Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Covid-19
Selecteer
Covid-19
AVG  
Covid-19
Zoek

Kennisbijdragen

Coronavirus na 3 dagen nog aanwezig Maak contactoppervlakken goed schoon
Coronavirus na 3 dagen nog aanwezig
Maak contactoppervlakken goed schoon National Institutes of Health heeft onderzoek gedaan naar de stabiliteit van het Coronavirus. Het virus was nog terug te vinden: - in aerosolen: 3 uur - op koper: 4 uur - op karton: 24 uur - op kunststof en roestvrij staal: 3 dagen HandhygiŽne is belangrijker dan ooit. Goed schoonmaken van contactoppervlakken helpt mee om verspreiding van het virus te beperken. Denk naast het toilet en de deurknoppen, ook aan de deur van de koelkast, de waterkoker en de lichtknoppen. Gebruik hiervoor gewoon huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Corona is een virus met een envelop, dat is een lipide membraan, zeep kan dat juist goed verwijderen. Delen van telefoons, toetsenborden en muizen is nu even niet zo handig. Is het toch nodig, zorg dan dat ze schoon blijven. Medische toetsenborden kunnen goed tegen desinfectantia. Er zijn ook goedkopere oplossingen om uw toetsenbord te beschermen: zie foto`s.
18-03-2020  |  2406x  |  Kennisbijdrage  | 
Hoe houd ik mijn handen schoon? Tips uit het microbiologisch lab
Hoe houd ik mijn handen schoon?
Tips uit het microbiologisch lab Met deze maatregelen houd je je handen beter schoon: - nagels kort knippen - geen horloge, armbanden of ringen dragen - handen afdrogen met papieren handdoekjes - de kraan niet dicht doen met je schone handen Op hygiŽnisch ingerichte labs is een kraan aanwezig die niet met de hand bediend hoeft te worden. Thuis en onderweg is dit niet altijd het geval. Denk dan na over hoe je handcontact met de kraan kunt vermijden. Gebruik de achterkant van je pols als het om een kraan zonder draaiknop gaat. Als de kraan een draaiknop heeft en je toch een hand nodig hebt, gebruik dan een papieren handdoekje om hem dicht te doen. Is dat er niet, gebruik dan WC-papier. Thuis kan je een keukenrol op het toilet hangen. Zie foto`s. De tips werken ook omgekeerd: de kraan blijft schoner als niemand hem met blote handen aanraakt.
23-03-2020  |  1164x  |  Kennisbijdrage  | 
RIVM-richtlijn voor diagnostiek COVID-19 Met richtlijnen voor veilig werken met monstermateriaal
RIVM-richtlijn voor diagnostiek COVID-19
Met richtlijnen voor veilig werken met monstermateriaal Het RIVM heeft een aanvulling gemaakt bij de LCI-richtlijn COVID-19 die zich specifiek richt op diagnostische laboratoria. Er is een paragraaf in opgenomen over laboratoriumveiligheid bij het verwerken van monstermaterialen, ook voor diagnostiek naar mogelijke andere verwekkers en klinisch-chemische bepalingen: - Alle soorten respiratoire materialen en feces dienen als (potentieel) infectieus te worden beschouwd. - Bloed en urine wordt niet als infectieus beschouwd en kan door klinisch chemische en serologische laboratoria op gebruikelijke wijze worden verwerkt. Potentieel aerosol-vormende handelingen bij verwerken van patiŽntmaterialen die mogelijk infectieus virus bevatten dienen te gebeuren onder BSL-2-condities in een biologisch veiligheidskabinet klasse 2. Het gaat onder andere om de volgende handelingen: - pipetteren van patiŽntmaterialen die mogelijk infectieus virus bevatten; - beŽnten van bacteriologische of mycologische voedingsbodems; - voorbereiden van
02-04-2020  |  1425x  |  Kennisbijdrage  | 
Covid-19 dossier op LABinsights.nl
Covid-19 dossier op LABinsights.nl
Sinds de uitbraak van het Corona-virus houdt LABinsights u op de hoogte met betrekking tot veiligheid in het lab, en nieuwe ontwikkelingen en informatie. Hiertoe zijn wekelijks Covid-19 specials verschenen. De berichten uit deze speciale nieuwsbrieven zijn samengebracht in ťťn dossier. Klik op de link hieronder om het dossier in te zien.
09-04-2020  |  712x  |  Kennisbijdrage  | 
Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

SARS-CoV-2 wel of niet gemuteerd?
SARS-CoV-2 wel of niet gemuteerd?
Volgens een studie door de MRC-University of Glasgow Centre for Virus Research is er geen bewijs dat SARS-CoV-2 in verschillende types is gemuteerd. In elk geval niet dusdanig dat de functionaliteit van het virus veranderd zou zijn. Recent onderzoek deed vermoeden dat het virus, dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt, in meerdere varianten Ė twee of drie is genoemd - zou circuleren tijdens de pandemie, waarbij het ene type agressiever zou zijn dan het andere, met ernstigere ziekteverschijnselen tot gevolg. De Schotse onderzoekers concluderen echter op basis van verzamelde monsters van de pandemie dat er slechts ťťn type rondgaat. Ze hebben hun bevindingen gepubliceerd in het tijdschrift ĎVirus Evolution.í Op basis van genoomonderzoek stellen ze dat eerder ontdekte mutaties de werking van het virus niet beÔnvloeden, en belangrijker nog, dat ze geen verschillende virustypes representeren. Er is specifiek gekeken naar aminozuurvervangingen in SARS-CoV-2 Ė inserties en deleties
12-05-2020  |  622x  |  Kort nieuws  | 
Laat COVID-19 tests accrediteren
Laat COVID-19 tests accrediteren
De Raad voor Accreditatie (RvA) wijst op het belang van accreditatie van laboratoria die testen voor het nieuwe SARS2-coronavirus uitvoeren, mede vanwege een toename van een niet-gereguleerd aanbod inzake monstername en laboratoriumtests. Zo zijn er landelijk op diverse plaatsen mogelijkheden om zogenoemd ĎDrive-thruí te testen, waarbij er in de auto een monster van bijvoorbeeld de chauffeur wordt genomen bij een mobiele testlocatie. De diagnostische waarde en betrouwbaarheid van een niet-gereguleerde test-aanbod is niet altijd voldoende aantoonbaar, stelt de RvA. De RvA stelt: `Nederlandse medische diagnostische laboratoria zijn geaccrediteerd volgens de internationale standaard ISO 15189. Deze norm stelt eisen aan de competenties en kwaliteit van medische laboratoria. De methodieken in het werkproces zoals de monsterafname en het testproces zijn binnen de infectiezorgketen zeer belangrijk. In aanvulling daarop worden in deze norm eisen gesteld aan de diagnostische
11-05-2020  |  609x  |  Kort nieuws  | 
Internationale studie snelle COVID-19-test
Internationale studie snelle COVID-19-test
Drie onderzoekspartijen gaan met geld van EU Horizon 2020 een snelle, accurate diagnostische test ontwikkelen die binnen een uur COVID-19 moet kunnen aantonen. Het betreft het Queenís University Belfast, het HiberGene Diagnostics Ltd, Medcaptain in China, en het Italiaanse Hospital IRCCS Ospedale Policlinico San Martin. Ze hebben Ä 930,000 ontvangen voor hun onderzoekswerk. Hoofddoel is direct op locatie betrouwbaar aan kunnen tonen of patiŽnten corona hebben of niet, in plaats van op de resultaten te moeten wachten van een centraal laboratorium. De te ontwikkelen test gaat gebruik maken van de LAMP-technologie van Hibergene en zal draaien op de hg Swift.
04-05-2020  |  695x  |  Kort nieuws  | 
Laat meer zien (42)
Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Safer@work: in drie stappen aantoonbaar veilig aan het werk  Tijdens de COVID-19 pandemie
Safer@work: in drie stappen aantoonbaar veilig aan het werk
Tijdens de COVID-19 pandemie Laboratoriumnetwerk Eurofins lanceert full-service SAFER@WORK-programma voor beheersing COVID-19 op de werkvloer en continuÔteit van bedrijfsactiviteiten ĎHanden wassen en 1.5 meter afstand is niet genoeg om coronavirus weg van de werkvloer, sportwereld en scholen te houdení De bewegingsvrijheid neemt in Nederland gelukkig weer langzaam toe. Maatregelen zijn overal genomen, maar het coronavirus is onzichtbaar en het is op dit moment nauwelijks te voorspellen wanneer een nieuwe besmetting zich manifesteert. Een doordacht COVID-19 beleid voor organisaties waar mensen met elkaar reizen, werken, sporten en leren is daarom van groot belang. ďNiet alleen voor de continuÔteit van organisaties, ook voor de volksgezondheid in het algemeen. Iedere plek waar groepen mensen samenzijn zal in de toekomst consequent gescreend moeten worden. Handen wassen en 1.5 meter afstand alleen is echt niet genoegĒ, zegt Dennis Wetjens, Algemeen directeur Eurofins Food divisie Benelux. Op basis
24-06-2020  |  451x  |  Productnieuws  |   | 
Luchtdoorlaatbaarheid van medische beschermingsmaskers
Luchtdoorlaatbaarheid van medische beschermingsmaskers
Dankzij Covid-19 (Corona-virus) analyseren bedrijven, laboratoria en zelfs regeringen steeds meer de luchtdoorlatendheid van de medische beschermingsmaskers die ze kopen of produceren. Rycolab biedt u een luchtdoorlaatbaarheidstester met testkit aan voor medische beschermingsmaskers. Deze testprocedure kan de luchtdoorlaabaarheid meten volgens EN14683: 2019 en ASTM F2100: 2019.
07-05-2020  |  412x  |  Productnieuws  | 
AntibacteriŽle schermen tegen contaminatie
AntibacteriŽle schermen tegen contaminatie
Sabic heeft antibacteriŽle, hygiŽnische wandbekledingsoplossingen ontwikkeld voor in industrieŽn en de openbare ruimte, mede geschikt in de strijd tegen COVID-19, maar bijvoorbeeld ook om MRSA tegen te gaan. De Lexan Cliniwall AC6200-vellen zijn ondoorzichtig en bevatten geen gechloreerde en gebromeerde verbindingen. Het materiaal is bij uitstek geschikt voor onder meer zorgomgevingen, laboratoria, steriele ruimten, (farmaceutische) fabrieken en opslag- en koelruimten. Onafhankelijk onderzoek bij 35 graden Celsius toont aan dat de toepassing van deze antibacteriŽle oplossing 99,99% vermindering geeft van Methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA) en 99.999% vermindering van E. Coli aan het oppervlak van het materiaal. De vellen zijn volgens Sabic duurzaam, kunnen tegen een stootje en zijn goed reinigbaar met desinfectiemiddelen, zoals reinigingsalcohol.
14-04-2020  |  621x  |  Productnieuws  | 
Laat meer zien (4)
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag