Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertise

Voeg uw bijdrage toe
Kwaliteit, Arbo, Milieu
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

‘Urban Mining’ in Labo’s Elektro-afval grondstof voor de circulaire economie milieu
‘Urban Mining’ in Labo’s
Elektro-afval grondstof voor de circulaire economie milieu Uitgefaseerde laboratoriumapparaten en elektronica bevatten waardevolle grondstoffen die gebruikt kunnen worden voor de productie van nieuwe elektro-apparatuur. Alles bij elkaar opgeteld gaat het in de Belgische laboratoria om een enorme berg producten. Recupel spreekt van een ware stadsmijn die hoognodig ontgonnen moet worden, want veel wat afgedankt is, wordt nooit gerecycleerd.
Recupel stelt dat laboratoria een belangrijke impuls kunnen geven aan de circulaire economie. De vereniging, die de inzameling en verwerking organiseert van afgedankte elektro-apparaten in België, ziet dat de recyclingspercentages in de laboratoriumsector sterk achterblijven op die in bijvoorbeeld de consumentenmarkt. Veel waardevolle, elektronische apparaten en accessoires staan nu afgedankt in kelders of magazijnen, terwijl ze een grote waarde vertegenwoordigen
LABinsights 2017-8, p.32
‘Veiligheid    laagdrempelig maken Beaphar houdt medewerkers veiligheidsspiegel voor met zelfregulerend e-learningprogramma
‘Veiligheid laagdrempelig maken
Beaphar houdt medewerkers veiligheidsspiegel voor met zelfregulerend e-learningprogramma Veilig werken is het best gegarandeerd als labmedewerkers elkaar op de werkvloer aanspreken op elkaars gedrag en de werkwijze niet wordt opgelegd van bovenaf. Bij Beaphar hebben ze goede ervaringen met een e-learningmethode die analisten onder meer met video’s een spiegel voorhoudt hoe ze het werk op het lab voor zichzelf en hun collega’s veiliger kunnen inrichten.
Het lab gebruikt een methodiek van Start Werk & Blijf veilig (SWB), een zelfregulerend programma dat deelnemers op hun eigen niveau doorlopen. Tijdens interactieve sessies op het lab zelf komen risicovolle aspecten boven water, komen medewerkers zelf met oplossingen om de veiligheid te verhogen en worden collega’s gemotiveerd om elkaars gedrag te verbeteren. De SWB-examens worden op locatie afgenomen door een examinator. De aanpak is dus reuze praktisch en veilig gedrag wordt al doende aangeleerd. Kern van de e-learningmethode is met video’s bewustzijn te creëren bij medewerkers over aanwezige risico’s. Deelnemers leren naar hun eigen werkplek te kijken en kijken kritisch naar die van anderen. Zo wordt veiligheid breed gedragen op deze afdeling, maar ook in de rest van het bedrijf, want SWB is op alle productielocaties van Beaphar geïmplementeerd. Door de aanpak wordt dit belangrijke thema niet afgedaan als ‘lastige regeltjes’.
LABinsights 2017-8, p.26
MVO maakt ondernemen  leuker Expertvisie Marjolein van de Luitgaren, NovaVeth
MVO maakt ondernemen leuker
Expertvisie Marjolein van de Luitgaren, NovaVeth “Maatschappelijk verantwoord ondernemen is hier geen green washing, maar wordt actief doorgevoerd in alle geledingen van de organisatie op het vlak van milieu, personeelsbeleid, werkomstandigheden, maatschappij en samenwerkingspartners. MVO is hier een een hoofdpijler onder de bedrijfsstrategie”, stelt Marjolein van de Luitgaren, sinds 2010 directeur van NovaVeth.
“Ja, we gaan ver in MVO, we kiezen er zelfs onze leveranciers op uit. We doen dat echt al jaren en proberen het overal in door te voeren. Wij staan als distributeur voor hoge kwaliteit van producten en diensten, maar ook voor innovatie en duurzaamheid. Als je hier binnen bent zie je het niet direct, maar alle verlichting draait op groene stroom. Onze lease- auto’s zijn label A, zelf rijd ik elke dag elektrisch van huis naar mijn werk. Mijn auto hangt nu aan onze oplaadpaal. Ook geen plastic bekers hier in de kantine, maar porselein of glas.”
LABinsights 2017-6, p.6
Meer items
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Bronson Incubator Services B.V.CleanAir by BakerDENIOS BVDijkstra Vereenigde B.V.Hettich Benelux B.V.HITMA Groep B.V.
INTOS interior solutionsIris AdviesKojair Tech OyLabMakelaar Benelux B.V.Labolutions B.V.Poly Temp Scientific B.V.
Salm en KippScala Scientific B.V.Spetec GmbHSteendam Lab Furnishing Supplies
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe of  

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag