Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Labautomatisering
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Preview LabAutomation 2019
Preview LabAutomation 2019
Op dinsdag 26 maart vindt in 1931 Congrescentrum Brabanthallen in Den Bosch de elfde editie van LabAutomation plaats. De highlights. Bezoekers van LabAutomation kunnen zich tijdens deze dag goed en volledig laten informeren over automatiserings-, robotiserings- en software-oplossingen in het lab. Kennis- uitwisseling staat tijdens dit evenement centraal. Innovatieve technologieën en trends, en praktisch oplossingen en ervaringen op automatiseringsgebied bij labs komen aan bod in het conferentieprogramma. In de pauzes kan een bezoek gebracht worden aan de informatiemarkt waar leveranciers hardware- en software-oplossingen tonen.
LABinsights 2019-2, p.11
Kunstmatige intelligentie in het lab is nog vrij nieuw Expertvisie: CTO Frido Emans Digi.Bio
Kunstmatige intelligentie in het lab is nog vrij nieuw
Expertvisie: CTO Frido Emans Digi.Bio Digi.Bio ontwikkelt een bioprocessor die Digital Microfluidics koppelt aan kunstmatige intelligentie. In juli leverde dit het bedrijf de Anthony Fokker prijs 2018 op, een van de drie Nederlandse Data Science prijzen. CTO Frido Emans: “Wij maken biologie programmeerbaar.” En misschien nog wel belangrijker: Digi.Bio maakt onderzoeksresultaten reproduceerbaar. “In microbiologisch onderzoek komen veel repetitieve handelingen voor, zoals pipetteren”, zegt Emans. “Dat is saai en foutgevoelig werk. Het leidt ook tot informatieverlies doordat de gepipetteerde hoeveelheid niet supernauwkeurig is.” Natuurlijk kent Emans pipetteerrobots. “Deze machines zijn duur en beperkt in wat de onderzoeker er mee kan.” Digi.Bio kiest in plaats van pipetteren voor Electrowetting (EWOD) en Digital Microfluidics (DMF). EWOD is het door middel van een elektrische velden verplaatsen van druppeltjes van een zeer precieze omvang op een substraat.
LABinsights 2018-9, p.22
Total Lab Automation realiteit in LUMC Conceptueel denken maakt kernlaboratorium klinische chemie toekomstbestendig
Total Lab Automation realiteit in LUMC
Conceptueel denken maakt kernlaboratorium klinische chemie toekomstbestendig Een modern, grotendeels gerobotiseerd laboratorium dat monstermateriaal snel, veilig en accuraat weet te verwerken volgens gestandaardiseerde procedures en dat afdelingen met elkaar verbindt. Toekomstmuziek? Het is al operationeel in het Leids Universitair Medisch Centrum. De huidige generatie robots is compliant, gemaakt om mensen te helpen. Vanuit die gedachte is er in het LUMC jarenlang gewerkt aan een kernlab dat geavanceerd, goed geoutilleerd en bovendien toekomstbestendig is. Dat ging niet zonder slag of stoot, want er moesten meerdere laboratoria worden samengevoegd. Ook was het noodzakelijk het diagnostische proces en het laboratoriuminformatiesysteem (LIS) opnieuw in te richten, de werkwijze te standaardiseren en een nieuw kwaliteitssysteem te ontwikkelen. De praktijk in de Deense laboratoria was mede een inspiratiebron voor dit traject.
LABinsights 2018-8, p.26
Meer items (2)
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Anaspec Solutions BVAnton Paar Benelux BVBAAxel Semrau GmbH & Co. KGDimensional InsightFluxana GmbH & Co. KGGL Sciences B.V.
Instrument Solutions Benelux B.V.Interscience B.V.INTOS Interior SolutionsJSB, Joint Analytical Systems Benelux B.V.KertezaNBS Scientific Benelux
NL42 consulting | Paperless Lab projectsSiemens Industry Software Netherlands BVSkalar Analytical B.V.Sopachem B.V.Suurmond BVThermo Fisher Scientific
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag