Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Materialenanalyse en materiaaltesten
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Laboratorium materiaalonderzoek Kiwa Technology
Laboratorium materiaalonderzoek Kiwa Technology
Kiwa Technology in Apeldoorn is een vernieuwd laboratorium voor materiaalonderzoek rijker, na een eerdere modernisering van haar analytisch chemisch laboratorium. De opkomende waterstofeconomie bepaalt in beide labs een steeds groter aandeel in het onderzoek naar gassen en materialen. De verbouwing van het materiaalonderzoekslab werd dit voorjaar afgerond.
LABinsights 2019-8, p.18
Besmet door het metrologievirus
Besmet door het metrologievirus
OMT Solutions is specialist in het karakteriseren van optische materialen en het meten van de optische eigenschappen, en ontwikkelt daar de unieke apparatuur en meetmethodes voor. Oprichter en technische directeur Peter van Nijnatten: “Eigenlijk ben ik na al die jaren nog steeds meer onderzoeker dan ondernemer. Nauwkeurig meten blijf ik gewoon heel interessant vinden. Ooit ben ik besmet geraakt door het metrologie-virus, dat zit nog steeds in me.”
LABinsights 2019-5, p.34
Corrosielab bestrijdt geldverslinder Corrosie is te beschouwen als een nanofenomeen
Corrosielab bestrijdt geldverslinder
Corrosie is te beschouwen als een nanofenomeen De schade door corrosie is enorm. Volgens voorzichtigeschattingen bedraagt die in Nederland al gauw circa 30miljard euro, in België ruim 15 miljard euro. Professor Herman Terryn doet met zijn teams in Delft en Brussel onder- zoek naar dit fenomeen. Begrijpen hoe corrosie ontstaat,is de sleutel tot de bestrijding van het probleem in de industrie en in infrastructurele werken. Het gesprek met prof.dr.ir. Herman Terryn start met een stoomcursus corrosieleer: “Corrosie vergt een potentiaalverschil: er móet een stroom kunnen lopen. Die kan ontstaan door de metaaleigenschappen, maar kan ook het gevolg zijn van een verschil in zuurstofconcentratie in de aanwezige oplossing. Hij vervolgt: “Corrosiebestrijding is ervoor zorgen dat er geen potentiaalverschil optreedt, er geen sprake is van elektrisch contact en/ of het voorkomen dat er elektrolyt aanwezig is.
LABinsights 2018-2, p.22
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Anaspec Solutions BV
ArtTest B.V.
Salm en Kipp
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Behr Labor-Technik apparatuur Nu verkrijgbaar bij Dijkstra Vereenigde
Behr Labor-Technik apparatuur
Nu verkrijgbaar bij Dijkstra Vereenigde Behr Labor- Technik GmbH produceert al ruim 65 jaar een brede range aan laboratorium apparatuur. Kenmerken: klantgericht, duurzaam, innovatief en hoge kwaliteit. Overzicht Behr apparatuur: -Stikstof (eiwit) bepaling volgens Kjeldahl methode -klassieke zure hydrolyse & filtratie opstellingen -Soxhlet, Twisselman of Randall extractie opstellingen -Reflux destillatie units -Destructie units Duitse kwaliteit & service zoals u gewend bent van Dijkstra Vereenigde. Graag sturen wij u een offerte voor uw specifieke applicatie en bieden wij u ook installatie en instructie aan. Klik op de link hiernaast voor meer informatie in onze webshop.
27-11-2020  |  342x  |  Productnieuws  | 
Maatwerk voor ovens, klimaatkasten en baden Producten geheel volgens uw wensen en eisen gemaakt
Maatwerk voor ovens, klimaatkasten en baden
Producten geheel volgens uw wensen en eisen gemaakt Zijn de standaard ovens, klimaatkasten of waterbaden qua afmetingen of andere specificaties niet helemaal geschikt voor uw applicatie? Wij maken deze producten graag helemaal op maat volgens uw wensen en eisen en afgestemd op de gewenste locatie. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan: - grote droogoven / inloop oven / curing oven & transportwagen - grote volumes waterbaden met inzetten, deksel & onderstel op wielen - klimaatkasten met speciale afmetingen - afzuigkasten & inzetrekken voor droogoven en moffeloven - en veel meer.... Hierbij denken wij ook graag mee in de verbetering van logistieke processen. Een groot aantal projecten zijn reeds gerealiseerd bij onze klanten in laboratoria maar ook in de industriële werkomgevingen. Bekijk een aantal voorbeelden via de link hiernaast. Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Maak een vrijblijvend afspraak met onze specialisten.
24-08-2018  |  1644x  |  Productnieuws  | 
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag