Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Materialenanalyse en materiaaltesten
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Laboratorium materiaalonderzoek Kiwa Technology
Laboratorium materiaalonderzoek Kiwa Technology
Kiwa Technology in Apeldoorn is een vernieuwd laboratorium voor materiaalonderzoek rijker, na een eerdere modernisering van haar analytisch chemisch laboratorium. De opkomende waterstofeconomie bepaalt in beide labs een steeds groter aandeel in het onderzoek naar gassen en materialen. De verbouwing van het materiaalonderzoekslab werd dit voorjaar afgerond.
LABinsights 2019-8, p.18
Besmet door het metrologievirus
Besmet door het metrologievirus
OMT Solutions is specialist in het karakteriseren van optische materialen en het meten van de optische eigenschappen, en ontwikkelt daar de unieke apparatuur en meetmethodes voor. Oprichter en technische directeur Peter van Nijnatten: ďEigenlijk ben ik na al die jaren nog steeds meer onderzoeker dan ondernemer. Nauwkeurig meten blijf ik gewoon heel interessant vinden. Ooit ben ik besmet geraakt door het metrologie-virus, dat zit nog steeds in me.Ē
LABinsights 2019-5, p.34
We kunnen hartpatiŽntjes ťcht helpen Onze missie is om de hartklep opnieuw uit te vinden
We kunnen hartpatiŽntjes ťcht helpen
Onze missie is om de hartklep opnieuw uit te vinden Xeltis, trendsetter in onderzoek en ontwikkeling van medische hulpmiddelen, werkt aan een doorbraak in de behandeling van patiŽnten met een hartklepziekte. Het bedrijf is een pionier in zelfherstellende hartkleptechnologie. De eerste klinische studies tonen aan dat deze therapie de kwaliteit van leven van met name kinderen sterk kan verbeteren. GeÔmplanteerde hartkleppen van bio-absorberende polymeren, die geleidelijk vervangen worden door natuurlijk weefsel, waardoor een functionerende, lichaamseigen hartklep wordt opgebouwd. Dit is in een notendop hoe de Xeltis-technologie werkt. Tijdens een bezoek aan de vestiging in het Catalyst gebouw in Eindhoven laat operationeel directeur Alexander GŲhring de laboratoria en kantoren zien voor R&D, productie en langlopende, klinische studies.
LABinsights 2018-5, p.28
Corrosielab bestrijdt geldverslinder Corrosie is te beschouwen als een nanofenomeen
Corrosielab bestrijdt geldverslinder
Corrosie is te beschouwen als een nanofenomeen De schade door corrosie is enorm. Volgens voorzichtigeschattingen bedraagt die in Nederland al gauw circa 30miljard euro, in BelgiŽ ruim 15 miljard euro. Professor Herman Terryn doet met zijn teams in Delft en Brussel onder- zoek naar dit fenomeen. Begrijpen hoe corrosie ontstaat,is de sleutel tot de bestrijding van het probleem in de industrie en in infrastructurele werken.
Het gesprek met prof.dr.ir. Herman Terryn start met een stoomcursus corrosieleer: ďCorrosie vergt een potentiaalverschil: er můet een stroom kunnen lopen. Die kan ontstaan door de metaaleigenschappen, maar kan ook het gevolg zijn van een verschil in zuurstofconcentratie in de aanwezige oplossing. Hij vervolgt: ďCorrosiebestrijding is ervoor zorgen dat er geen potentiaalverschil optreedt, er geen sprake is van elektrisch contact en/ of het voorkomen dat er elektrolyt aanwezig is.
LABinsights 2018-2, p.22
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Anaspec Solutions BVArtTest B.V.
MicromeriticsSalm en Kipp
Westfalen†Gassen Nederland BV
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag