Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Gaschromatografie (GC) GCxGC
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

‘Wetenschappelijk benaderen hoe een speurhond ruikt’
‘Wetenschappelijk benaderen hoe een speurhond ruikt’
Aan de Universiteit van Luik zet professor Jean-François (Jef) Focant GCxGC in voor analyses van vluchtige verbindingen. De scheiding van componenten over twee kolommen met aansluitend vluchttijd massaspectrometrische detectie (TOF-MS) genereert een soort vingerafdruk die perspectieven biedt voor bijvoorbeeld forensisch onderzoek, metabolomics, petroleomics, kankeronderzoek en diagnostiek van ziektes.
LABinsights 2019-6, p.19
Schijnveiligheid is een kwalijke zaak Laat een robot werken met gevaarlijke stoffen
Schijnveiligheid is een kwalijke zaak
Laat een robot werken met gevaarlijke stoffen Het steeds lager moeten meten van concentraties milieuverontreinigende stoffen vereist geavanceerde, hybride instrumentatie en een geautomatiseerde monstervoorbereiding om grote monsteraantallen snel, reproduceerbaar en veilig te analyseren. Dit signaleert Sander Affourtit, country manager JSB Benelux. Redactie & fotografie: FOODnote “Lekker goedkoop die badeendjes bij de Action, denken consumenten. Wat ze niet weten, is dat veel van deze producten uit China worden afgekeurd voor ze op de markt komen, omdat de EU-regelgeving steeds meer restricties stelt aan de hoeveelheid PAKs en weekmakers, de ftalaten, en brandvertragers die erin mogen zitten. De gehalten in Chinese producten zijn vaak te hoog. Het is een bekend probleem bij de import van goedkope artikelen uit China. Daarom wordt er strikter op gecontroleerd. Het moet wel veilig zijn. Deze focus op veiligheid en de trend naar steeds lager meten zie ik ook in andere milieusectoren terug. Denk aan de bepaling van Mosh/Moah in voedingsmiddelen, glyfosaten afkomstig van Roundup in landbouwproducten en geneesmiddelenresten in ons milieu.
LABinsights 2018-5, p.16
Chromatografie - massaspectrometrie: wie levert wat? Tabel met overzicht van leveranciers
Chromatografie - massaspectrometrie: wie levert wat?
Tabel met overzicht van leveranciers Deze tabel is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld op basis van reacties op een toegestuurde vragenlijst. Aan de inhoud van deze tabel kunnen geen rechten worden ontleend. De redactie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden. Alleen van respondenten zijn recente specificaties opgenomen over apparatuur, specialisaties, markten en introducties.
LABinsights 2018-1, p.18
‘Honderden isomeren  op een grote hoop’ Onderzoeker Maurus Biedermann
‘Honderden isomeren op een grote hoop’
Onderzoeker Maurus Biedermann Maurus Biedermann is onderzoeker bij de ‘Zwitserse VWA’ in het kanton Zürich. Hij geldt als een van de grootste experts op het gebied van de typering van minerale olieverontreinigingen in voedingsproducten. Lees hier zijn tips en tricks bij het MOSH/MOAH-onderzoek. “De uitdaging is dat je niet naar één bepaalde stof aan het zoeken bent, je hebt te maken met een honderden isomeren op een grote hoop. In het chromatografiespectrum moet je oppassen voor vals positieven. Pieken in het spectrum uit het voedsel zelf mag je niet tot MOSH rekenen. Die zijn immers niet afkomstig van minerale olie. Echt een probleem mag dat niet opleveren bij een ervaren analist. Het patroon van minerale olie-componenten is erg specifiek en goed te herkennen, net als dat van bijvoorbeeld natuurlijke paraffines, zoals waslagen op fruit. Mocht er sprake van overlap zijn - wat kan voorkomen - dat wordt de interpretatie wat complexer.”
LABinsights 2017-8, p.24
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Axel Semrau GmbH & Co. KG
Interscience B.V.
JSB, Joint Analytical Systems Benelux B.V.
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag