Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
FTIR Spectroscopie
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Doorbraak in de kwaliteitscontrole van zuivel Bestseller FT-NIR-melkanalyser
Doorbraak in de kwaliteitscontrole van zuivel
Bestseller FT-NIR-melkanalyser Er is nu een nieuwe, onderhoudsvrije FT-NIR analyser voor veeleisende én routinematige kwaliteitscontroles van zuivelproducten op belangrijke parameters als vet, eiwitten en droge stof. Met deze technologie behoren wachttijden, reiniging, gedoe met chemicaliën, besmettingsrisico’s en versleten meetcellen tot het verleden. “In IR-melkanalysers als de Milkoscan van Foss en de Lactoscope van Delta Instruments worden pompjes en slangetjes gebruikt; die kunnen wel melk opzuigen, maar ingedikte melk met een hoog drogestofgehalte natuurlijk niet”, zegt Marcel Ardon, directeur van Anaspec. “Eigenlijk gek, op dat punt zijn ze nauwelijks de automatische espressomachine voorbij. Met onze nieuwe FT-NIR-melkanalyser kunnen we dat wel, en die is bovendien onderhoudsvrij. De ijklijnen werden al ontwikkeld in samenwerking met een primair lab, hij is dus klaar voor gebruik.”
LABinsights 2019-2, p.26
IR-spectroscopie in de supermarkt brengt lab naar binnenzak Foodscan met je mobiel?
IR-spectroscopie in de supermarkt brengt lab naar binnenzak
Foodscan met je mobiel? Consumenten kunnen nu zelf met voedselscanners analytische metingen doen aan hun etenswaren met hun mobiele telefoon.Het RIKILT Wageningen UR doet onderzoek naar de verdere ontwikkeling van deze revolutionaire technologie. De tijd dat infrarood spectroscopie een analysetechniek was die was voorbehouden aan gespecialiseerde laboratoria met grote of minder grote spectrometers is sinds 2016 definitief voorbij. Het kan tegenwoordig zomaar gebeuren dat u in de supermarkt iemand tegenkomt die even snel een infrarood spectrum bepaalt met zijn mobiele telefoon, bijvoorbeeld om te controleren hoeveel vet er eigenlijk zit in het stukje biefstuk dat hij wil kopen.
LABinsights 2017-1, p.16
Mooie  toekomst voor  FT-NIR,  maar vergeet  de mythes!”
Mooie toekomst voor FT-NIR, maar vergeet de mythes!”
Nabij-infraroodspectroscopie is een ideale techniek voor snelle screening van eigenschappen van grondstoffen en het controleren van de samenstelling van (eind) producten. Monstervoorbereiding is er niet of nauwelijks. Allemaal waar, maar wel onder strenge randvoorwaarden, stellen directeur-eigenaren Marcel Ardon en Jody Hoefs van Anaspec Solutions. NIR vereist veel kennis en ervaring, anders worden de te vaak hoge verwachtingen niet waargemaakt. De trend is minder mensen op het lab en geautomatiseerd en online meten. Een directeur van een voedingsmiddelen­ fabriek hoort over online NIR, ziet zijn lab als sluitpost en denkt dat hiermee wel zijn natchemische analyses vervangen kunnen worden. Niet dus. Een NIR-applicatie kopen is één, de configu­ ratie daadwerkelijk laten aansluiten op het proces en de juiste getallen online meten is een stuk lastiger.”
LABinsights 2016-5, p.6
NutriControl in Veghel neemt 40  jaar ervaring mee in moderniseringsslag Allround in food, feed en zuivel
NutriControl in Veghel neemt 40 jaar ervaring mee in moderniseringsslag
Allround in food, feed en zuivel Het laboratorium van NutriControl in Veghel, gespecialiseerd in diervoerder-, voedingsmiddelen-, en zuivelanalyses, heeft de afgelopen jaren de verschillende labzalen gemoderniseerd. Er is ook flink geïnvesteerd in nieuwe analytische instrumentatie blijkt tijdens een rondgang met Henk Lamers, Manager Analytical Services en verantwoordelijk voor de laboratoriumafdelingen.
LABinsights 2016-1, p.28
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Anaspec Solutions BV
JSB, Joint Analytical Systems Benelux B.V.
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

SurveyIR FT-IR Microscoop Accessoire Uw bestaande FTIR uitbreiden met een microscoop?
SurveyIR FT-IR Microscoop Accessoire
Uw bestaande FTIR uitbreiden met een microscoop? De SurveyIR™ is een nieuw FT-IR Microspectroscopie-accessoire die is ontworpen om de ultieme gebruikerservaring te bieden voor een breed scala aan microanalyse-technieken. Het unieke ergonomische ontwerp maakt een naadloze interactie mogelijk tussen gebruiker en instrument. De compacte configuratie en uitlijningsvrij optisch ontwerp van de SurveyIR maken eenvoudige montage in het FT-IR spectrometer-monstercompartiment mogelijk. Vanwege het compacte ontwerp past de SurveyIR in de meeste commercieel verkrijgbare FT-IR-spectrometers.  Hoge kwaliteit beelden Visuele beelden van hoge kwaliteit worden geproduceerd via een 5.0 MP kleurencamera met hoge resolutie en een gezichtsveld van 1900 μm. Optische beelden met een hoge scherptediepte maken een snelle localisatie en uitlijning van het monster in reflectie, transmissie en ATR modi mogelijk. Een keuze uit drie ingebouwde LED-verlichtingsmodi (transmissie, reflectie en schuine of donkere veldverlichting) creëert een
12-06-2019  |  1113x  |  Productnieuws  | 
Quest diamant ATR accessoire voor uw FTIR Hoogwaardige single-reflectie ATR accessoire van Specac
Quest diamant ATR accessoire voor uw FTIR
Hoogwaardige single-reflectie ATR accessoire van Specac Het Quest ATR accessoire is een hoogwaardig single-reflectie ATR accessoire van Specac. Het innovatieve optische ontwerp en duurzame monolithische diamant ATR kristal optie, staat garant voor de hoogste prestatie voor ATR spectroscopie. Kaplan Scientific biedt u dit krachtige ATR accessoire, inclusief het diamant kristal nu aan voor een zeer scherpe prijs.Neem contact op met ons voor meer informatie. Dit accessoire is compatibel met nagenoeg alle spectrometer modellen en wordt geleverd inclusief bodemplaat.. Vier verwisselbare ATR kristal pucks zijn beschikbaar: Diamant: 7800 cm-1 tot 400 cm-1 Uitgebreide range diamant: 10000 tot 40 cm-1. ZnSe: 7800 tot 500 cm-1 Ge: 5500 tot 480 cm-1 Voordelen van de Quest zijn o.a.: - Uitmuntende prestaties - Volledig reflecterende goud gecoate optiek - Geen ZnSe aanwezig in optische pad voor de diamant opties - Volledige spectrale bereik van de spectrometer is beschikbaar (afhankelijk van de spectrometer uitvoering,
10-06-2019  |  1157x  |  Productnieuws  |   | 
Rocket - FTIR fiber ATR-spectrometer Meest compacte glasvezel gekoppelde FT-IR
Rocket - FTIR fiber ATR-spectrometer
Meest compacte glasvezel gekoppelde FT-IR Bent u op zoek naar een compacte Mid-IR-spectrometer die met IR-optische vezels kan worden gebruikt? Kaplan Scientific biedt nu de uitstekend presterende ARCoptix FT-IR Rocket, het instrument dat u nodig heeft. Dankzij de permanent uitgelijnde interferometer en solid-state referentielaser biedt de FT-IR Rocket uitstekende stabiliteit in zowel de intensiteit als de golflengteschalen. Er zijn twee spectrale bereiken beschikbaar, afhankelijk van uw behoefte aan hoge gevoeligheid of breed spectraal bereik. Het is een plug-and-play-instrument met een IR-bron, een hoge stabiliteitsinterferometer, een IR-detector en SMA-vezelkoppelaars. Het instrument is speciaal ontwikkeld met het oog op procesbewakingstoepassingen, bijvoorbeeld met behulp van ATR-sondes met vezels. Verkrijgbaar met TE-gekoelde of vloeibare stikstof gekoelde MCT-detectoren.
05-06-2019  |  1027x  |  Productnieuws  | 
Supersnel plantaardige oliën analyseren
Supersnel plantaardige oliën analyseren
Nieuw van Anaspec is de LipidQuant FT-NIR spectrometer. Deze spectrometer op basis van Fourier Transformatie en Nabij-Infrarood kan standaard geleverd worden met een kalibratiemodel voor de bepaling van het joodgetal.
Al velen jaren worden in de laboratoria van de voedingsmiddelenindustrie verschillende natchemische analyses op eetbare oliën en vetten uitgevoerd. Te denken valt aan de bepaling van het trans- en vrije vetzuurgehalte, verzepings-, jood- en zuurgetal. Sommige bepalingen zijn tijdrovend en gebruiken schadelijke chemicaliën voor analist en milieu. Daarnaast is het afvoeren van het resterende afval kostbaar. De American Oil Chemist Scientist (AOCS) heeft deze snelle FT-NIR-techniek voor de bepaling van het joodgetal goedgekeurd. Naast het joodgetal zijn er meer modellen voor het transgehalte, vochtgehalte en voor het vrije vetzurengehalte beschikbaar, veelal geschikt voor producten in de (voedings)industrie. Door de korte analysetijd (circa 2-3 minuten)
26-08-2010  |  2330x  |  Productnieuws  | 
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag