Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Events

Plaats uw event
Histologie
Kennis van normale histologie is onmisbaar om de kwaliteit van gekleurde preparaten te kunnen controleren en om pathologische veranderingen in weefsels te herkennen. Volg deze zesdaagse cursus voor een stevige basis in de microscopie. We besteden veel aandacht aan het leren herkennen van de normale histologie van weefsels en organen. De bouw van cellen, weefsels en organen wordt in verband gebracht met de bijbehorende fysiologie. Tijdens de cursusdagen worden de theorie (macroscopie en microscopie, fysiologie) en de praktijk (microscopie, het bekijken van preparaten) gecombineerd. Voor wie De cursus Histologie is bedoeld voor MLO- en HLO-analisten werkzaam in diagnostiek en research laboratoria. Tijdens de cursus Histologie krijg je in zes dagen een stevige basis in dit vakgebied. Je leert: * de vier weefselsoorten in een preparaat te herkennen: * epitheel, bindweefsel, spierweefsel en zenuwweefsel cellen en hun functie te benoemen in normale weefsels, organen en orgaanstelsels: - spijsverteringskanaal en bijbehorende klieren: slokdarm, maag, duodenum, jejunum, ileum, colon, appendix, speekselklier, lever, galblaas, pancreas, schildklier - luchtwegen: trachea, long - excretiesysteem: nier, ureter en blaas - huid - mamma, prostaat, uterus - hart - hersenen * de macroscopische en microscopische anatomie van normale weefsels, organen en orgaanstelsels in verband te brengen met de fysiologie; * diverse microscopische verschillen tussen organen van kleine knaagdieren en de mens te herkennen (indien van belang). Meer informatie over data, prijs en programma vind je op onze website.
18-09-2020 | Cursus | 6 dagen | Leiden | Toegang: Betaald
The Single-Use Event: Challenges and opportunities in bioprocessing and biopharma
When: November 10, 10:30 - 18:00 Where: Corpus, Leiden Kom ons ANALIS experts ontmoeten. On November 10 at location Corpus in Leiden suppliers and users will meet at the ultimate networking event in the world of bioprocessing, biotechnology and (bio)pharmaceutical manufacturing. The Single-Use Event will mainly focus on the technological and product developments in these 3 areas: Continuous Bioprocessing, Cell Culture Systems & Microbial Systems. Speakers from the industry and the academic world are there to talk to visitors about the latest developments in this market. Topics that are covered include USP, DSP, PAT, data management, validation, standardization, service, chromatography in continuous bioprocessing, transition processes, QbD, Flexible/ Multi-product facilities and much more.
10-11-2020 | Networking event | 1 dag | Corpus - leiden | Toegang: Betaald
Validatie van assays en hun diagnostische toepassing
- Statistiek voor technische en klinische validatie van assays - In het kort Werk je in de diagnostiek en heb je te maken met validatie van assays (methoden, testen) die een getal als uitslag geven? Wil je bij een ISO accreditatie de keuzen voor acceptatie of afkeuren van waarden van een assay goed kunnen beargumenteren. Of heb je behoefte aan praktische kennis hoe lopende en nieuwe methoden te valideren of hoe bij lopende methoden te beslissen of de uitslagen voldoen? In deze interactieve cursus leer je goed onderbouwd keuzen te maken bij validaties, het stellen van kwaliteitseisen en in het gebruik van hulpmiddelen als Westgard rules om lab uitslagen goed te keuren of af te keuren. Deze keuzen zijn deels onafhankelijk van de techniek die je gebruikt, maar zijn gebaseerd op statistiek. Tijdens de cursus leer je de onderwerpen uit de statistiek die van belang zijn voor deze validaties. Verder leer je tijdens de cursus de aspecten van methode (technische) validatie (sensitiviteit, specificiteit, precisie (reproduceerbaarheid), juistheid, accuratesse, parallelliteit, meetfouten, robuustheid, methoden vergelijken, lot-to-lot variatie), en diagnostische (klinische) validatie (normaalwaarden, diagnostische sensitiviteit en specificiteit, voorspellende waarde, cut-off waarden). Tijdens de cursus oefenen we veel in de toepassing van deze kennis, waar mogelijk doen we dat met data van cursisten. Voor wie Deze cursus is bedoeld voor laboratoriummedewerkers die te maken hebben met validatie van methoden en hun diagnostische toepassing. Wat je leert tijdens deze cursus Je leert: - de statistiek die nodig is om goed onderbouwde keuzen te maken in de technische en klinische validatie van assays; - de principes en toepassing van een Levey-Jennings plot en Westgard regels; systematische en toevallige fouten te herkennen en op te lossen; - invloed van biologische variatie op statistiek van assays; - de voorspellende waarde van een diagnostische assay. Meer informatie over tijden, prijs en programma vindt u op de website cbd.hsleiden.nl
10-03-2021 | Cursus | 4 dagen | | Toegang: Betaald
Symposium Medische Mycologie
Alweer de vijftiende keer. Het CBD van Hogeschool Leiden en Expertise-centrum Schimmelinfecties Radboudumc/CWZ organiseren weer een symposium en workshop Medische Mycologie om aandacht te (blijven) geven aan de laatste ontwikkelingen in het werkveld. We heten jullie van harte welkom in Leiden op 20 maart 2020. Wat je leert Tijdens het symposium en workshop Medische Mycologie worden de laatste ontwikkelingen in het werkveld gedeeld. Voor het symposium zijn verschillende sprekers uit het vakgebied uitgenodigd. Vervolgens krijg je in de workshop de kans om de opgedane kennis in praktijk te brengen. Je oefent aan de hand van een aantal actuele casussen. Tijdens de symposiumochtend staan er vier verschillende presentaties op het programma. Hierin komen de verschillende onderwerpen aan orde. Het Centrum Bioscience en Diagnostiek van Hogeschool Leiden organiseert het symposium in samenwerking met de Expertise-centrum Schimmelinfecties Radboudumc/CWZ. Het middagprogramma staat in het teken van de workshop. Aan de hand van casuïstiek werk je, door middel van een practicum, aan diagnostiek van schimmelinfecties. Het symposium vindt plaats op 20 maart 2020. Het thema en programma wordt binnenkort op onze website bekend gemaakt. Het is ook mogelijk om alleen het ochtenddeel (symposium) volgen. Meer informatie over data, prijs en programma vind je op onze website.
19-03-2021 | Symposium | 1 dag | Leiden | Toegang: Betaald
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag