Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Veiligheidskabinetten
Selecteer
Veiligheidskabinetten
Veiligheidskabinetten
Laminar downflow booth  
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Combi borgt veiligheid high-carezone
Combi borgt veiligheid high-carezone
Werken aan de gezondheid van anderen, zoals bij farmaceutische bereidingen, is een groot goed, maar dan wel zonder dat de eigen gezondheid daarbij in gevaar komt. Een veiligheidskabinet en veilige afvalverwijdering zijn daarvoor randvoorwaarden. Cytostaticaveiligheidskabinetten beschermen laboranten tegen blootstellingsrisico’s bij de aseptische bereiding van medicijnen die via een infuus, een injectie of een pleister moeten worden toegediend. Te denken valt aan zware pijnstillers en antibiotica, maar hoofdzakelijk betreft het cytostatica. Bij het inperken van de blootstellingsrisico’s geldt in dat verband het ‘alara-principe’: as low as reasonably achievable.
LABinsights 2019-1, p.20
LabSafety event op herhaling Labveiligheidsdag voor tweede keer georganiseerd in Reehorst te Ede
LabSafety event op herhaling
Labveiligheidsdag voor tweede keer georganiseerd in Reehorst te Ede Op 16 mei 2017 vindt voor de tweede keer het LabSafety event plaats bij Reehorst in Ede. Voor wie alles wil weten over de laatste ontwikkelingen rond veiligheid en veilig werken in het laboratorium is dit een must-go. Denios toont een bewakingsinstrument volgens Industrie 4.0 waarmee laboratoria de veilige werking van geconditioneerde werkplekken real-time kunnen monitoren. Een interactief dashboard toont actuele meetdata van parameters als luchtsnelheid, vochtgehalte en temperatuur, waarschuwt bij overschrijdingen en biedt hulp bij storingen. De ‘iMaxi & iMeasure’ van iSense it, ontwikkeld in samenwerking met Denios en CMI, geeft geautoriseerde personen via een dashboard op een scherm of tablet of smartphone direct inzage in het functioneren van de veiligheidsvoorzieningen. Bij storingen volgt er een alarm. Door te klikken op de betreffende unit, kan er in de installatie worden gekeken om de storingsbron te achterhalen. Parameters die gemeten kunnen worden zijn temperatuur, relatieve vochtigheid, luchtsnelheid en drukverschil, signaalmeting (4 - 20 mA), deurcontacten en analoge en digitale contacten. Bezoekers kunnen live meemaken hoe de parameterwaarden gepresenteerd worden die door de sensoren van het systeem gelogd worden. Denios zal het monitoringsinstrument daartoe koppelen aan zijn nieuwste Varioflow-systeem.
LABinsights 2017-3, p.15
Hele   tenderbusiness    is een  farce Expertvisie Arno Wouters van Bronson Incubator Services
Hele tenderbusiness is een farce
Expertvisie Arno Wouters van Bronson Incubator Services De aanbestedingscultuur gaat oneerlijke concurrentie en corruptie tegen, maar maakt ook dat leveranciers zich minder kunnen onderscheiden op kennis en kwaliteit. De focus verschuift naar prijs. Gebruikers zijn de dupe, stelt algemeen directeur Arno Wouters van Bronson Incubator Services. Onderzoeksgebouwen worden steeds groter en complexer. Er worden enorme investeringen gedaan in multi-disciplinaire faciliteiten. De aanschaf van apparatuur, die al snel in de tonnen loopt, gaat via (internationale) aanbestedingsprocedures. Waar zo’n tender primair bedoeld is om in gezonde concurrentie te kunnen kiezen voor de beste leverancier in de markt, blijkt in de praktijk de prijs vaak bepalend. Onder druk van krappe begrotingen zijn inkopers geneigd te kiezen voor de goedkoopste oplossing. Kennis, kwaliteit en service lijken het kind van de rekening.
LABinsights 2017-1, p.6
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Bronson Incubator Services B.V.CleanAir by BakerDENIOS BV
INTOS Interior SolutionsLabolutions B.V.Poly Temp Scientific B.V.
Salm en Kipp
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

De binnenkant van uw Veiligheidswerkbank al eens bekeken?
De binnenkant van uw Veiligheidswerkbank al eens bekeken?
CleanAir heeft alle Biologische veiligheidswerkbanken en Flowbanken voorzien van een voorfilter. Wat is nu precies het voordeel van het gebruik van een voorfilter en waarom maken wij al jaren gebruik van deze techniek en wat levert U dit op? Het voorfilter filtert alle binnenkomende lucht en voorkomt zo dat stof, vuil en deeltjes uit de aangezogen lucht zich ophopen in de binnenkant van de bank. Als stof, vuil en deeltjes zich ophopen in de werkbank zal de desinfectant, welke de kast schoon moet maken, veel moeilijker in alle hoeken en gaten van de werkbank kunnen komen. Het moet immers eerst door alle vervuiling heen dringen. Het is dan met minder zekerheid te stellen dat het gehele cabinet gedesinfecteerd is. Dit levert een potentieel risico op voor de gebruiker, uw product/onderzoek, de service-technici die de werkbank moet onderhouden en de omgeving. Het voorfilter voorkomt deze ophoping van vuil. Het voorfilter zorgt er tevens voor dat het HEPA filter gedurende
22-07-2019  |  954x  |  Productnieuws  |   | 
Energiezuinig, gereduceerd gewicht en eenvoudig aanpasbaar Nieuwe CrossFlow in productie
Energiezuinig, gereduceerd gewicht en eenvoudig aanpasbaar
Nieuwe CrossFlow in productie Een prototype was al te zien op de WOtS, maar vanaf heden is de nieuwe CrossFlow werkbank dan ook echt in productie gegaan. Een energiezuiniger werkbank met een gereduceerd gewicht en voorzien van LED verlichting; dit zijn een paar van de vernieuwingen die deze werkbank heeft ondergaan. Ook bevat de werkbank standaard 2 kabeldoorvoeren. Een van de interessante opties die bij deze werkbank beschikbaar zijn is de mogelijkheid van het laten plaatsen van een zogeheten protection grid (HEPA filter beschermingsrooster). Door middel van dit rooster is het HEPA filter beschermt tegen beschadigingen van oa gloeiende entogen. Ook kan bijvoorbeeld een parelglasbad ingebouwd worden. Mogelijkheden genoeg om deze werkbank als standaard bank aan te schaffen of aan te laten passen naar de wensen en eisen van uw applicatie.
07-03-2019  |  737x  |  Productnieuws  | 
Van standaard- tot op maat ontwikkelde flowkasten
Van standaard- tot op maat ontwikkelde flowkasten
Door de uitgebreide kennis en knowhow binnen de eigen organisatie is Telstar (voorheen Clean Air) in staat om voor elke vraag een passend antwoord te vinden. Standaard werkbanken kunnen worden aangepast naar uw wensen en eisenpakket en voor uw speciale toepassing. Dit geldt voor zowel de flowkasten (LAF) als de biologische veiligheidswerkbanken. Door een eigen engineering-afdeling en productiefaciliteit kan er van een complete range aan standaard werkbanken met een grote variatie aan opties en accessoires tot een compleet custom made oplossing geleverd worden. Alles volgens de laatste eisen en richtlijnen.
09-10-2017  |  1302x  |  Productnieuws  | 
BioVanguard QR: als het echt snel moet... Biologische veiligheidswerkbank: hoogste kwaliteitsnormen; uiterst korte levertijd
BioVanguard QR: als het echt snel moet...
Biologische veiligheidswerkbank: hoogste kwaliteitsnormen; uiterst korte levertijd De Telstar BioVanguard QR is speciaal ontworpen om de markt te voorzien van biologische veiligheidswerkbanken met een uiterst korte levertermijn. Dit is een kast die voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen net als de BioVanguard die Telstar al meerdere jaren met succes op de markt brengt. De BioVanguard QR biedt gebruikersbescherming door instromende lucht, productbescherming door een HEPA-gefilterde laminaire verticale luchtstroom in de werkruimte (30% afvoer; 70% recirculatie) en omgevingsbescherming door HEPA-gefilterde afvoerlucht. BioVanguard QR (B versie) is uitgerust met extra V-vormige HEPA-filters onder het werkoppervlak, die de instroomlucht filtert en de interne constructie van het kabinet vrij houdt van contaminatie. Dit zorgt voor de allerbeste bescherming voor toepassingen met hoge risico’s. De BioVanguard QR heeft een standaard configuratie, waardoor Telstar een uiterst korte levertermijn kan garanderen: De configuratie bestaat uit: - UV -
06-06-2017  |  1407x  |  Productnieuws  | 
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag