Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Cloud
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Chocolade en de cloud
Chocolade en de cloud
Onze klanten vragen ons steeds vaker in hoeverre we de menselijke factor kunnen minimaliseren bij het gebruik van onze apparatuur. En daarbij wordt niet alleen maar op online of in-line meten gedoeld. Ik merkte dat net voor de Olympische winterspelen toen ik klanten bezocht in Zuid-Korea. Een van hun eerste vragen was of we onze oplossingen voor element- en fase-analyses zo konden aanleveren, dat er geen menselijke interactie meer nodig was. Vergrijzing en kosten waren de voornaamste redenen voor dit verzoek. Zuid-Korea is een behoorlijk geavanceerde samenleving en denkt in toekomstbestendige oplossingen. Wat voor het lab nog toekomstmuziek is, is voor andere sectoren haast realiteit. Kijken we naar de luchtvaarsector, dan is het uitschakelen van de factor mens al in een vergevorderd stadium. Neem de paspoortcontrole. Op moderne vliegvelden worden camerabeelden bij de douane vergeleken met scans van je paspoort van je vorige vlucht. Bij voldoende gelijkenis kun je gewoon doorlopen. Geen mensen meer die je verder checken. Voor de frequente reiziger een verademing vergeleken met vroeger. Niet overal is dit al ingevoerd. Bij verouderde luchthavens moet je soms ruim een uur wachten om door de douane te komen. Ook het kaartgebruik in het openbaar vervoer en inchecken voor het hotel worden verregaand geautomatiseerd. Deze trend wordt dus ook doorgetrokken naar de industrie en het laboratorium. Het is niet de vraag of, maar wanneer dit zal gebeuren.
LABinsights 2018-3, p.21
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Anaspec Solutions BV
Thermo Fisher Scientific
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag