Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

EVENT
29-06-2020 - 02-07-2020
Deel dit event
Soort: Congres
Duur: 4 dagen
Startdatum: 29-06-2020
Einddatum: 02-07-2020
Plaats: Online

Toegang: Gratis (na registratie)

LabAutomation 2020 Online Week

Congres

LabAutomation 2020 gaat door.

Anders dan u van ons gewend bent, bieden we een unieke digitale kennisweek. Volg van maandag 29 juni tot en met donderdag 2 juli verschillende gratis webinars die inspireren en handvatten geven om zelf aan de slag te gaan.

Experts praten u bij over themaís zoals innovaties, procesoptimalisatie en data.
 

Bedrijfsinformatie

Deelnemers

Analis sa/nvBCON Instruments B.V.
Mettler-Toledo B.V.NBS Scientific Benelux
Sopachem B.V.

Gerelateerde berichten

Meer dan LIMS voor ENCI Research met het LES van iVention Webinar digitale LabAutomation Week 2020
Meer dan LIMS voor ENCI Research met het LES van iVention
Webinar digitale LabAutomation Week 2020 Voor de automatisering van de hypermoderne onderzoekscentra van ENCI werd de innovatieve en flexibele iLES-oplossing geÔmplementeerd ter vervanging van het oude LIMS. iLES maakt het mogelijk om laboratoriumprocessen efficiŽnt te automatiseren conform de van toepassing zijnde normen. Daarbij biedt iLES veel flexibiliteit en moderne tools om samenwerking op ieder niveau te optimaliseren. In het webinar van Marcel Bruin (manager ATL binnen ENCI) zal hij toelichting geven over wat de meerwaarde van een flexibel LES-systeem is in vergelijking met de gangbare LIMS-systemen.
25-06-2020  |  438x  |  Kort nieuws  | 
RT-PCR-opstelling in COVID-19-testlaboratoria Webinar digitale LabAutomation Week 2020
RT-PCR-opstelling in COVID-19-testlaboratoria
Webinar digitale LabAutomation Week 2020 Het nieuwe coronavirus heeft ongekende eisen gesteld aan laboratoria. Analisten kampen met een enorme toestroom van samples en een snelle, continue groei van de werkdruk. Inge Wtterwulghe van Elscolab legt tijdens haar webinar het belang uit van een geautomatiseerde RT-PCR opstelling om het grote aantal COVID-19 testen te verwerken. Dit webinar vindt plaats tijdens de digitale LabAutomation kennisweek op maandag 29 juni om 14.30 uur.
25-06-2020  |  442x  |  Kort nieuws  | 
High-throughput screening voor antimicrobiŽle geneesmiddelen  Webinar digitale LabAutomation Week 2020
High-throughput screening voor antimicrobiŽle geneesmiddelen
Webinar digitale LabAutomation Week 2020 Nieuwe antimicrobiŽle geneesmiddelen zijn nodig om multiresistente infecties aan te pakken. Peter Canning van LifeArc vertelt tijdens dit webinar hoe zij high throughput fragment screening inzetten in de research naar een dergelijk geneesmiddel. Ook de rol van bio-informatica, geautomatiseerde gegevensverwerking en machine learning komen ter sprake. Dit webinar vindt plaats op maandag 29 juni om 14.00 uur. U kunt gratis aanmelden via de website.
23-06-2020  |  396x  |  Kort nieuws  | 
Opzetten en opschalen van een SARS-CoV-2 RT-qPCR testplatform Webinar digitale LabAutomation Week 2020
Opzetten en opschalen van een SARS-CoV-2 RT-qPCR testplatform
Webinar digitale LabAutomation Week 2020 Biogazelle is in BelgiŽ ťťn van de vijf testlaboratoria in het nationale COVID-19 testplatform en heeft inmiddels meer dan honderdduizend tests uitgevoerd. Tijdens de digitale LabAutomation kennisweek beschrijft Prof. Jo Vandesompele in zijn webinar hoe Biogazelle de SARS-CoV-2-testworkflow is opgezet en gevalideerd en hoe dit verder is verbeterd wat betreft kostenefficiŽntie en prestaties.
18-06-2020  |  435x  |  Kort nieuws  | 
Webinar High throughput-analyse van mycotoxine Tijdens de digitale LabAutomation Week 2020
Webinar High throughput-analyse van mycotoxine
Tijdens de digitale LabAutomation Week 2020 Dr. Frederik Wuppermann van LCTech toont de voordelen van robotisering in de high throughput-analyse van mycotoxines. Hij laat onder meer de sample clean up en analyse van zestien soorten mycotoxines tegelijkertijd in granen, noten en gedroogd fruit zien door middel van CrossTOXģ-kolommen. Deze worden volledig geautomatiseerd verwerkt door de Freestyle-SPE-QuEChERS. Dit webinar vindt plaats woensdag 1 juli op 15.00 uur. U kunt gratis aanmelden via de website.
11-06-2020  |  435x  |  Kort nieuws  | 
LabAutomation 2020, digitale kennisweek vol inspiratie en handvatten
LabAutomation 2020, digitale kennisweek vol inspiratie en handvatten
LabAutomation vindt dit jaar plaats in de vorm van een unieke digitale kennisweek. Deze week, vol met online lezingen, zal u inspireren en handvaten geven om zelf aan de slag te gaan. Lara Matthews van Bio-ITech vertelt meer over biobanking tools voor ELNís. Leer meer over de uitdagingen van een biobank in sample handling en ontdek de voordelen van een ELN tijdens haar webinar op dinsdag 30 juni om 14:30 uur. Nathaniel Hentz van Artel geeft namens Analis een webinar onder de titel ĎGetting the Best out of Your Automated Liquid Handlerí. In zijn presentatie toont hij het belang van nauwkeurigheid en precisie van de liquid handler. Ook laat hij zien hoe de variabiliteit van de vloeistofdosering de testresultaten beÔnvloedt. Dit webinar vindt plaats op dinsdag 30 juni om 14:00 uur. Bezoek de website voor het complete programma van de LabAutomation kennisweek en om aan te melden.
09-06-2020  |  560x  |  Kort nieuws  | 
LabAutomation 2020 gaat door Online kennisweek 29 juni - 2 juli
LabAutomation 2020 gaat door
Online kennisweek 29 juni - 2 juli Het LabAutomation event gaat door als unieke digitale kennisweek. Volg van maandag 29 juni tot en met donderdag 2 juli verschillende gratis webinars die inspireren en handvatten geven om zelf aan de slag te gaan. Laboratorium automatisering was nooit zo actueel als in deze tijd. Zo vertelt Marcel Braam van Indorama over de optimalisatie van werkprocessen in het laboratorium. Wie naar slimme procesoptimalisatie streeft, onderzoekt vroeg of laat verspilling of onnodige productieverliezen in het lab. Loopt u vast? Of bent u naarstig op zoek naar een efficiŽntieslag op dit gebied? Marcel, werkzaam bij Indorama, neemt u mee in een optimalisatiemethode die in zijn lab zoden aan de dijk zet. Het webinar van Marcel Braam vindt plaats op dinsdag 30 juni om 15:00 uur. Het hele programma en de mogelijkheid om te in te schrijven vindt u via de link op onze website.
04-06-2020  |  436x  |  Kort nieuws  | 
Haal meer uit uw LIMS Leer van uw vakgenoten tijdens LabAutomation 2020
Haal meer uit uw LIMS
Leer van uw vakgenoten tijdens LabAutomation 2020 Met een nieuw LIMS of uitbreiding van het huidige verlopen werkprocessen efficiŽnter, zorgvuldiger of nauwkeuriger. Het is dť reden dat Peter van den Berghen van Trinseo en Johan Sijpkes van Ardena een LIMS-implementatieproject aangingen. Tijdens LabAutomation 2020 vertellen zij welke automatiseringsslag zij hiermee maakten. Peter van den Berghen van Trinseo vertelt over de implementatie van iLES binnen Trinseo Plastics Innovation Hub. Om de verschillende activiteiten beter op elkaar te laten aansluiten, werd besloten tot modernisering van het LIMS. Het accent hierbij lag op het verkrijgen van een beter inzicht in de materiaal- en datastromen in de organisatie. Een grondige analyse van de werkprocessen is daarbij heel belangrijk. Johan Sijpkes van Ardena zal enkele ervaringen en inzichten delen over de effecten van een LIMS-implementatie. Van de selectiefase tot het implementatieproces en hoe het systeem evolueert in een organisatie in verandering. Inschrijven
06-02-2020  |  754x  |  Kort nieuws  | 
Inschrijving LabAutomation 2020 is geopend Schrijf nu in voor een bezoek aan deze conferentie
Inschrijving LabAutomation 2020 is geopend
Schrijf nu in voor een bezoek aan deze conferentie Op dinsdag 24 maart 2020 vindt de 12de editie van LabAutomation plaats bij 1931 Congrescentrum in Den Bosch. De conferentie biedt een boeiend lezingenprogramma met actuele themaís zoals kwaliteit, data science, machine learning, artificiŽle intelligentie en lab optimalisatie. Sprekers van organisaties zoals Mimetas, WKZ Utrecht, Indorama en NIZO komen aan het woord over de laatste ontwikkelingen op het gebied van laboratoriumautomatisering. Het programma biedt ook een kijkje in de keuken bij laboratoria van uw collegaís. Hoe hebben zij het keuzeproces, de aanschaf en implementatie van een nieuwe automatiserings- of softwareoplossing aangepakt? Wat hebben zij geleerd en wat zouden zij de volgende keer anders doen? Naast het conferentieprogramma, presenteren alle toonaangevende leveranciers zich in de centrale hal van Congrescentrum 1931 met table-top stands. LabAutomation is dť gelegenheid om in ťťn dag helemaal op de hoogte te worden gebracht over de laatste trends
07-01-2020  |  799x  |  Kort nieuws  |   | 
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag