Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

EVENT
28-09-2020 - 30-09-2020
Deel dit event
Soort: Cursus
Duur: 3 dagen
Startdatum: 28-09-2020
Einddatum: 30-09-2020
Plaats: Breda

Toegang: Betaald

Interpretatie GC-MS massaspectra

Cursus

Waarom Interpretatie van GC-MS massaspectra

GC-MS is een belangrijke techniek voor de identificatie en analyse van vluchtige componenten. Vaak maak je daarbij gebruik van bibliotheek zoekprocedures. Een beter begrip van de GC massaspectra krijg je door fragmentatiemechanismen te bestuderen en te begrijpen. Deze cursus behandelt systematisch de interpretatie van massaspectra verkregen met elektronionisatie in GC–MS. Met behulp van de opgedane kennis kunnen structuren van onbekende verbindingen worden opgehelderd op basis van de verkregen massaspectra.
Onze gastdocent is prof. dr. Wilfried Niessen, hyphen MassSpec, Leiden.

Voor wie bedoeld

U werkt als (hoofd)analist of medewerker in een laboratorium waar GC-MS wordt toegepast. Dus bijvoorbeeld in milieulaboratoria, de voedingsmiddelen industrie, de chemische industrie, de farmacie. U wilt inzicht krijgen in de fragmentatie van moleculen in GC-MS en aldus hoe u informatie verkrijgt over de moleculestructuur uit het massaspectrum van (min of meer) onbekende verbindingen. Deze kunnen voorkomen als niet geïdentificeerde pieken in het gaschromatogram. Kennis van structuurformules in de organische chemie is gewenst

Het resultaat

U heeft een beter begrip van de fragmentatie van moleculen onder elektronionisatie. Dat helpt u bij het oplossen van confirmatie- en identificatieproblemen in GC-MS analyses en met de kritische evaluatie van de resultaten van een bibliotheekzoekprocedure. De resultaten dragen bij tot de opheldering van de molecuulformule en chemische structuur van onbekende verbindingen in het geanalyseerde monster.
 

Bedrijfsinformatie

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag