Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

EVENT
26-10-2020
Deel dit event
Soort: Cursus
Duur: 4 dagen
Startdatum: 26-10-2020
Plaats: Breda

Toegang: Betaald

Design of experiments (DOE) in de praktijk

Cursus

Vanuit strengere kwaliteitseisen en kostenoverwegingen wordt het steeds belangrijker een onderzoek of experiment gestructureerd aan te pakken. Dat geldt vooral voor de optimalisatie van processen of analyses met meerdere variabelen. In deze cursus leert u met behulp van statistische
methoden en software om maximale informatie te halen uit een minimaal aantal experimenten en de (on)afhankelijkheid van variabelen vast te stellen.

Waarom de cursus Design of experiments (DOE) in de praktijk
Hoe zet u een onderzoek op? Hoe ontwerpt u een experiment? Vanuit strengere kwaliteitseisen en kostenoverwegingen wordt het steeds belangrijker een onderzoek of experiment gestructureerd aan te pakken. Dat geldt vooral voor de optimalisatie van processen of analyses met meerdere variabelen. In deze cursus leert u met behulp van statistische methoden en software om maximale informatie te halen uit een minimaal aantal experimenten. Zo bespaart u tijd en kosten.

Voor wie is de cursus Design of experiments (DOE) in de praktijk bedoeld
U denkt en werkt op hbo-(bachelor) of academisch niveau. U werkt bij een research-, technologische of ontwikkelingsafdeling. U bent verantwoordelijk voor het opzetten en optimaliseren van experimenten en het analyseren en interpreteren van de uitkomsten.

Het programma
In de eerste 3 dagen van de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:
+ Inleiding statistische toetsen
+ Onafhankelijkheid van experimentele fouten
+ Regressie-analyse
+ Stappenplan DOE opzet
+ Factoriële proefschema’s (model, significantie, lineariteit)
+ Fractionele factoriële proefschema’s
+ Confounding, Resolution, Folding
+ Factoriële proefschema’s in blokken
+ Power and sample size
+ Keuze van DOE schema’s
+ Plackett-Burman Designs
+ Robuustheid Designs
+ Proefschema’s voor regressie-analyse (response surface DOE)
+ Bepalen van Design Space

De 4e dag is een terugkomdag, waarin eigen praktijkcases worden besproken en extra oefeningen en voorbeeldcases worden behandeld

Methodiek

Tijdens de eerste 3 dagen leert u de principes van experimental design. U oefent de theorie vervolgens aan de hand van aanschouwelijke cases, bijvoorbeeld het optimaliseren van een katapult. Bij alle oefeningen gebruikt u statistische software. Standaard gebruiken wij Minitab, maar u kunt ook uw eigen softwarepakket meenemen. Na afloop van de eerste 3 dagen krijgt u een zelfstudieopdracht mee met als doel het geleerde in uw eigen praktijk toe te passen. Na ca. 8 weken is er vervolgens een terugkomdag, waarin de zelfstudieopdrachten worden besproken en de eerste ervaringen met de nieuwe vaardigheden worden geëvalueerd. U krijgt les van een ervaren docent, die als consultant dagelijks bezig is met het opzetten van experimenten voor klanten uit uw beroepspraktijk.
 

Bedrijfsinformatie

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag