Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Events

Plaats uw event
LabAutomation 2020 Online Week
LabAutomation 2020 gaat door. Anders dan u van ons gewend bent, bieden we een unieke digitale kennisweek. Volg van maandag 29 juni tot en met donderdag 2 juli verschillende gratis webinars die inspireren en handvatten geven om zelf aan de slag te gaan. Experts praten u bij over thema’s zoals innovaties, procesoptimalisatie en data.
29-06-2020 | Congres | 4 dagen | Online | Toegang: Gratis (na registratie)
Histologie
Kennis van normale histologie is onmisbaar om de kwaliteit van gekleurde preparaten te kunnen controleren en om pathologische veranderingen in weefsels te herkennen. Volg deze zesdaagse cursus voor een stevige basis in de microscopie. We besteden veel aandacht aan het leren herkennen van de normale histologie van weefsels en organen. De bouw van cellen, weefsels en organen wordt in verband gebracht met de bijbehorende fysiologie. Tijdens de cursusdagen worden de theorie (macroscopie en microscopie, fysiologie) en de praktijk (microscopie, het bekijken van preparaten) gecombineerd. Voor wie De cursus Histologie is bedoeld voor MLO- en HLO-analisten werkzaam in diagnostiek en research laboratoria. Tijdens de cursus Histologie krijg je in zes dagen een stevige basis in dit vakgebied. Je leert: * de vier weefselsoorten in een preparaat te herkennen: * epitheel, bindweefsel, spierweefsel en zenuwweefsel cellen en hun functie te benoemen in normale weefsels, organen en orgaanstelsels: - spijsverteringskanaal en bijbehorende klieren: slokdarm, maag, duodenum, jejunum, ileum, colon, appendix, speekselklier, lever, galblaas, pancreas, schildklier - luchtwegen: trachea, long - excretiesysteem: nier, ureter en blaas - huid - mamma, prostaat, uterus - hart - hersenen * de macroscopische en microscopische anatomie van normale weefsels, organen en orgaanstelsels in verband te brengen met de fysiologie; * diverse microscopische verschillen tussen organen van kleine knaagdieren en de mens te herkennen (indien van belang). Meer informatie over data, prijs en programma vind je op onze website.
18-09-2020 | Cursus | 6 dagen | Leiden | Toegang: Betaald
Validatie van assays en hun diagnostische toepassing
- Statistiek voor technische en klinische validatie van assays - In het kort Werk je in de diagnostiek en heb je te maken met validatie van assays (methoden, testen) die een getal als uitslag geven? Wil je bij een ISO accreditatie de keuzen voor acceptatie of afkeuren van waarden van een assay goed kunnen beargumenteren. Of heb je behoefte aan praktische kennis hoe lopende en nieuwe methoden te valideren of hoe bij lopende methoden te beslissen of de uitslagen voldoen? In deze interactieve cursus leer je goed onderbouwd keuzen te maken bij validaties, het stellen van kwaliteitseisen en in het gebruik van hulpmiddelen als Westgard rules om lab uitslagen goed te keuren of af te keuren. Deze keuzen zijn deels onafhankelijk van de techniek die je gebruikt, maar zijn gebaseerd op statistiek. Tijdens de cursus leer je de onderwerpen uit de statistiek die van belang zijn voor deze validaties. Verder leer je tijdens de cursus de aspecten van methode (technische) validatie (sensitiviteit, specificiteit, precisie (reproduceerbaarheid), juistheid, accuratesse, parallelliteit, meetfouten, robuustheid, methoden vergelijken, lot-to-lot variatie), en diagnostische (klinische) validatie (normaalwaarden, diagnostische sensitiviteit en specificiteit, voorspellende waarde, cut-off waarden). Tijdens de cursus oefenen we veel in de toepassing van deze kennis, waar mogelijk doen we dat met data van cursisten. Voor wie Deze cursus is bedoeld voor laboratoriummedewerkers die te maken hebben met validatie van methoden en hun diagnostische toepassing. Wat je leert tijdens deze cursus Je leert: - de statistiek die nodig is om goed onderbouwde keuzen te maken in de technische en klinische validatie van assays; - de principes en toepassing van een Levey-Jennings plot en Westgard regels; systematische en toevallige fouten te herkennen en op te lossen; - invloed van biologische variatie op statistiek van assays; - de voorspellende waarde van een diagnostische assay. Meer informatie over tijden, prijs en programma vindt u op de website cbd.hsleiden.nl
10-03-2021 | Cursus | 4 dagen | | Toegang: Betaald
Paperless Lab Academy 2021
The Paperless Lab Academy, considered the European Lab Informatics event, is organised by industry domain experts, independent advisors operating from Europe with consultancy practices throughout the globe. The main goal of the event is to provide the ideal free learning platform for those considering consolidating, integrating and simplifying their scientific data management systems. After a break due to the pandemic crisis, the event will be running its 8th edition with a consolidated reputation amongst the industry and thought leaders from companies like Gartner and Accenture. The objectives of the event remain the same and are the foundation of the growing international reputation of our congress: free access to attendees coming from companies that own a laboratory, a showcase of consolidated and new solution providers, agenda composed of content-rich presentations and interactive sponsored workshops, and stimulating networking sessions. Grand Hotel Dino on Lake Maggiore (Italy) will host the 8th edition of the event. We are looking forward to welcoming you at PLA2021.
27-04-2021 | European Congress & Tradeshow | 2 dagen | Lake Maggiore, Italy | Toegang: Gratis (na registratie)
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag