Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Events

Plaats uw event
International MicroNanoConference 2018
The international MicroNanoConference 2018 will take place on the 11th and 12th of December at the impressive Beurs van Berlage in vibrant Amsterdam. The conference is well known for a high quality program with leading experts from a science perspective as well as from a the industry side. Expect inspiring stories of leading hightechs, fast-growing start-ups, new technology providers and (applied) technology solutions. iMNC18 addresses the promise of technological innovation, local and international business opportunities, practical applications of scientific research and an impressive lecturer program. For the iMNC18 the themes are: • Organ-on-a-chip • Microfluidics • Biosensing • Functional surfaces and interfaces Next to the main themes: Organ-on-a-chip, Microfluidics, Biosensing and Functional surfaces and interfaces, the programme includes sessions about Photonics, Integrated Optics & Opto-Fluidics, Instruments for Fabrication and Characterization, Nanomedicine- drug delivery - drug targeting, Micro analytical systems and many more.
11-12-2018 | Conferentie | 2 dagen | Amsterdam | Toegang: Betaald
Data Driven Health Lab
Een van de belangrijkste trends is de snelle opmars van digitalisering en (her)gebruik van digitale data. Digitalisering van diagnostische health services startte eerst bij radiologie en klinisch chemische laboratoria, maar klinische genetica en pathologie volgen nu snel . Geen hypothese gedreven onderzoek dus maar onderzoek op basis van Data ( Big Data) en nieuwe analyse technieken ( AI, Deep learning) die meer inzicht geven over onstaan, preventie en behandelingen van ziektebeelden. Daarnaast zal er bij de burger (patiënt/researchdeelnemer) een toenemende behoefte komen aan interpretatie van zijn data, een second opinion, leefstijladvies, een gemeenschappelijke behandel methodiek etc etc. De nieuwe Europese privacy data act (AVG) biedt de burger niet alleen de nieuwe toegang tot al zijn (ruwe) data maar schrijft ook voor dat er een data sharing systeem moet komen en is daarmee ook nu de trigger voor innovatie.
13-12-2018 | Seminar | 1 dag | Rotterdam | Toegang: Betaald
Werkgroep Atoomspectrometrie
De Werkgroep Atoomspectrometrie (WAS) van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) organiseert dit jaar een najaar bijeenkomst in Utrecht. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 18 december 2018 in congres- en vergadercentrum “In de Driehoek” in Utrecht (op loopafstand van station Utrecht Centraal). Meer informatie over deze locatie is te vinden in de bijlage. Deze bijeenkomst heeft geen specifiek thema, maar er zijn bijdragen vanuit Universiteiten van Amsterdam, Gent, Wageningen, Delft en Antwerpen, maar ook vanuit het chemisch bedrijf Nouryon en instituten als het Nederlands Forensisch Instituut, het Institute For Nuclear Materials Science en de Europese Commissie. Kortom reden te meer om aan deze dag deel te nemen. Wij denken dat wij een interessant programma hebben kunnen samenstellen en hopen dan ook dat het weer een gezellige en leerzame dag zal worden. Als afsluiting van deze dag nodigen wij u graag uit voor een drankje zodat u nog even kunt netwerken. U kunt zich aanmelden via onze website Werkgroep Atoomspectrometrie najaarsbijeenkomst-18-december-2018 en wij vragen u zo spoedig mogelijk € 45 per deelnemer (incl. lunch en koffie/thee) over te maken op rekeningnummer NL54INGB0004377919 t.n.v. Werkgroep Atoomspectrometrie, Amersfoort onder vermelding van de deelnemende personen. Wilt u zo vriendelijk zijn er zorg voor te dragen dat uiterlijk 10 december uw bijdrage is overgemaakt? Pas nadat uw betaling is ontvangen is uw aanmelding definitief. Brengt u deze bijeenkomst ook onder de aandacht van uw collega’s? Graag tot ziens op 18 december in Utrecht. Met vriendelijke groet, namens het bestuur van de Werkgroep Atoomspectrometrie, KNCV
18-12-2018 | Bijeenkomst | 1 dag | Utrecht | Toegang: Betaald
LabAutomation 2019
Op 26 maart 2019 vindt de 11de editie van LabAutomation plaats bij 1931 Congrescentrum Brabanthallen in Den Bosch. De toenemende technische mogelijkheden van automatisering, robotisering en de software bieden kansen voor laboratoria om efficiënter te werken en de kwaliteit te vergroten. LabAutomation geeft de gelegenheid om in één dag goed en volledig geïnformeerd te worden over automatiserings-, robotiserings- en softwareoplossingen binnen de laboratoria. LabAutomation is dé plek om kennis en ervaringen uit te wisselen met gespecialiseerde leveranciers en met geautomatiseerde labs die voorop lopen. LabAutomation wordt georganiseerd door de branche Laboratorium Technologie van FHI, federatie van technologiebranches in samenwerking met vooraanstaande leveranciers van laboratorium producten. De deelnemende bedrijven kunt u bezoeken op de marktplaats om kennis te vergaren en te netwerken.
26-03-2019 | Congres | 1 dag | Den Bosch | Toegang: Gratis (na registratie)
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag