Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Vloeistofchromatografie (HPLC) LC-MS
Selecteer
Vloeistofchromatografie (HPLC) LC-MS
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

TLR-directeur Harm Janssens: We draaien de fipronilanalyses vlot  weg
TLR-directeur Harm Janssens: We draaien de fipronilanalyses vlot weg
Sinds het losbarsten van de fipronilaffaire draaien de LCMS/MS-apparaten bij TLR in Rotterdam overuren. Door de ophef rond dit stofje is het aantal pesticidebepalingen bij het contractlaboratorium verdubbeld en zijn extra laboranten aangenomen. In de monstervoorbereidingsruimte van TLR staan stapels met eierdozen. Twee laboranten breken continu eieren die ze in een blender klutsen en daarna afgieten in bakjes met een barcodesticker. De analyses gaan dag en nacht door. Niemand had dit zien aankomen. Zelfs TLR-directeur Harm Janssens niet die toch bekend staat om zijn goede neus voor wat er speelt in de voedingsindustrie. “We deden al fipronil-analyses, maar zelden in eieren.
LABinsights 2017-9, p.14
‘Bijna elk voedingsmiddel  op de mosh/moah-lijst’ Analyse verzadigde en aromatische koolwaterstoffen uit minerale olie bijzonder uitdagend
‘Bijna elk voedingsmiddel op de mosh/moah-lijst’
Analyse verzadigde en aromatische koolwaterstoffen uit minerale olie bijzonder uitdagend De problematiek van verontreiniging door verzadigde en aromatische koolwaterstoffen uit minerale olie is een hot item in de levensmiddelenbranche. Steeds meer voedingsproducenten en supermarktorganisaties laten hun verpakkingen en voedsel op MOSH/MOAH onderzoeken. Tijd voor een update van de wetenschappelijke inzichten over de risico’s, de analysemethoden en de data-interpretatie. Tijdens de IS-X MOSH/MOAH-studiedag bij Interscience in juni bleek dat de problematiek niet nieuw is. Sinds 1988 is er onderzoek geweest naar contaminatie van voedsel door minerale oliecomponenten. En berucht geval uit die tijd waren besmettingen van hazelnoten door minerale olie-verbindingen die via de juten zakken in het product drongen. Die olie, tot zo’n 7% van het gewicht, is nodig om jute zacht te maken voor verwerking. Sinds 1998 mag jute daarom in de EU alleen nog be- handeld worden met plantaardige olie.
LABinsights 2017-8, p.16
Onderzoek centraliseren in plaats van uitbesteden Opening Kiwa Analytical Chemical Laboratory
Onderzoek centraliseren in plaats van uitbesteden
Opening Kiwa Analytical Chemical Laboratory Gezien de vertienvoudiging van de omvang van Kiwa in tien jaar tijd kon het niet uitblijven: afgelopen juni werd in Apeldoorn het Kiwa Analytical Chemical Laboratory geopend. Van hieruit gaat de test-, inspectie- en certifceringsorganisatie tienduizenden analyses, die eerder werden uitbesteed, zelf uitvoeren. Ook derden kunnen voortaan hier terecht voor specificatiebepalingen van aardgas, biogas en groen gas en voor contractonderzoek op het gebied van perfluorverbindingen, kunststof materialen en PCB’s.
LABinsights 2017-7, p.18
Nofalab investeert in applicatie voor mosh/moah-analyses Na de accreditatie kunnen we  los gaan
Nofalab investeert in applicatie voor mosh/moah-analyses
Na de accreditatie kunnen we los gaan Tijdig inspelen op nieuwe vragen in de markt is onderdeel van Nofalabs groeistrategie. Met oog op de mosh/moah-problematiek is geïnvesteerd in een volautomatische applicatie voor onderzoek naar minerale olieverontreinigingen in food, feed en verpakkingen. In twaalf jaar tijd van zes naar honderdzestig medewerkers met laboratoria in Schiedam en de Oekraïne. Dan heb je het als contractonderzoeksorganisatie niet slecht gedaan. In Schiedam beschikt de Nofa Group over twee laboratoria aan de Jan van Galenstraat. Op nr. 41 is microbiologie gehuisvest en sinds 2014 het biobrandstoffenlab op 3 x 400 vierkante meter ter.
LABinsights 2016-5, p.15
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Axel Semrau GmbH & Co. KGDa Vinci Laboratory Solutions B.V.Instrument Solutions Benelux B.V.
JSB, Joint Analytical Systems Benelux B.V.KRSS Europe B.V.LabMakelaar Benelux B.V.
Labrecycling B.V.
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Repareer uw HPLC/GC met originele gebruikte onderdelen Gebruikte chromatografie systemen kunnen nog best een poosje dienstdoen.
Repareer uw HPLC/GC met originele gebruikte onderdelen
Gebruikte chromatografie systemen kunnen nog best een poosje dienstdoen. Oude chromatografie apparatuur worden na zoveel jaren vaak afgeschreven, nadat er geen onderhoud meer wordt verricht door de fabrikant. Maar een technische man of vrouw kan soms ook zelf onderdelen vervangen. Labrecycling koopt en verkoopt zo nu en dan oude GC’S en HPLC’s, die niet meer optimaal werken, maar ideaal zij voor onderdelen. Waarom zouden wij alleen complete systemen hergebruiken en niet de onderdelen? Daar is helemaal niets mis mee. Ziet u het niet zitten om het oude systeem te repareren of voldoet die niet meer aan de eisen van deze tijd? Krijgt u het apparaat niet meer aan de praat? Gooi het alsjeblieft niet weg, maar neem contact op met Labrecycling. U hoeft alleen maar deze 4 stappen te ondernemen en ontvangt een mooi bedrag. WhatsApp, bel of mail ons de volgende gegevens: 1. Welk fabricaat en model 2. Gedetailleerde foto’s 3. Jaar van aanschaf 4. Wordt PC en software meegeleverd Dus denk bij het aanschaffen van een nieuwe HPLC, GC, GC/MS, LC/MS,
07-12-2020  |  306x  |  Productnieuws  | 
Volautomatische monstervoorbereiding en analyse Monsteropwerking en analyse worden één
Volautomatische monstervoorbereiding en analyse
Monsteropwerking en analyse worden één Voor de automatisering van de monsteropwerking bij diverse applicaties biedt Axel Semrau onafhankelijke PAL-oplossingen. Applicatiechemici, software- en hardwareontwikkelaars ontwikkelen op maat innovatieve en robuuste automatiseringsprojecten op verschillende analyseplatforms. Transformatie naar een Chronect workstation is dan een feit. Bij het automatiseren van handmatige monsteropwerking kunnen zelfs handelingen als centrifugeren, filtreren, ultrasoneren, afwegen, oplossen, verdunnen, indampen gekoppeld worden aan GC/MS, LC/MS of bijvoorbeeld FT-IR. Chronect your Lab integreert monstervoorbereiding en analyse voor 24/7 uptime analyse zonder tussenkomst van een analist. De geautomatiseerde aanpak levert robuuste en betrouwbare resultaten op bij een maximale monsterdoorvoer. Wereldwijd zijn applicaties geleverd op het vlak van MOSH/MOAH, MCPD/GE, FAME, Sterolen, PAK’s, Glyfosaat, LC/MS Multiplexing, en het maken van standaarden. De werkstations worden geleverd met een
07-01-2020  |  886x  |  Productnieuws  | 
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag