dat ik het genoegen had om deel te kunnen nemen aan ĎInnovatietrip.nlí. Het deelnemersveld bestond uit een gemÍleerd gezelschap van 25 mensen uit de zorg. Zorgprofessionals uit 1e en 2e lijn, bestuurders, beleidsmedewerkers, zorgverzekeraars en ondernemers waren in de groep vertegenwoordigd. Het doel van de innovatietrip was drieledig:

- Ons als groep te laten inspireren door succesvolle instellingen en bedrijven op het gebied van innovaties in de zorg. Die zijn er namelijk meer dan voldoende in Nederland. Op het programma stonden onder andere robotica, serious gaming, logistiek, sensoring en de gevolgen van exponentiŽle ontwikkelingen in de zorg.

- Ons als enthousiastelingen bij elkaar te brengen om elkaars ideeŽn te versterken.

- Ons als groep de vertaalslag te laten maken naar de eigen praktijk.

Gedurende de twee dagen dat we op pad waren, ontstond er mooie kruisbestuiving. Dit werd gekatalyseerd door de innovatieve plekken die we bezochten en de combinatie van de verschillende achtergronden van de deelnemers. Zo heeft het bezoek aan de Dutch Game Garden ons meer inzicht gegeven in hoe je games kan inzetten om vaardigheden eenvoudiger te leren. Een leerzaam voorbeeld was de inzet van de Escape Room in het Spaarne ziekenhuis. Door fouten te mogen maken in de vorm van een spel leer je meer en sneller. Tijdens dit bezoek zijn meerdere nuttige ideeŽn bedacht, waaraan nu uitwerking wordt gegeven. We hebben in Nederland zoveel mooie bedrijven en instellingen die op allerlei facetten bezig zijn met zorginnovatie. Breng ze bij elkaar en leer van mekaar. Het heeft mij inspiratie, nieuwe inzichten en waardevolle contacten opgeleverd om toe te passen in mijn vakgebied. Ik ben sindsdien nog meer een voorstander van het bij elkaar brengen van verschillende specialismen. Een symposium in je eigen vakgebied is waardevol, maar een kijkje in een andere keuken is soms nog inspirerender!

Marleen van Lokven adviseert de redactie van LABinsights
 

Bedrijfsinformatie

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag